Premiera

23:50

Sau nu tocmai, pentru ca iarna trecuta a mai gustat din cana mea.


Anda a baut cam 60-80 ml de lapte de vaca 3%. Asta pentru ca m-a vazut pe mine adapandu-ma dintr-o cutie lasata de taica-sau pe birou si i s-a parut interesanta metoda. Apoi i s-a parut interesant continutul. Apoi i-am zis ca s-a terminat si a mai vrut. I-am zis ca-i dau direct de la tzitzi. N, a vrut cutia. M-am rupt in doua, imi vine sa fac ferfenita cutia aia, sunt... geloasa!

Acum redevenind serioasa, ma ingrijorez, pentru ca mi-e teama sa n-o doara burta. Ea chiar nu e obisnuita cu licoarea asta si as vrea sa o scot isi din alimentatia noastra, desi mi-e greu, ca-mi plac sufleurile si crema de zahar ars. :)

Asa ca, dac-ar fi sa m rpg seara, as inlocui innngerrr ingerasul meeeeu cu doamne sa n-o apuce pe fi-mea crampele nocturne, fie-ti milade roaba ta oricum nedormita ca lumea de doi ani incoace, ba de ceva mai multa vreme, intrucat o deranja un butoi cat toate zilele si avea arsuri :)




Aaaaa... a baut o laie. Adica a baut dar am gasit si pe parchet si pe canapea - ii pusesem intr-un biberon de la pompa avent, sa bea din borcane,l :). Mie mi se pare oricum ca e lapte praf dupa gust.Ce mizerie! A mai vrut sa bea putin direct din cutie, ca la inceput dar s-a linistit cand i-a cazut pe piept. Am scapat. Pfiu! Drace!

Care-ncearca sa ghiceasca ce face acum? Noapte buna, copii!

You Might Also Like

10 comments

  1. Pai in cazul asta, noapte buna si tie! :D ... cat despre gelozie, ce te faci cand vei incepe munca??

    RăspundețiȘtergere
  2. pai o s-o alaptez cand sunt acasa. in rest, mese solide. cum a mers la 10 luni merge si la doi ani. :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Zoozie: dar ce lapte era? Adica ce marca de spui ca ti se pare lapte praf. Sunt curioasa sa vad daca eu imi dau seama, desi nu cred, eu beau atat de mult lapte din comenrt ca, desi fac diferentele intre branduri, nu simt gust de lapte praf. Asta nu pentru ca n-ar fi.

    Si nu, nu cred ca o vor apuca crampele. O fi laptele de vaca rau, dar daca nu are probleme cu burtica, nu cred ca ii va face atat de rau. La Campulung am vazut copil caruia i-a fost lapte de vaca de la 8 luni, iar acum bea doar noaptea peste 1 litru de lapte...

    RăspundețiȘtergere
  4. Maria, n-a avut crampe. Logica mea era ca, nefiind obisnuita cu el... stii tu. SI spaima mea era ca e si noape, prca toate lucrurile rele se petrec noaptea.

    Oau,eu daca beau un litru de lapte am o stare similara cu ea prefebrila, am observat asta de cand lucram si-miluam o lcutie de lapte pe birou ca sa "mananc sanatos". Prgul de suportabilitate difera de la persoaa la persoana dar cum in organism se pare ca exista anticorpi contra laptelui de vaca... Apoi si alergia si intoleranta pot aparea dupa multe luni de consum abuziv si uneori parintii nici nu-si daus eama despre ce e vorba, dau vina pe vreo enterocolita, il trec pe regim si apoi o iau de la capat. Copilul creste mare, mananca doar 3-4 feluri de mancare se insoara si nevta-sa scrie pe blog ca deja nu mai suporta ca trebuie sa gateasca mereu la fel, de parc-ar avea doi bebelusi, nu unul.

    Asta era lapte 365 de la mega image. Insa am observat acelasi gust la multe altele. Ce poti sa faci sa-ti dais eama de diferenta, incearca sa bei cand i ocazia lapte de tara. Vei vedea ca ti se va parea cel putin dubios la gust. Poate chiar greos - prea dulce, prea nu stiu cum.

