Concurs fulger: care doarme mai bine???

17:49

Săptămâna alăptării și încă n-ați auzit nimic de la mine???

Cam ciudat, nu-i așa? Într-adevăr, a fost cam liniște pe aici, asta fiindcă ne reinventăm în viața reală și încă suntem în căutarea unui echilibru. Ne-am apucat de homeschooling și eu lucrez de acasă la diverse proiecte.

Și da, încă alăptez, în principiu acum un singur copil. Dar cum cu înțărcarea naturală nu știi niciodată dacă e gata sau nu, încercați să nu mă credeți pe cuvânt. În octombrie voi fi alăptat neîntrerupt de șapte ani. Și voi sărbători tot atâta timp de nopți cu somnul fragmentat.

Dacă mai pot? În mod sigur da. M-am obișnuit și sunt dovada vie că mamele care alăptează dorm bine. Eu nu pot dormi ziua. niciodată n-am putut.

 (Aici eram relativ obosită și hăituită.).



Voi cum dormiți de când alăptați? Ce vă ajută să aveți un somn bun? Ce trucuri vreți să mai aflați?

Haideți să împărtășim cât mai multe experiențe despre alăptare. Cu cât mai multe, cu atât mai bine. Fiindcă vă invit la concurs!


Zuza și HipHip.Ro vă invită la concurs 


Miza? Un sutien pentru alăptare Carriwell cu sistem GelWire™ și o minunată bustieră cu dantelă, confortabilă și delicată, tot pentru alăptare. Adevărul este însă că se potrivesc de minune și celor care nu alăptează. Ca fericită posesoare, vă mărturisesc că le voi purta mulă vreme de acum încolo, fiindcă se anunță foarte rezistente și sunt lucrate cu multă atenție pentru detaliu. Fac parte din categoria lenjeriilor de calitate.

Ce e extraordinar la ele este versatilitatea. Dacă ați alăptat mai multă vreme, știți cu siguranță că mărimea de acum nu e totuna cu mărimea de atunci și că spre 1-2 ani ai copilului treci de la extaz la agonie, de la pepene la șosetă, ca să fiu exactă.




Acum, ca sa nu vă sperii totuși, trebuie să știți că după o vreme stadiul de șosetă e obligatoriu dar e și TEMPORAR. Durează doar atât cât corpul se reechilibrează hormonal și sânul se reacoperă cu un strat feminin de grăsime. Procesul acoperă câteva lunii și apare fie după înțărcare, fie în jur de doi ani ai copilului. 

În sfârșit, multă lume ajunge să nu mai investească în sutiene pentru maternitate ”că oricum mi se schimbă măsurile”. Ei bine, cu aceste modele poți crește în sarcină, suporta fără probleme stadiul de pepene fiindcă uiți că-l porți chiar și în cele mai sensibile perioade. În plus, poți liniștită să-l porți cu anii după aceea, fiindcă se ajustează după linia corpului tău. Sutienul are acest sistem GelWire™ și niște minunate pense și zone elastice, pe când bustiera are niște părți petrecute în zona cupei.

Ai la dispoziție extensii, iar la unele modele ai și tampoane de sân (din mătase), cu care în momentele de restriște poți chiar ocupa spațiul aparent gol (ideea asta nu vine de la producător, ok?  :D)

Ce trebuie să faci 


1, dă LIKE paginii de Facebook Zooziesme
2. dă LIKE paginii de Facebook HipHip.ro
3, lasă un comentariu la această postare în care ne povestești despre cum dormi tu de când alăptezi și ce ai reușit să faci pentru a te odihni și a te bucura de această perioadă magică.
4.  un SHARE acestei postări ar fi drăguț, pentru a anunța cât mai multe prietene despre aceste premii minunate. (- opțional-)

Concursul se va încheia pe 7 august 2015 la ora 24:00. Voi anunța rezultatele până pe 10 august 2-15 ora 20:00. Succes!

edit: voi extrage caștigătoarea cu random.org






You Might Also Like

43 comments

  1. Ca sa am un somn odihnitor în perioada alăptării dorm cu puiul în pat, astfel el are acces nelimitat la san iar eu la mirosul și drăgălășenie lui atâta timp cât v-a dori sa fie alăptat.
    Felicitări pentru concurs!

