O picătură de frumos, de emoție

13:54

De-a lungul timpului am scris despre importanța alăptării exclusive din "momentul zero", despre tot felul de lucruri, dar niciodată despre minunea care este alăptarea prematurilor.


Știu însă câteva povești adevărate despre asta și știu cât este de greu să lupți cu mentalități învechite când vine vorba de echilibrul lor precar. Unele s-au soldat cu alăptare, altele cu oprirea ei. Copiii despre care este vorba sunt esențele tari, lumina ochilor părinților lor, pentru care au luptat de multe ori secții întregi de neonatologie alături de părinții lor greu încercați.

Kangoroo care, așezarea copiilor nou-născuți pe pieptul mamei a salvat de mai multe ori viața unor copii cărora deja cei din spital nu le mai dădeau vreo șansă. Mama este un miracol, este făcută să dea viață și laptele și căldura ei învie.

În ciuda unor discuții nefericite iscate pe marele internet, Săptămâna alăptării este momentul când câteva persoane (deocamdată) pun accentul și în România pe transmiterea informației corecte și pertinente despre alăptare către maternitățile care încă nu au implementat sistemul rooming-in. Și prematurii, mai ales prematurii au nevoie de laptele mamei lor. S-a observat că mama care naște copii înainte de termen face colostru mult mai mult timp, chiar și o lună. Atât cât este nevoie.

Vă las mai jos filmulețul realizat de Carla, rod al experienței personale în îngrijirea nou-născuților gemeni, prematuri. Jos pălăria, draga mea. Te știam deja o ființă extraordinară, dar sensibilitatea care însoțește fiecare cadru din acest film m-a lăsat mută de admirație.

You Might Also Like

0 comments

About Me