    Mie una mi-e groaza sa-i dau copilei cat timp e mica alt lapte decat al meu. Stiu ca majooritatea nu au nimic si asa s-au crescut generatii, dar mie mi-efrica. Mi-e frica de ce se gaseste pe piata la ora actuala, in primul rands si mai mor de frica din cauza ca Anda e cam refractara la mancare si va cadea prada unor obiceiuri alimentare care pe moment nu-i fac nimic, dar mai tarziu cine stie. Si incerc sa aman momentul introducerii anumitor grupe dea alimente pe cat posibil reusesc, i speranta ca mai tarziu va tolera mai usor aceste atacuri mute, cu un sistem digestiv matur si ferit de "intemperii" in perioada cea mai vulnerabila.

    Mi se pare ca detin o responsabilitate imensa si ma doare fiecare gura de ciocolata, fie cartof prajit pe care il gusta si orice gura de lapte care nu-i al meu. Sun cam dusa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu esti dusa sau nu doar tu esti dusa: si eu sunt la fel. A mea pofteste tot ce mancam noi (nu si ce bem) si de obicei, daca nu-i ceva ce cred ca-i ok, o pacalesc cu cate un biscuite de-al ei. Ei bine, astazi am fost in oras si am mancat o tarta cu crema de lamaie la Chocolat si nu am putut sa nu-i dau. Eram amandoi cu mainile ocupate, nu aveam unde pune tavitele cu tarta ca sa caut in punga de biscuiti (ca operatia trebuie sa se petreaca discret ca altfel cere si tot cere biscuiti) si i-am dat niste blat de la mine. I-a placut mult, dar la fiecare lingurita, desi Printzul Consort zicea ca nu-i ajunge nici macar pe un dinte mic, eu ma gandeam ca fac o prostie si ce i-ar putea aparea de la tarta asta.

    Ce grupe de alimente ai evitat sau nu i-ai dat deloc pana acum?

    RăspundețiȘtergere
  6. culmea e ca i-am dat orice, chiar si lapte de vaca a mai baut odata asta-iarna din cana mea. Dar ma feresc de alimente procesate in general. Si, chiar si asa, Anda a mancat un mic jumate, peste pane (prajit), ou la tigaie (ochi) dupa un an si jumatate, dupa multe incercari de a o face sa guste ou. Ii faceam ochiuri romanesti, in apa cu putina sare si putin otet (ca sa nu se imprastie) si incepuse sa manance galbenus de cateva zile. Inre-o alta zi cand nu planuiam sa-i dau mi-am prajit eu doua ochiuri si a vrut, i-au placut si le-a refuzat pe cele fierte. Avand i vedere ca oricum nu a vrut albusul aproape niciodata, am considerat ca nu pacatuiesc prea tare. Desi ouale moi sunt chipurile riscante, pot da salmonelioza si listerioza.

    Ce-am facut eu: n-am mai calit legumele in super si ciorbe cum faceam pana acum, am evitat prajelile, practic am facut mancarea tuturor mai dietetica, in seranta ca asa, la grup, va manca si madame. Uneori a vrut, alteori pauza.

    I-am dat fasole boabe la 8 luni :D, la fel si ciuerci, si carne de porc destul de devreme. Insa a fost ea extrem de selectiva la alimente, practic a evitat tot ce-ar fi putut fi alergen oarecum din instinct.

    Ce-am evitat cu strictete au fost insa citricele. Am incercat la un an si 3 luni niste suc de portocale, s-a dovedit ca o iritase rau si revenit peste inca 3-4 luni, dar si atunci i-am dat indoit cu apa.

    Iarasi, miere abia acum i-am dat.

    Totusi, a gustat: ciocolata,s alam, prajituri nu prea a avut ocazia ca nu prea cumparam, dar am facut in casa foietaj cufructe din foi de cumparat. APoi m-am dumirit ca aveau margarina, dar nu stiu daca a manacat mai mult de 4 ori asa ceva. De la paiserie i-au placut minipateurile cu mac si i-am dat tot asa, de cateva ori..

    Auch a venit ANda verde, cu maini verzi si mustata verde...