    RăspundețiȘtergere
  2. Alăptez de 5 ani si jumatate, momentan 2 copii. Am dormit bine din momentul in care am "uitat-o" pe bb1 lângă mine in pat. Am scos ceasurile din dormitor sa nu fiu tentată să ma uit la ele când ma trezesc. Si am eliminat si lumina de veghe. La nevoie avem veioza pe noptieră, dar dormim/mâncam bine fără lumina.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu alăptez de 4 luni....suntem încă în perioada de acomodare. ...ea având reflux și dormind numai pe burta, o iau in brațe si o alăptez din fund...in principiu suge cam de 2 oru pe noapte, ea in somn, eu semi.treaza... ...dar are si nopți in care ori se inneaca, ori dacă e răcită se trezește și trebuie să fac ture cu ea in marsupi sa readoarma...ce ma ține pe mine trează când efectiv nu mai pot? Facebook.ul/ pinterestul sau internetul in general. ..trăiască smart.phonurile ca fără ele...
    Mulțumim pentru concurs!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dana Huiban este anonimul care aalăptează de 4 luni...nu merge sa selectez alt profil si am uitat sa ma semnez...scuze....

    RăspundețiȘtergere
  5. Noi dormim in acelasi pat, cand se foieste il alaptez imediat, dupa care somn de voie. Nici nu tin cont cate treziri sau la ce ore, de cele mai multe ori adorm imediat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pe primul copil l-am alaptat 18 luni, pe al doilea deloc (doar daca se pune mulsul in primele cateva zile). Al doilea a fost hranit cu biberonul, din motive medicale (palatoschizis, hipotonie, nu ne asteptam sa supravietuiasca). Intr-un fel, marele meu regret a fost ca nu am insistat cu laptele de mama pentru fetita, ca am ascultat de medicii care mi-au recomandat ablactarea. Pe de alta parte si asa, cu lapte praf, a fost cumplit de greu, pentru ca fetita manca la trei ore si o masa dura cel putin o ora. Clar, am dormit mai bine cat a fost primul copil alaptat, si nu cat a fost fetita pe lapte praf, desi primul baiat se trezea tot la doua ore. Acum, pe al treilea il alaptez cu mare succes, are peste 8 kg la nici 5 luni :), si cred ca dorm cel mi bine in ultimii 6 ani, desi se trezeste si el de vreo 3 ori pe noapte si e foarte matinal. O prietena imi spunea recent ca arat mai odihnita :) Fetita inca mananca uneori noaptea, dar asta a devenit responsabilitatea taticului. (Raluca Manea)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De când l-am luat cu mine în pat și am învățat sa alaptez la orizontala, am reușit sa dorm în timp ce el suge. Îl simt când se foieste, îndrept sânul spre el și el se atașează singur. Are 16 luni și încă se trezește noaptea de cel puțin 3 ori. De când cu achizițiile mentale noi sta mai mult treaz noaptea decât înainte când Readoarmea după supt, dar încă ma simt odihnita. Profit ca e singurul chipul deocamdată și dorm după masa 2-3h. Din cauza asta și din cauza ca atunci când e treaz, ne concentram mai mult pe timp de calitate împreună și profitam ca e vara și stam lângă mare, nu mai sunt prioritare curățenia zilnica, gătitul zilnic etc.
      Pe scurt, dorm fragmentat, dar m-am obișnuit și nu ma resimt. (Alina Avadani)

      Ștergere
  7. La inceput alaptam stand in fund, bebe era micuta, sanul mare si scapa mamelonul. Nu o data am adormit cu ea in brate, bine ca nu am scapat-o. Apoi am descoperit alaptatul la orizontala si de atunci sa te tii somn toata noaptea. Ma mai intrebau rudele de cate ori se trezeste sa manance si faceau ochii mari cand ziceam ca nu stiu. Acum are 19 luni si doarme de la 10 seara la 9 dimineata. Suge noaptea dar nu stiu de cate ori. Doar imi amintesc vag dimineata ca parca s-a trezit mai des, cand are eruptii dentare. Oricum, alaptarea este o binecuvantare, sa fii asa semi-adormita, sa ii dai bebelusului sanul, sa il simti cum se lipeste tot de tine si sa ii mirosi trupul ala de copil cald ... nu se compara cu nimic

