Vesti proaste

15:04

Buna dupa-amiaza!


Scuzati lunga absenta, m-am confruntat si inca ma confrunt cu multe lucruri, nu tocmai placute.

In primul rand,

Zoozie tradatoarea a fugit o luna de langa mine. Cate 8-9 ore statea plecata snamenia, cica s-a dus sa lucreze. Oh, cat mi-a fost de greu, stateam cu buni a mea si apucam sa uit de toate si, cand era mai bine, mami venea la mine si ma lua in brate de parca nimic nu s-ar fi intamplat! Si ce-am mai certat-o, zi de zi am certat-o!

Asa trecusera 5 zile; apoi, dupa ce ma obisnuisem cat de cat cu programul sta, a sasea zi n-a mai plecat! Insa am iesit pe-afara cu tati, buni si Zoozie si, de teama ca ultima va pleca din nou in tarile calde si-o sa ma lase planton, am urlat pana m-a cocotat in brate. Asa, macar eram sigura ca daca dispare ma ia cu ea. Pana la urma, vazand ca nu pleaca nicaieri, am absolvit-o de calvar si am acceptat marea concesie de a sta in carut.

In a saptea zi, insa, a fugit iar. Plecarile astea aveau o frecventa de 5/7 zile - cine sa mai inteleaga si invartelile astea de oameni mari? Au fost 4 cicluri de-astea si apoi timpul s-a oprit iarasi si am avut si eu mamica langa mine 25/24 cum spune ea.

Un fel de-a spune, pentru ca nu uit noptile in care ma trezesc si ea nu e langa mine (desi se scuza ca s-a dus si ea la baie. Da' de ce sa faci baie in toiul noptii? Ia un urlet de-aici, sa-l exasperez macar pe Zoozoo daca tu nu esti in front.)

Bun, si ca bonus, de atunci am inceput sa refuz mancarea solida. Lasa ca recuperez timpul pierdut in iulie si apoi mancam impreuna sarmale si ceafa de post; oricum, sa nu-mi mai vii cu maclavaisuri de-alea bebelusesti ca fac urat.

In al doilea rand,
m-am imbolnavit! Aparent nu a fost nimic rau la inceput, nimic care sa nu dispara cu putin nurofen dar nu a fost sa fie. M-au napaduit toate, si totul a pornit, desigur, de la Zoozie... Care a racit in campul muncii si s-a pricopsit cu o tuse seaca rebela. Ea s-a tratat cu bromhexim si in a treia zi s-a rupt, dar pe mine m-au botezat cu o singura doza de nurofen si Eurespal si mi-au last tratamentul balta pentru ca lui buni i s-a parut ca sunt mai bine. Zoozie n-a reinceput a doua zi tratamentul din doua motive: 1. risca sa nu fie continuat pe aceleasi motive (desi cred ca daca era ferma era continuat) si 2: totusi, nu se vedeau cine stie ce simptome! Zoozie ar fi vrut sa vada un doctor dar nu prea mai era timp si a decis sa astepte sa vada niste simptome de boala nu ca-hu ca-hu pe care uneori il scoteam din alint, alteori pentru ca aveam un nod in gat.

Grea asteptare, si urate consecinte. Pentru ca virusache si-a facut de cap in liniste pe caile mele respiratorii.

Am plecat intr-o excursie cu microbuzul la tara, unde Zoozie tot ma ruga cu diverse maclavaisuri si nu intelegea de ce nu-mi plac... si m-a pocnit diareea - un fel de-a spune, pentru ca faceam zilnic dar o singura data. Neavand resurse pentru altceva, Zoozie a renuntat la orice tentativa de a ma hrani cu solide si mi-a dat de cateva ori nurofen cand i se parea ca sunt moale... plus niste vitamina C natural iiiih ce usturaaa... Si pe Zoozie au incoltit-o simptome de boala. Prima dovada ca ne imbolnaveam una pe alta, dammit.

Se poate totusi sa fi luat un virusache in microbuz? Am auzit un tuset la un moment dat...

Ne-am intors la Bucuresti iar a doua zi am plecat spre Valcea. Miercuri dimineata inainte de pelcare Zoozie a vrut sa mearga la doctor dar am dormit toti trei pana la 11, asa ca am amancat placerea, stabilind sa vedem un medic la Valcea.

