highlists

Unelte ajutătoare pentru evaluarea suptului și a posibilelor probleme în alăptare

În unele zone este greu de ajuns la un consilier în alăptare. Puteți întotdeauna discuta cu cineva, dar vă copiez mai jos câteva trucuri ut...

miercuri, 27 iulie 2011

Tzatziki cu busuioc si cimbru


Deși de obicei la tzatziki se pune mentă, ierburile mele au fost delicioase.

  • un castravete mare 
  • o cutie de iaurt fără lapte praf în compoyiție
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 frunze micuțe de busuioc proaspăt
  • un varf de crenguță de cimbru proaspăt
  • o idee de sare de care vă place. 
Se toacă verdeața cât de mărunt aveți răbadre.

Usturiul se zdrobește sau, pentru gospodini de-ăștia ca noi care nu mai au clește sau mojar se dă pe răzătoarea mica și se lasă pe fundul castronului. 

Castravetele se dă pe răzătoarea mare, firicele alea fac tot hazul mâncării așa că nu-l aruncați în mărunțitor. 


Se adaugă sarea și iaurtul, se amestecă și se mănâncă, fără a mai lăsa măcar un strop bătuților de soartă care încă mai merg la serviciu.

2 comments :

  1. Zoozie, sosul asta merge de minune cu niste legume coapte: cartofi, morcovi, brocoli, cartofi dulci, fierte in prealabil, apoi aruncate in valtoarea cuptorului, in mangaieri duioase de ierburi inmiresmate si ulei de masline. sau unt. Natalia mananca brocoli asa, ceea ce e miracol suficient sa o declar mancarea anului!

    RăspundețiȘtergere
  2. La un restaurant din Thassos, un chelner mi-a zis cea mai tare chestie: "Tzatziki with meat go wild". Este sosul meu preferat. Mult succes.

    RăspundețiȘtergere