Baietelul in wrap roz

13:27

Noi am inceput saga exploratoare cam la o saptamana, cred  - din motive de lene crunta.


Anda a iesit la 3 zile din maternitate si apoi zilnic pe-afara, uneori la ore relativ tarzii - asta dupa ce a invatat ea cum ma poate rasuci pe deshte in asa fel  incat sa iesim mai pe ... seara. Uneori nu iesea deloc din aceleasi motive. Ieri, de exemplu, nu a vrut deloooooooc la gradi, dar nici afara, de teama sa nu fie luata prin invaluire.

Nu ma intrebati ce-a facut toata ziua, a facut. De-ale ei. Pictat pe PC, cu Tinker Bell in background, uneori mancat putin si prost, ca acasa. A vrut sa suga peste zi si seara la culcare, ba  a dormit in sfarsit cu mine si cu bebe si a supt la a doua runda de adormire. S-a spalat in chiuveta ca bebe.

fiecare cu scaunul lui 
Denis si-a sarbatorit venerabila varsta de trei saptamani destrabalandu-se la soare pe umarul meu la o terasa ore nenumarate. (In poza alaturata il depusesem doar ca sa-i schimb scutecul). A fost fericire maxima pentru el si cred ca si o buna doza de vitamina D sintetizata de minunata-i chelie blonda.

Ieri am fost - tot cu el - la clinica dupa prenatal, cu autobuzul si cu metroul, plus un rucsac plin cu protectii de vant, de umezeala, de scutece lavabile si niste servetele just in case.

N-am avut nevoie de nimic, la limita m-am incadrat intr-un scutec! Tin sa ii multumesc public lui fiu-meu ca si-a grupat scaunele o data maxim de doua ori pe zi deja de o saptamana, lucru care-mi face viata mult mai usoara (si-i urez pe calea asta sa aiba unul la 5-7 zile ca sora-sa pana la diversificare - unu' da' bun). Cu Anda in parc era o placere chiar si pe vreme friguroasa din cauza asta, aveam stres 0 din motive logistice: schimbat rar, alaptat on site, eventual din mers. Primele luni cu un bebelus sunt o scuza excelenta sa umbli prin tot orasul, pe cuvantul meu. Asta pana te ia careva de maneca, dar deja asta e alta poveste dezbatuta destul de mult in online ca s-o mai iau si eu la scarmanat inca o data. Mentionez insa ca erau (sunt inca) onor prietenele mele cele care si-au luat paruiala cu pricina si le stau alaturi cu orice mijloace, asa ca proprietari de carciumi mai mult sau mai putin culte: beware. N-am de gand sa stau in casa.

La clinica, asteptand liftul, am stat de vorba cu un domn care era topit dupa bebelus si i-am povestit despre close so that you can kiss, pentru ca mi-a zis "vai ce frumos, si-l pupati intruna ca sta asa mereu aproape de dumneavoastra".

Eu credeam ca asteapta liftul si el, dar de fapt statea impreuna cu noi doar de dragul copilului. Era tot numai un zambet.

La intoarcere obosisem (mergeam si pe tocuri) si, desi as fi mers pe jos, am laut o masina sa am duca in fata blocului.

In statie doi porumbei frumosi si tineri, pupaciosi nevoie mare, vad copilul - nu va suparati, putem sa-l vedem? Ia uite, poarta-ma, remarca baiatul cu tepi si cercel in spranceana, mai indraznet. Ce i-a placut, poate nepotul lui va fi dus intr-o esarfa din cauza unei intalniri intamplatoare.

Domnul meu se hoataraste ca mai are nevoie de un al doilea refill tocmai acolo - ii era si cald in wrap, il inteleg - iar cele 3-4 statii au fost nici prea mult nici prea putin, la marele fix pentru masa lui. Asta desi a mai luat o dusca buna si in cabinetul doctorului. Dar Denis are 3 saptamani - rezulta ca e intr-un puseu de crestere. Pentru un pusti la puseu se comporta destul de bine, sa stiti, dar cere des (mai des decat de obicei) de mancare iar eu ma conformez.