    RăspundețiȘtergere
  8. Adina - 4 ani de alăptare. Dorm cu bb nr 2, nr 1 e și el cu noi in pat, mă odihnesc cât de mult pot și mă bucur de mânuțele lor micuțe, de schimbul de priviri, de gungureli, de tot ce ei pot dărui și pe mine mă împlinește. Sutienul cu pricina ar prinde bine, că se simte nevoia :) de ceva susținere.

    RăspundețiȘtergere
  9. In perioada in care am alaptat bebe1 am fost cea mai odihnita mama ever. Cosleeping + alaptat = cheia succesului. Acum astept venirea lui bebe2 si, daca se decide bebe1, poate reusim chiar un tandem :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Dormim amândoi iar pe timp de vară dorm dezbrăcată și așa bebe are acces non-stop la țiți. El suge, eu dorm și așa împăcăm și varza și capra. Alăptez de 13 luni 😊

    RăspundețiȘtergere
  11. Dormim toti 4 in acelasi pat ( eu, sot, copil, pisoi) :)) Stiu ca ma trezesc noaptea sa il alaptez, uneori il iau in brate, il mut pe partea cealalta, insa dimineata nu imi mai aduc aminte prea multe si ma trezesc destul de odihnita. 9 luni and counting...

    RăspundețiȘtergere
  12. Moldoveanu Petra. Îmi alăptez fetiță de 1 an și 10 luni. Și dorim sa continuam așa mult și bine...se trezește noaptea de cel puțindoua ori. Prima parte de somnik în pătuțul ei, restul , în pat lângă mami în , tot camera ei.adoarme prea frumos ca sa o mai pun înapoi în pătuț. Ne odihnim foarte bine, nu ne plângem. La prânz, mami se odihnește și ea cel puțin o jumătate de ora. Ca sa fim în forma maxima, pe afară. Zilnic petrecem cel puțin 6 ore în aer liber. Iar seara la 21.30 cel târziu pica leșinata la titi lui mami.

    RăspundețiȘtergere
  13. Alaptez de 15 luni; dormim impreuna toti 3; bebe se trezeste cam o data pe noapte cand nu-l supara nimic, atunci se trezeste mai des dar adormim repede la loc dupa putin supt.

    RăspundețiȘtergere
  14. Primul baietel nascut in 2011l a fost alaptat 16 luni si la început -nestiutoare fiind si recunosc ca încă nu te descopetisem pe tine si alte mamici din zona netului de la care am invatat atat de multe-dormea in patut.Era un chin somnul meu întrerupt pt alaptat-ridicat din pat, mers la patut, alaptatul si apoi readormirea puiul pt ca se trezea cd il puneam la loc in patut.Asa ca pe la 10-11 luni l am lăsat sa doarmă cu mine in pat-spre disperarea mamei si a soacrei-si an reusit sa dorm mult mai bine. Bebelusul născut in 2014 doarne din prima zi cu mine, sanul la discreție. Mi a fost mai greu in primele luni cand se trezea mai des, dar avum pot spune ca ma odihnesc bine.Se trezeste ii bag tata in gura si adorm la loc. In primele luni ma ajuta mult sa dorm ziua cu el.

    RăspundețiȘtergere
  15. Copiii dorm cu noi in pat. Cel alaptat suge cand are nevoie, eu f rar ma trezesc...dorm foarte adanc.