    RăspundețiȘtergere
  7. Aaa, m-am linistit, esti ca mine. Eu prajesc o data la 3 luni (oua ochiuri pe care le face Printzul ca eu iau miros de mancare :)), nu calesc si nu am calit niciodata legumele pentru supe sau ciorbe, nu ii dau unt, margarina, porc, cartofi prajiti, nici un fel de mezeluri sau branze topite, pufuleti, pufarine, sticksuri, citrice.

    Nu i-am dat niciodata miere, ciuperci, fasole boabe, capsuni, fructe de padure. De baut, nu ii dau nimic altceva in afara de apa si foarte rar, ceai.

    I-am facut orez cu lapte de vaca (pediatra mi-a spus sa-i fac cu lapte praf, dar mi s-a parut o prostie), dar nu i-a placut.

    Eu mananc sanatos, dar condimentat si aromat, Printzul Consort se revolta, vrea cartofi prajiti, oua ochiuri, salamuri, carnati si alte chestii. Si atunci nu mai gatesc decat pentru fetita si atat. Ce mai ramane de la fetita mananc eu, el nu se atinge. Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  8. da de iaurt de lapte praf, branza clcica din
    lapte praf nu ti-a spus?

    a propos de oua ochiuri, sunt moarta dupa ele. Cuvantul definitoriu pentru zoozie-toddlerul a fost "papiooouuuu?" Anda cand vede frigiderul deschizandu-se spune: uuu? uuuu? Am avut neplacuta surpriza ca, de mai multe ori, sa vrea sa le scoata de dragul spectacolului, hihi.

    Printul consort e cu junk food? Pai intre mine si tati, eu sunt aia mai junk, el a reglat dieta familiei la inceputuri, iar acum, cu Anda, am mai tunat-o putin. Cand ajung la ai mei mi se pare ca mananca prea gras acum. Eu sunt, ca in toate domeniile,o amestecatura de neinteles, de fapt :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Zoozie: am impresia ca dintre sexe, femeile sunt mai atente la ce mananca, poate si stresul (ancestral?!) al greutatii are un cuvant aici. In afara de un prietene, sotul tau si al Cristinei (HipHip), eu nu mai stiu un barbat preocupat de ce baga in gura.

    Si mie imi plac ouale-ochiuri, dar nu atat de mult incat sa le prajesc eu. Cand eram insarcinata luam micul dejun la cantina si acolo imi comandam de cele mai multe ori oua-ochiuri cu paine prajita. Cam la atat se reduce experienta mea cu ouale-ochiuri.

    Sa stii ca pediatra avea oarecare sens in ce spunea. Adica: branza si iaurt din lapte praf nu are sens, pentru ca proteinele din lapte sunt modificate in branza si iaurt si nu mai sunt asa alergene ca in laptele ca atare. In orezul sau grisul cu lapte, laptele este ca atare, structura proteica nu i se modifica, de-asta imi spunea sa-i fac cu lapte praf, nu cu lapte normal.

    La ce a spus ea eu am avut doua intrebari: dar laptele praf nu-i facut tot din lapte de vaca? Adica ok, sunt proteine hidrolizate, dar potentialul alergen i se pastreaza, chiar daca este mai mic. Si a doua intrebare a fost: de ce sa-i dau gris? Ce-i aduce bun grisul normal, din comert? Orez mai inteleg, eu cumpar orez bio, din ala mai negru, dar grisul?

    RăspundețiȘtergere
  10. caseina se elimina prin zer, deci produsele modificat nu au atata potential alergen. In plus, si fermentii lactici "digera" partial produsele. Cam asta am citit eu. Prin urmare, laptele praf nu are atata proteina din lapte de vaca, deci e mai putin alergen. percicolele ar putea veni din mediul de fabricatie transport/depozitare prin contaminarea cu aluminiu, de exemplu. Sau din faptul ca are adaugat amidon alte produe de genul asta. Totusi, chiar si asa, parerea mea e ca e Ok.

    Eu Andei i-am dat branza de vaci si iaurt cumparate. Niciodta n-a mancat extraordinar de mult, poate o perioada, iaurt.


    Despre gris, nu are valoare nutritiva. Graul ala e saracit de fibre, de albumina, de orice. Sunt calorii goale.

    RăspundețiȘtergere

About Me