Insist asupra episodului din doua motive: cand am coborat din masina o doamna indignata ma anunta ca-i stric copilului coloana in timp, iar eu i-am strigat ca n-am cum, ca nu e ce crede ea, copilul sta in pozitia fiziologica.

Apoi o fata m-a intrebat de unde am luat esarfa, ca sora-sa a nascut de doua luni si nu a iesit cu copilul pe-afara, abia sta putin cu geamul crapat. Acum spuneti-mi si mie cum e posibil sa nu iesi cu copilul mic pe-afara doua luni?

Nooo, mi-e greu sa imi imaginez ca nu a iesit deloc, dar probabil are un carut cat casa, greu de scos, o fi nascut prin cezariana (sau poate nu) si ii e greu sa care, are mereu nevoie de inca doua maini, plus ca e posibil ca hardughia sa nu-i incapa in lift (in zona mea blocurile au 7-10 etaje). Si totusi, cum doamne iarta-ma sa nu scoti un copil pe-afara macar in brate daca n-ai altceva? Si netul; e bun doar pentru yahoo messenger si descarcat manele fataaaaa? Eu sper sa-si ia wrap, fata, zau asa.


editat pe 29.09..2015


You Might Also Like

18 comments

  1. Mai nu te mira! Nu stii cati vecini imi sar mie in cap ca indraznesc sa scot copilul. Si al meu are tot doua luni si eu nici macar nu l-am scos fara caciula! E drept ca nici in cojoc nu-l pun. Si daca m-ar fi vazut cu el pe gerul ala din februarie nu garantez ca nu m-ar fi trimis la nebuni. Asa ca eu cred ca de gura lumii nu l-a scos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai gura lumii o ruga sa scoata fetita. Cel putin asa spunea sora ei. :)

      Ștergere
    2. Stii cum e, asta contrazice fraza aia folosita dde multe mame, cum ca fiecare mama stie ce e mai bine pentru copilul meu. Unele sunt catastrofice rau.

      Ștergere
    3. asta e ca aia "Trebuie sa acoperi fata bebelusului cu batista cand iesi cu el afara" sau "Daca bebelusul plange cand suge inseamna ca "n-ai laptele bun"

      Sfaturi folclorice STUPIDE. Noi l-am scos la cateva zile, doar pentru ca era ffff frig in primele zile :)

      Ștergere
  2. Cand am iesit din maternitate cu piticul nr. 2 l-am imbracat in haine normale si nu l-am mai infasurat in paturi si nici carpa pe fata nu i-am pus. Iar doamna binevoitoare care vindea vata la suprapret in fata spitalului m-a admonestat cum ca am scos copilul dezbracat :))) jur ca avea haine pe el, oricat de lauza eram eu.
    Ma uit dupa voi prin parcuri...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu ce să zic, eu aveam impresia că în România chiar dimpotrivă, mentalitatea e să scoți copiii cât mai mult pe afară (chiar dacă înfofoliți). Toți bebeii din România pe care îi stiu trag câte un pui-două de somn pe zi afară, la aer. În schimb soră-mea, care a născut în US, si-a socat toată familia de acolo cu obiceiul de a scoate copilul la aer în crucea iernii si de a-l mai si lăsa să doarmă afară.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu toata lumea :( mai cunosc cazuri. Sper doar sa se des pe brazda. SI zici ca si sua sunt de-astia care nu-si scot copiii pe-afara? Pai na, unele lucruri sunt fara frontiere :))

      Ștergere
  4. mie mi-a strigat o mamaie foarte ingrijorata, indignata chiar, de la balconul unui bloc, sa nu il mai tin asa cracanat ( = in wrap), ca ramane asa si nu va mai putea merge :))) au mai fost si altele, dar asta a fost de departe cea mai amuzanta.
    lumea are intentii bune, dar fara sa fie informata.

    sunteti frumosi !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de-astea am mai patit. magineaza-ti ca eu stau pe langa o piata si cel mai tare se minunau tigancile cum duc copilul - asta ca tot zic unii ca tiganii isi duc copiii in carp si alapteaza, nu mai de mult asa. Pe una singura am auzit-o "duci copilul ca noi ha?" (in 3 ani jumate)

      Oh well, stai sa vezi la este un an cand laptele va deveni apa chioara...