    RăspundețiȘtergere
  16. Alaptez de aproape 7 luni exclusiv :) dormim in acelasi pat si asta ne-a facut noptile mult mai usoare. Titi este prezenta, chiar daca eu dorm, ea papa linistita si apoi adoarme la loc. :)
    So happy :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Alaptez de 1an si 2 luni, si da, ma odihnesc noaptea. Doarme cu mine in pat, nu stiu de cate ori se trezeste noaptea, stiu doar ca se trezeste. Cand era micuta ma uitam la ceas, numaram, faceam statistici, si la un moment dat m-am relaxat si am uitat de ceas si a fost mai bine. Tot primesc intrebarea "doarme noaptea" si invariabil raspunsul este da, doar mananca, pentru ca niciuna din noi nu se trezeste de tot.

    RăspundețiȘtergere
  18. Dormim împreună. Cum începe să scâncească îi bag țâța în gură, iar după ce se satură îmi întoarce fundul. De fapt eu mi-am dorit foarte mult să alăptez încă dinainte să rămân însărcinată. Și reușesc și acum la al doilea băiat. Cred că alăptarea nu mai devine o corvoadă dacă îți pregătești psihicul. Pentru mine e ceva natural, și tot natura mă ajuta să dorm bineee. Emilia

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu cu bebe dormim împreuna, eu cu perna de gravide in brate , el in perna lui care l ajuta sa stea pe o parte... De odihnit încă nu se pune problema la mine, este încă mic , are doar o luna jumate, si ma trezește destul de des, iar ziua nu pot dormi deloc.. Nici cel mare nu ma lasă 😃.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ma numesc Cristina M. Am un copilas de 1 an si 9 luni alaptat la san. se strezeste 1 data-2 ori pe noapte i suge si readoarme. Dormim in acelasi patut si de aceea readorm instant dupa ce alaptez la orizontala. Hormonii secretati de corp in alaptare ma fac somnoroasa si ma odihnesc suficient cat sa prestez la cote maxime si acasa si la munca. Ma bucur din suflet ca alaptez si nu sunt pe lapte praf pt ca nu as fi reusit sa ma descurc asa bine cu readorimirea. Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  21. Am o fetita de 5 ani, pe care am alaptat-o pana la 1a10l, cand a renuntat la san. Ea nu a mai supt noaptea de la 3 luni. Sugea la cerere ziua, iar noaptea dormea neintrerupt. Baietelul are 1an si suge si ziua si noaptea. La inceput mi-a fost destul de greu pentru ca ma ridicam si il tineam in brate cand il alaptam, dar dupa ce am descoperit alaptatul la orizontala, nu am mai avut nici o problema.

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu si bebe de 16 luni dormim impreuna. Se trezeste de cateva ori pe noapte sa suga dar eu nu pot adormi cat il am la san. El adoarme ai reusesc sa il desprind destul de greu, daca ar fi dupa el, ar suzeta toata noaptea. Oarecum m-am obisnuit cu aceste treziri si stiu ca la un moment dat imi voi aminti cu nostalgie aceste momente.

    RăspundețiȘtergere
  23. Dorm cu el in pat de cand s-a nascut si il alaptez de cate ori are el chef,chiar ne gandeam azi sa dam patutul care e nefolosit :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Ilinca are 10 luni, fac bed sharing, alaptez la cerere – inclusiv supturi de confort, in care copilul ma foloseste ca pe o suzeta. Nu stiu de cate ori se trezeste pe noapte pentru ca nu stau sa numar, de multe ori nici nu cred ca sunt pe deplin constienta. De cele mai multe ori nu plange atunci cand se trezeste, doar da din maini si din picioare, o pun la san, adoarme in cateva minute.
    Teodora G.

    RăspundețiȘtergere
  25. Co-sleeping e secretul nostru! Alaptez de 2 ani jumate, cu o pauza de 4-5 luni de cand s-a intarcat cea mare si pana s-a nascut cea mica. Am dormit intotdeauna "la gramada" si astfel ele au primit titi si caldura mea oricand au vrut, iar eu am dormit blana :D

    RăspundețiȘtergere
  26. Noaptea alaptez din pozitia culcat, fara a aprinde lumina. Claudia Poteleanu

    RăspundețiȘtergere
  27. Noaptea ma trezeste de vreo doua ori...in jurul orei unu si in jurul orei patru-cinci. Incerc sa dorm cand doarme si bebe. Chiar daca nu pot sa dorm, stau intinsa sau ma relaxez.

