Ce-mi mai place la ea

23:14

"Zogomotele de bebelus". Gemetele mici din somn, micile fornaieli, felul in care isi misca buzele in somn sperand ca suge sau mananca, sau cine stie, poate-si imagineaza ca vorbeste.

Rasul mut de bebelus (gura cascata si pana la urechi; i se lumineaza toata fata).

Rasul in cascade, tot de bebelus.

Miscarile ei mici, mersul de ratusca, leganat si cu fundul inapoi.

Gesturile de extrema tandrete: cum ma pupa cand mi-e lumea mai draga, incat ma topesc mai ceva ca o bucata de ciocolata intr-o manuta de copil. Ieri am vrut sa-mi pun sosete si mi-a  pupat dragastoasa degetul mare de la picior! (Eu ii pup intruna piciorusele, mi se par absolut deliciiose; ea stie si cand suge pune "data" (gata - sa-i scot ciorapul, sa pot sa-i pup picioarele; mai tragic e cand suntem undeva si purtam dresuri sau incaltari:)) )

Cum imi aranjeaza atent bluza dupa ce suge (nu mereu, desigur), cum imi aranjeaza parul, acum, ca e scurt, cum ma sterge la gura sau ma spala pe fata (cand facem dus impreuna).

Cum ma striga ea mamammmm, mama, mami.

Cum il striga pe tatal ei: tata (interogativ), tata!, tai, Luci. Odata cand faceam dus impreuna cu Anda l-am strigat sa-mi dea ceva si nu m-a auzit. dar am auzit un glascior mic: Luuuuuciiiiiii! Cat sunt eu de neromantica si neplangacioasa, tot mi-a venit sa plang de dragul ei!

Cum spune la tzitzi: tzitzitzi (si cand cere, tititi e interogativ, desigur).

Cum incearca ea sa-si ridice pantalonii cand ii propun s-o schimb de scutecul plin si nu vrea (sau cand ii dau eu jos si-i trag un pupic pe spate).

Motzul ei. Mi-e draga de mor cu fruntea libera. Uneori reusim sa-i capsam trei moate si e si mai dulce.

Cand stam fata in fata (cand mancam, de pilda) casca ochii rotunzi si mari, ca eu sa mi-i casc pe-ai mei. Cand ma vede rade in hohote. Dar si ea are o mutra tare dragalasa cu ochii mari.

Cum se baga cu capul sub bluza mea si suge "la cort". Si cand ma uit la ea pe sub guler, rade la mine: "te-am prins!"

Cum chiloteii se numesc cocotzeeeei? Sau cococei :)

You Might Also Like

7 comments

  1. Nah ca ma facusi sa bocesc, asa frumos si mamos ai scris >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Stai sa vezi cand o sa se joace cu tzitzi sau o sa ia incaltamintea la purtat, ori iti da hainele sa te imbraci si lista poate continua iar tu o sa te topesti de drag pentru orice lucru marunt pe care il face Va pupam.Daca veniti la Vl. sa dati un chiot.Va pupam.

    RăspundețiȘtergere
  3. numai postarea asta imi lipsea in noaptea de dinaintea primei mele garzi de "dupa"...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce minunat! Simt emotiile si dorul si dragostea... Va pupam! :-*

    RăspundețiȘtergere
  5. Beatrice,pe toate astea deja le face. Sunt atat de multe incat le York cand ma apuc sa scriu. La Vl tocmai am ajuns. a fost ieri Fusese ziua sora-mii si am dat o fuga, poate gasesc timp sa scriu.

    Babymom cred ca e tare greu. Te inteleg perfect, eu sunt plecata 12h zilnic de langa Anda. Am scris lista asta in primul weekend dupa holocaust ca sa-mi fax curaj, sa ma bucur de ce mai am. Azi m-a vazut plecand si am lasat-o plangand. Incerc sa imi imaginez ca i-a trecut repede.

    ralu, herbine, pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. O mamica are un infinit de trairi si sentimente care sunt usor de spus si alt infinit pe care il tine in sufletul ei, cuibarit acolo pentru posteritate. Mi-e drag tare de tot ce ai scris mai ales ca imaginatia a luat-o la galop si mi-am inchipuit toate cele povestite de tine. Frumos tablou de familie "am vazut" :). Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere

About Me