La care am ajuns abia vineri, pentru ca am experimentat o usoara ameliorare dupa ce Zoozie mi-a introdus si o doza mica de Eurespal (incepusem sa tusesc) si una de Panadol timp de doua zile dimineata si seara. Vineri dupa-amiaza la dr (joi n-am avut loc) nu s-a vazut nimic: nici rosu in gat, nici secretii, nici otita... Dr. i-a zis mamei sa imi dea doza mai mare de panadol - cate 5 ml - dimineata si seara si sa ma faca sa inghit Ecoflorina 7 zile, cumva ca reparatie pentru enteroviroza care parea sa fi trecut. Avem 8 kilograme si mamei i se parea ca sunt mult mai usoara decat ma stia ea. Desigur, eram prea slaba pentru doctor... dar avnd in vedere ce bolnavioara am fost si evolutia mea pana la controlul anterior este exclus sa fi avut probleme si sa fiu subponderala. Fiecare copil e diferit si daca mama si atta nu-s uriasi sa nu astepte nimeni sa am eu 10 kile da?


In noaptea de vineri spre sambata sau sambata spre duminica insa... m-a pocnit un acces de tuse care m-a ingrozit si m-a facut sa urlu 3 ore. Zoozie a crezut ca ma doare urechea, asa ca l-a expediat pe Zoozoo la o farmacie in centru sa ia un antiinflamator - solutie auriculara. Ce naspa e sa iti puna vata in urechi! Protestez! Ajunge!... Si zoozie protesteaza si e nervoasa pe toti doctorii, desi undeva crede ca vina e ei, pentru ca totusi la medic te duci cand ai simptomele de boala sa-tii dea un tratament. Dar scuza ei a fost ca eram pe drumuri, in concediu si rebuia sa faca ceva urgent. Daaa, dar daca ar fi luat haturile cand au aparut primele simtome de boala poate nu s-ar fi intamplat astfel???? Sau poate ca pana la urma atunci nu am avut nimic? Greu de crezut, mami! Sa-ti fie lectie.

Din duminica aceea, Zoozie a pompat in mine Panadol 5 ml (trei zile) si Eurespal - intai 5 ml dimineata sis eara - apoi 7 ml dimineata si seara - de parca eram elefant nu bebelus). Iar marti s-a prezentat la medicul nostru, ca sa facem bilant post tratament. Care mmedic era inca intarile calde asa ca draguta de asistenta ne-a redirectionat catre alta doctorita din policlinica. Care ne- speriat de-a dreptul! Noi tuse nu mai aveam dar aveam rosu in gat cu secretie purulenta... Tratament: sumetrolim 2.5 ml /12 ore, debridat o lingurita la 12 ore, ambroxol 8 picaturi/3x/zi, enterol 1/2 pliculet pe zi... Asta pentru ca faceam si kk cu probleme: o zi asa, o zi cum trebuie. Of, grea viata de beblus. Pentruc a nu le- ajuns cat am protestat ins aptamana cu Eurespalul ala bagat la propriu pe zi. MACAR ACUM cantitatile sunt mai mici si mai usor inghitibile, dar asa lehamite mi s-a facut fata de orice tratament invaziv incat urlu la fiecare lingurita care se apropie de mine, numai daca nu care cumva e cu iaurt [:D]

Acum inca ma tratez, pana marti, iar miercuri dupa amiaza mergem la dr sa facem si analize post tratament... sa vedem daca persista vreun crocobaur. Colac peste pupaza, in perioada asta s-au pregatit sa-mi iasa niste dinti sus dr s-au razgandit. Insa nu am scapat pentru ca mi s-au umflat gingiile de jos.

Sa va spun acum ca si Zoozie ia biseptol, a inceput o data cu mine - insa a intarziat doua doze de seara si acum o doare in gat. Orice-ar fi, bate la cur orice fel de imunitate transmisa sau nu impreuna cu laptele matern... Sau poate e pur si simplu un virus asociat cu o bacterie neserioasa - de aseara s-a imbolnvit si tati. Mami l-a trecut si pe el pe biseptol. Si poate totusi, daca nu ar fi imunitatea asta, faceam febra si ma simteam mult mai rau. Or, daca dr nu ar fi zis ca am rosu in gat, Zoozie n-ar fi crezut, la cat alerg eu de obicei.

You Might Also Like

0 comments

About Me