    RăspundețiȘtergere
  28. Eu alaptez de 2 ani si aproape 5 luni. Trezirile nocturne s-au redus considerabil, acum sunt doar doua. Mi-ar dori sa il intarc de noapte, mi-as dori sa dorm toata noaptea, dar nu stiu cum sa fac asta fara sa il fac sa planga :(. Oricum, cheia pentru mine este sa fiu odihnita. Daca ma culc la ora 22, trezirile din noapte nici nu le simt. Daca ma culc tarziu, trezirile nocturne sunt tare neplacute.
    Andreea Retezeanu

    RăspundețiȘtergere
  29. Alaptez de 10luni si 2 saptamani, cu drag, emotie, iubire. Alaptez si ziua, si noaptea, mai rar poate cand mananca bine si bea apa bine pe timp de zi, mai des cand ii ies dinti, cand e agitata, cand vrea confort, cand se alinta cu mama ei. Dorm destul de putin pentru ca nu ma pot odihni pe timp de zi cand mai doarme ea. Insa ma simt atat de odihnita (intr-un alt sens, nu stiu), iubita, increzatoare, ca nu mai conteaza decat sa o am la san cat mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  30. Alaptez al doilea copil, dorm cu amandoi intr-un pat mare si pot spune ca acestea impreuna, alaptatul si dormitul impreuna, fac ca noptile sa fie destul de odihnitoare, cu rare exceptii. As schimba uneori doar ora de trezire, care e de obicei 7.30 - 8, dar nici aicii nu am a ma plange totusi, eu fiind genul matinal si inainte de copii. Irina Haisan

    RăspundețiȘtergere
  31. Bebe are 22 luni, dar dormim împreună cam de când avea 5 luni, pentru ca atunci m-am deșteptat. La noi începutul in alaptare a fost dificil, noptile nedormite veneau una după alta, dar după ce l-Am luat langa mine in pat parca si puseurile au fost mai usor de trecut. Încă nu avem de gand sa renuntam, nici la dormit împreună, nici la alaptat. 😊

    RăspundețiȘtergere
  32. Alaptez de 3 ani si 10 luni, inclusiv tandem. Nu am simtit niciodata oboseala din cauza alaptatului. Nu detin secrete, asa e la noi: copiii au dormit mereu fara treziri dese, se trezesc spre dimineata, cand avem deja dormite ore multe. Dorm cu mine. Alaptare frumoasa mamicilor! Lilia Gritcu.

    RăspundețiȘtergere
  33. Alaptez de 6 luni jumatate si este minunat ! Nici nu-mi dau seama cum este cu trezitul noaptea cu ccel mic, mai greu si mai obositor este sa ma trezesc cand se trezeste cel mare (care e in alta camera). Cheia succesului la noi se numeste dormitul impreuna.

    RăspundețiȘtergere
  34. Alaptez de 10 luni jumate si facem co-sleeping. Astfel toata lumea este odihnita si relaxata. Liliana Iancu (Stan)

    RăspundețiȘtergere
  35. Din cauza operatiei de cezariana imi era greu la inceput sa alaptez stand in fund asa ca am incercat culcat. Bibilusa noastra are acum 3 luni jumate, se trezeste o data pe noapte, in jur de 3, 4. Papa si apoi adormim la loc amandoua. La inceput a fost greu cu dormitul asa, pe bucati dar acum vad ca e mai ok, m-am obisnuit. Nu mai am chiar ochii "carpiti" ca la inceput. Si in cate o noapte cand ea e amabila si doarme pana la 5,6 .... eu am ochii cat cepele la 3. Am cred o alarma mica in creieras care are grija sa ma trezeasca :))

