Propovăduim arta alăptării

12:48

Alăptarea este creativă, inocentă, spontană, unică pentru fiecare persoană implicată, jucăusă, serioasă, generatoare de sentimente intense (și pozitive și negative), generatoare de controverse, este teritoriul unde și necunoscătorii ăși dau cu păererea, unde părerea criticilor contează mai puțin în ce privește ceea ce dăinuiește în timp. Este o artă și se învață: ucenicia este grea, controversa e mare și uneori ai impresia că ești singur îmotriva tuturor.

De multe ori, rezultatele se văd postum. Postum la figurat. Mă gândesc, desigur, nu la moarta mamei, cât la moartea actului în sine. Alăptarea este o artă iar noi, protagosnistele, amatoare de multe ori, organizăm  lunar expoziții, seminarii și dezbateri. Vermisajul a fost în ianuarie, iar până acum sunt fericită să văd că lumea caută să ajungă la La Leche League iar eforturile Roxanei, coordonatoarea pe București, sunt întrucâtva răsplătite prin prezența voastră. Nu știu câte întrebări își găsesc răspunsul pe loc, dar cred că faptul de a vă fi găsit una pe alta, ocazia de a împărtăși tehnici artistice cu totul noi și de a le da nota aceea personală, patina voastră proprie, merită tot efortul de a ne aduna într-o cameră mică atâtea mame și copii.

Nu uitați că, luna aceasta, postarea "Mami alăptează-mă" este dedicată femeii, mamei, bunicii, mătușii care a avut experiențele ei unice cu alăptarea. Povești care altfel s-ar uita pentru, că, nu-i așa, ne-am născut grăbiți.






You Might Also Like

4 comments

  1. Hei, aici sunt alte poze minunate decat pe FB :)

    RăspundețiȘtergere
  2. SUnt si pe FB :) le/am trmis Roxanei in dimineata asta. Acum sunt vreo 70 de fotografii acolo!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce rau imi pare ca nu am reusit sa ajnugem!Dar Edi e racit (in principiu eu zic ca i-a trecut dar na :D).Dar m-am gandit la voi tot timpul. Imi place tare mult ca s-a pornit lupta asta pentru alaptare, un lucru natural dar totusi uneori atat de greu de realizat.Va pupam si poate reusim sa ne vedem la urmatoarea intalnire.

    RăspundețiȘtergere
  4. Onixa lasa ca mai sunt intalniri! Va pupam si insanatosire grabnica! Sau, daca a trecut, alta sa nu mai luati!

    RăspundețiȘtergere

About Me