Tianțăn

20:07

Tianțăn vine de la Mulți ani trăiască. A văzut ea la grădi cum se face de ziua cuiva, că vine un tort cu foc și copilul suflă după ce îi cântă tianțăn.


M-a pus să îi cânt de nenumărate ori tianțăn - întâi se supăara daca ziceam Anda să trăiască, acum vrea doar așa și se citește bucuria pe fața ei.

Îi place să sufle în chibriturile cu care aprindem aragazul. Aprinde lumânări, are o furculiță de plastic de la Starbucks care e furculița tianțăn (mă rog, cuculița de fapt).

Ne-am promis că o să-i ducem și ei un tort la grădi. Când a făcut trei ani nu știu de ce nu m-am interesat dacă primesc torturi din afară, nici nu m-am gândit că și-ar dori... Acum rămâne doar să mergem la cofetăria agreată și să cumpărăm tortul ăla cu multă friscă, mai pentru copii și niște farfuriuțe și tacâmuri de plastic, eventual baloane.

Pe șase martie a fost ziua Ralucăi (sora mea cea mică, a împlinit șase ani). Anda și tati au fost la Vâlcea și vorbisem cu mama să-i facă și ei un episod cu mulți ani trăiască. Numai că Anda era așa de bulversată de schimbarea de mediu și de frățiorul cel nou, încât odată ajunsă acasă nu a mai vrut să iasă - și ai mei închiriaseră un spațiu de joacă la McDonald's-ul local pentru petrecere (eu credeam că se ține acasă, nici nu mă gândeam că u externalizat serviciile). Nici rochia de prințesă care o aștepta acolo, nici baloanele, nici promisiunea că va sufla în lumânări nu au ajutat. Anda a vrut să facă o baie :)


După toată tevatura asta, a merge la Vâlcea se cheamă tot tianțăn. Și la Laluca.A propos de Raluca, ea e modelul în viață al fie-mii. De când a văzut-o, mică fiind, ne-a cerut Uca. Adică o codiță în vârful capului. Care ulterior a căpătat nuante: Uca sus, Uca lerche (codite stil Uca la ureche), Uca cec (codite stil Uca in forma de cerc, care initial erau codițe stil Mickey Mouse, inventate de tati), etc, etc. Da, mai sunt :)

Uf, mă întorc să scriu despre o nouă manie: pălăriile. Și nu oricum, ci cu boruri cu volane :)) Pălăriile astea se numesc Antonela și se poartă cu o coada lejeră la spate. Antonela, inutil să spun, e o colegă de-a ei de la grupa mini. Greu de crezut că există cineva mai fashion-addicted decât Anda, dar dacă a reușit să devină un exemplu pentru fii-mea... no omment :)).

Acum cineva îmi susură la ureche că Anda papă cociolată


Oare găsesc pe undeva lumânări în formă de 3,5? :)



You Might Also Like

20 comments

  1. Ce haioasa e! in poza e cu matusa? hihi, ce fain!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, cu matusa-sa. :) Eu tot ma gandesc cum va fi prima lor betie impreuna, primul iesit la dans...

      Ștergere
  2. Nu stiu daca in forma de virgula, dar cumperi un 1 si cioplesti :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) da, as fi in stare. aca nu i-l pun pe pi. Desi nu e 3,5.

      Ștergere
  3. Mama ta are un blog? Poate ne scrii cate ceva despre ea, despre cum e sa ai o familie mare si o sora de 6 ani (cum va certati, cum va-mpacati, tips@tricks pentru o convietuire armonioasa)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mama nu are un blog, nu cred ca ar avea nici timp nici rabdare pentru asta :) Eu ii vizitez foarte rar acum din pacate. Relatia cu R e mai degraba materna decat fraterna - dar poate ii iau un interviu mamei vreodata

      Ștergere
  4. ce tare! apropos de torturi: vezi ca la gradi se cere certificat de calitate de la cofetarie (trebuie doar sa il ceri de la cofetaria respectiva).

    si apropos de fashion: azi natalia nu vroia sa o schimbam de caca neam (ca de fiecare data, de altfel; si inca o paranteza: asta in conditiile in care o paraste pe Antonia non stop ca a facut caca:)). bun. si ta-su ii zice: treci incoace, cine a mai vazut asa o eleganta sa puta a caca! (ea poarta non stop bratari, genti , cere parfum de la mine etc etc)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mersi, stiu de certificat am primit si o recomandare dee cofetarie/tort.

      am si eu o elegatoasa care nu s-ar schimba de kk decat dupa 100 de ani. ghinionul nostru eca remarci ca asta o lasa rece. :))

      Ștergere
  5. :))ce tare e poza cu matusa si nepoata! :)

    La multi ani, pentru cei 3 ani si jumatate!

    RăspundețiȘtergere
  6. F tare şi tianţăn şi matuşa, grozav mi-a plăcut :*
    Un 3 mai mare şi un 5 mai mic, cu un boţ de frişcă între ele? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce ideee bunaaaa! Numai sa priceapa si copiii ca da cu virgula ca altfel o sa ma injure vre 9 parinti care cauta sa faca torturi cu ani diferiti :))

      Ștergere
  7. La multi ani de 3 jumate! Poti sa pui si trei lumanari intregi si una mai mica, taiata la jumatate.

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani Andei!
    Ce o sa se bucure de tort...
    Sunt tare dulci copilele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O da, o sa le rog pe fete sa faca poza. Tiantțăn incepe sa devina ianțăn lamusiani!

      Ștergere
  9. Ce draguta este, imi place de nu mai pot cum inventeaza ei nume pentru lucrurile importante din viata lor. La multi ani, sa traiasca Anda, sa traiasca si Raluca, am ramas cu gura mare cand am vazut ca ai o sora de 6 ani. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O, Maria e al șaselea copil! Am găsit o poză de la cununia mea civilă cu toți, o s-o postez că i așa ne-am aniversat pe 28. Soțul in drink building eu acasă :D

      Ștergere
  10. Tianţăn, Anda! Si la noi, orice tort e motiv de sarbatorire, i se pun lumanari, se face atmosfera si se canta "La multi ani". Asa am sarbatorit ziua tuturor pisicilor, ziua lui Spiderman, etc.
    Mi-au placut la nebunie denumirile voastre pentru codite si palarii:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie îmi plac pretextele voastre :) Sunteți inspiraționale.

      Ștergere

About Me