Coincidenta

18:44

Doamna E.B nastea, pe 1 martie, acum 59 de ani, in propria casa, un baietel. 


Doamna E.B. nastea, pe 1 martie dupa 59 de ani, in propria casa, un baietel. 

Este vorba de bunica mea dinspre tata al carei nume il port, care l-a nascut atunci pe cel mai mic baiat al ei (era uimitor sa fi fost chiar vorba de tata, nu?)

Pana nu am nascut in casa mea nu am inteles ce-mi povestea bunica-mea inainte sa moara, ca o nastere te umple de energie, simti ca poti muta si muntii din loc. Cand aveam 16 ani ai mei s-au hotarat sa faca o renovare la sange si ne-au expediat pe toti la bunica-mea la tara (mai putin pe sora-mea care avea de dat un examen). Atunci am stat devorba multe ore, cand am plecat am simtit ca am luat o viata intreaga cu mine. O viata cam greu de digerat pentru o fata de 16 ani care nu demult fugise dupa ce incercase s-o sarute un baiat :) Imi spunea ca ea nu apuca iarna, c sa mai trec pe la ea. Nu m-am tinut de cuvant, a murit in prima jumatate a toamnei cum si-a dorit, fulgerator. Am ajuns la ea fata si am plecat femeie.


Dupa prima nastere m-am simtit bine dar timp de o luna a trebuit sa dorm destul de des cand dormea fata, ramaneam fara energie. In plus nu ma puteam aseza in nicio pozitie, am multe amintiri legate de suferinta fizica de atunci. AM prietene care au nascut prin cezariana si si-au revenit mult mai repede. Am ramas destul de plinuta timp de multe luni, ca un butoias pe doua picioare subtiri.

Acum arat aproape ca inainte de nastere. Sunt aproape plata, ma simt puternica, somn imi vine destul de rar sdesi ma trezesc noaptea destul de des, mai ales spre dimineata (la ore nesimtite).

You Might Also Like

6 comments

  1. mai urmeaza, nu?:)
    sa stii ca si eu am amintiri dureroase de dupa prima nastere, la a doua n au mai fost prezente, desi am nascut cu acelasi medic, deci in acelasi stil. nu zic, nici vorba, ca nasterea adevarat- naturala, asa cum ai avut o tu,nu te lasa cel mai aproape de tine insati dpdv fizic (acum), insa corpul nostru, la a doua nastere, este oricum mai pregatit pt nastere decat prima oara, deci si de recuperare.
    probabil ca saltul tau a fost extraordinar, de la prima, la a doua.

    cum ziceam la inceput, mai urmeaza, da?:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nasteri sau povesti? :) O da, colosala diferenta,a cum arat aproape la fel ca inainte de de nastere deja. Sunt sub stare de soc, nu ma asteptam.

      Ștergere
  2. Si eu am nascut natural 100% acasa a doua oara, uterul mi s-a retras repede, dar burta inca este maaare, cam tot ca dupa prima nastere. Cred ca toate organismele sunt diferite, si nu nasterea in sine da tonul la cum isi revine musculatura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce fain ca ai nascut acasa!

      Poate nasterea in sine nu dar modul in care percepi tu lucrurile da? Sau poate o nastere violenta lasa urme mai adanci, hormonal vorbind? Sunt atatea lucruri pe care nu le stim! Oricum am fost destul dea activa sarcina asta, poate mai tonica decat la prima si poate si asta conteaza. Si nu am luat vitamine sintetice.

      Uterul s-a retras la fel la ambele dar acum nici burta nu prea mai am - compar cu ce am avut tot eu la primul copil.

      Ștergere
    2. Nici eu n-am luat vitamine si am carat un copil de nici 2 ani de 13 kg juma pana in ultimul moment... raman la ideea de organisme diferite, dar recunosc ca mi s-a parut ca mi-am revenit mai bine ca data trecuta la inceput.

      Ștergere

About Me