Barbatii si zaharul

15:21

Mai toti barbatii pe care-i cunosc sunt innebuniti dupa gustul dulce, chiar daca asta nu inseama neaparat ca fug la cofetarie cand li se "da voie" sa iasa cu baietii la o bere.
Sotul meu, bunaoara, bea serbet in loc de cafea, ceai si lapte (auch, dupa ce ca lactoza e zahar....) si, cand isi da frau liber (cititi cand il doare-n cot daca l-as putea balacari eu pentru asta), odata ce am desfacut o ciocolata si o las in dulapul "cu pricina", a odoua zi dimineata nu mai gasesc decat ambalajul, lasat cuminte acolo sa-mi aduca aminte ca... am avut.

Cand eram mica, tata nu se omora dupa dulce. Acum insa tanjeste de-a dreptul. O fi varsta, am inteles si am mai vazut ca odata cu varsta oamenii tanjesc dupa dulciuri. bunica-mea era innebunita dupa bomboane. Partea mai proasta e ca intre timp facuse diabet. Dar ea nu era barbat :D

Lista mea e destul de lunga dar ma opresc aici. Cat o fi predispozitie genetica si cat educatia data de catre mame si bunici - avand in vedere ca si acum se mai indulceste mancarea copilului, indiferent ca e vorba de piure de legume sau de fructe?

Despre zahar si aici.

You Might Also Like

5 comments

  1. dap... nu ma gandisem la asta, dar daca stau sa analizez, cam ai dreptate. si barbatii din viata mea( sorin si tata) se supun "geneticii" :) ... doar ca ei devoreaza gemuri si dulceturi, ciocolatele nu ii tenteaza prea tare...

    ps:cum e cu jobul?

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca si educatia e importanta aici, de exemplu cunosc barbati care nu au obiceiul de a manca dulciuri si nu o fac (chiar daca vreo gena le-o cere:)). ce-i drept insa si sotul meu rade ciocolata din frigider si nu rare sunt ocaziile cand ma gandesc la o bucata de ciocolata neagra si nu o mai gasesc in frigider. si, inca o data, da, gasesc si eu ambalajul gol.

    am o povestioara legata de tema asta (daca mi permiti): cand eram studenti (ca ne stim din prima zi de camin) sotul meu cumpara cutia de ciocolate numite aproximativ suchardine (sau asa ii ziceam noi). intr-o seara a mancat toate ciocolatele la un bridge cu prietenii mai putin doua bucatele care au rezistat noptii in curs si diminetii urmatoare. eu m am trezit prima si am mancat cele doua suchardine. sotul meu s a trezit si el la un moment dat si s-a dus direct la frigider unde a incremenit in disperare strigand :'mi ai mancat toate suchardinele???'

    RăspundețiȘtergere
  3. gabi, urmeaza o povesete detaliata cu jobul :) Si al meu mananca si gem :d La ciocolata eu l-am "spurcat"

    Mihaela, cu pofta am ras, sa revii cu muuulte povesti, tu scrii savuros. Legat de genetica, si eu tot pe educatie cam dadeam vina. A propos de asta, e oarecum la fel cu barbatul-fluture, care chiputile s-a nascut cu slitul desfacut si-si urmeaza domnule pornirile, nevinovatul :)) educatia ne face oameni.

    Eu incep sa am o problema cu zaharul si cu laptele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Te asteptam sa intri si tu in concursul nostru unde poti castiga premii in bani!

    RăspundețiȘtergere
  5. Concursule, premii in ciocolata nu dai? sau in zahar?

    RăspundețiȘtergere

About Me