    RăspundețiȘtergere
  36. Dorm cu bebe in pat noaptea astfel incat mi-e mai usor sa alaptez cand suntem amandoi semi adormiti si pot adormi inapoi mai repede. Sunt mai odihnita daca prind un somn de o ora doua in prima parte a noptii, intre 10-12. Inainte sa mergem la somn facem o plimbare pe afara de vreo ora cel putin asa bebe e mai linistit si adoarme mai usor, lui ii poate lua si 2 h pana sa adoarma:-). Dupa ora 19 incerc sa nu mai mananc, eventual mananc o banana sau migdale care ma ajuta sa dorm mai bine.
    Un concurs de inspiratie si pentru alte mamici :-). Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  37. Primul copil l-am alaptat cu an de zile. Am alaptat mult timp stand in fund si el in brate la mine (inclusiv noaptea, pentru ca avea reflux si imi era tare frica sa nu ii fac rau dandu-i la orizontala). Am dormit de multe ori cu el in brate la san, noapte sau zi, si nu a patit nimic. Al doilea copil are acum 2 ani si 7 luni si este inca alaptat. Pe ea (ca e o fetita) am luat-o langa mine in pat din prima zi/noapte (de cand am nascut-o) si cumva treptat m-am obisnuit sa ii dau si la orizontala. Am dormit cu ea mult mai bine. Mi se pare incredibil si acum cum isi cauta sanul si il gasea/gaseste asa, mai mult adormita. Eu doar o intoarceam de la un san la celalalt. Si acum se mai scoala noaptea sa suga si imi e tare drag cum se ghemuieste in mine si cum imi mangaie celalalt san. Alaptatul si co-sleepingul ajuta mult mama :)

    RăspundețiȘtergere
  38. Dupa ce am trecut cu bine de prima luna, lucrurile mi s-au parut mult mai usoare. La inceput o tineam pe bebelina in patut langa mine si imi era usor sa o iau sa o alaptez. De pe la 6 luni (cand a devenit miscacioasa tare si a luat si prima cazatura din pat, noroc ca era totul blindat pe jos cu perne) am mutat-o in patutul ei; se mai trezeste doar de 1-2-3 ori pe noapte, ii dau sa manance si adormim aproape instant. In camera am grija sa nu avem nici un fel de lumini in afara de cele de afara, de la fereastra.

    RăspundețiȘtergere
  39. Goleseschi Irina6 august 2015 la 15:50

    Am o fetita de 2 ani si 2 luni pe care inca o alaptez! E un sentiment unic de iubire,siguranta,alinare si conectare! Dormim impreuna inca din primele clipe de cand am nascut.o! Acum fiind marisoara se serveste singurica cu ţiţi! :) Uneori noaptea o gasesc adormita pe mine si cu sanul in gurita! Adoarme doar la san si eu ma odihnesc! Tare minunat e sa.ti alaptezi puiul!

    RăspundețiȘtergere
  40. Ei bine, de 16 luni minunate de cand alaptez am trecut prin tot felul de etape, pana am ajuns la aceasta faza de acceptare. Imi doresc sa alaptez pana o sa se intarce minunea natural, asta-i provocarea. Noptile sunt si in functie de dinti, calduri si alte detalii care rup somnul nocturn. O noapte extraordinara este cand se trezeste de 2 ori sa pape si adoarme la loc. Insa sunt nopti, in marea loc majoritatea, in care se trezeste des. Noi practicam co-sleepingul, care ne-a salvat. E benefic pentru amandoua. Cand am o noaptea mai grea, servesc cafeaua de dimineata cu nesat si incerc sa recuperez cateodata dormind cu ea dupa-amiaza :)

    RăspundețiȘtergere
  41. Norocul meu eate ca adorm foarte usor la loc dupa ce alaptez. Asa a fost la prima fetita si la fel si acum la a dpua. Dupa ce o alaptez pe cea mica o pun in patutul ei . Langa mine o iau doar spre dimineata , ca sa o mai pacalesc sa doarma. Peste noapte e prea inghesuiala, ca doarme cea mare cu noi in pat :) Distractiv este ca intre multiplele treziri ale bebelusei ( cred ca ii ies dinti de otel) se trezeste cea mare(4 ani) sa fac pisu, de 2 ori pe noapte. Sunt minunate oricum!

    RăspundețiȘtergere
  42. Bebe suferă de reflux, noaptea reușește sa mănânce cel mai bine. Oboseala dispare dacă il știu cu burtica plina.

    RăspundețiȘtergere

About Me