      Ștergere
  5. si noi am fost certati toata iarna de un vecin ca scoatem copilul afara, zilnic, fie ca ninge, fie ca ploua. apoi s-a convins singur ca am facut bine, pt ca nepoata, scoasa afara o data la cateva saptamani, racea instant. si iar o tinea in casa cateva saptamani, si iar o scotea infofolita pana in varful nasului si tot asa. si in ziua de azi e racita, pe cand piticul nostru nu stie ce-i aia raceala.
    pe de alta parte, am vazut acum doua zile intr-un supermarket o bunica ce impingea un carut acoperit in intregime cu o patura destul de groasa. copilul nu se vedea, nici nu stiu cum respira, iar afara erau, evident, peste 20 grade.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aoleu bietul copilas... De fapt de amandoi de care povestesti mi se face o mila... Si eu sunt de poveste pe aici ca mi-am calit copila si am dus-o in wrap, femeile mai in varsta spun ca lor le-ar fi frica, degeaba le spun ca materialul face priza cu tot spatele ca nu ii solicita zona lombara ca alte marsupii... o tin pe-a lor sau schimba vorba noroc ca stam foarte rar de vorba.

      Ștergere
  6. Ce frumos e, pufosul si blondinul de el!
    Sa stii ca eu sunt foarte mandra de mine. Cat am fost in spital, m-am imprietenit cu o proaspata mamica, venita sa-si scoata firele de la cezariana, si care se plangea ca e cumva "limitata" de mesele lui bebe, ca nu poate sta atat de mult pe afara, ca trebuie sa se intoarca in casa, sa-l alapteze. I-am dat linkul catre poarta-ma si i-am povestit cat de frumos sta bebe acolo, in "esarfa", si cum il poate mufa oriunde si oricum, si cat de comod si bland va fi pentru spatele ei. A fost atat de fericita,incat m-a imbratisat la plecare, iar eu m-am simtit foaaarte mandra de reusita:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce ma bucur ca a fost asa receptiva... in plus, pe bune daca nu oate alapta si fara vreo esarfa... Mie cu piticania asa de mica mi-e mai usor sa-l scot de-acolo si sa-i dau parca il pierd prin materiale daca dau drumul putin la wrap.

      Ștergere
  7. Ce m-a rupt poza din wrap, tare dulci sunteti!
    Ref la wrap si comentarii... INCA te mai ating/mira astea? :))
    Ref la scos la plimbare (si) infofoleala... azi in Iasi au fost vreo 16 grade la pranz (resimtite ca 18-19 cred, la soare era FOARTE cald, pana si frigurosul nostru tatic era in tricou)... si a trecut o mama cu 2 gemeni in carut, sa fi avut vreo 9 luni copilasii... cu geaca matlasata, fff groasa, gluga pe cap si... fular la gura :(( daca nu vedeam cu ochii mei n-as fi crezut....
    Un singur comentariu... din cate am citit acu 100 de ani, cand era Cris mic mic, vit D se sintetizeaza daca soarele bate PE ARTICULATIA MAINII SI/SAU A GENUNCHIULUI, nu oriunde. Nu mai stiu de unde am info asta, doar am retinut-o ca atare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiam, poate are legatura cu faptul cca daca ai articulatiile astea expuse ai si mai multa piele expsa? O sa sap.

      Ștergere
  8. femeii aleia ii trebuie numai curaj. Se poate descurca si fara wrap... cum au facut-o multe altele... Important e sa vrea.
    Denis e scump foc!! iar rozul ii vien de minune. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Normal! Poate are de fapt o mica depresie post natala. :(

      Ștergere

About Me