Locuri de ieșit când plouă - NoGravity

18:11

Mă uit la Anda cu ce uşurinţă se caţără acum pe un perete vertical la locul de joacă şi-mi dau seama că fără experienţa NoGravity n-ar fi învins şovăirea aia pe care încă o avea. Deşi se căţăra de ani buni, din momentul în care a început să perceapă distanţele, frica a început să-şi arate colţii sădind neîncredere.

Aştept cu drag o zi ploioasă în care să mă întorc cu ea acolo, fiindcă e curat, prietenos cu copiii și în mod clar ceva nou. Am înțeles că mai sunt locuri de cățărat indoor dar n-am fost la niciunul. Sunt curioasă dacă și acolo unt l fel de centrați pe copil și dacă e la fel de multă culoare ca aici.



Din ce ne-a povestit Alex Codreanu în cadrul evenimentului de pe 26 eptembrie, vor urma ateliere pentru copii și este un loc bun și pentru organizarea de petreceri tematice. NoGravity combină pasiunea pentru știință cu pasiunea pentru mișcare. Fiecare loc de cățărat duce la o plantă din sistemul solar, piticii între 4 și 12 ani devin pentru câteva ore astronauți în pregătire, gata să își ănfrunte temerile și să ăți depășească limitele.

Accesul în sală se face la fiecare 30 de minute, în grupuri, iar copiii sunt asistați ăntotdeauna de un adult.. Există echipament specific - hamuri, căști, dulapuri unde fiecare ăși poate lăsa fără grijă accesoriile și, cel mai plăcut, nu miroase a sală de sport :D

accesorii pentru cățărat în siguranță


Prețurile sunt, de asemenea, foarte bune, comparativ cu ce am mai auzit. Copiii mii e posibul sa fie timorați la prima experiență, dar sunt tratași cu răbdare și respect și nu sunt forțați să facă nimic dacă nu vor. Prin urmare, Denis a stat numai cu mine. Ar fi vrut să se cațere la plecare.

Tot în cadrul evenimentului am avut plăcerea s-o ascult pe Alina Ciocodan, psiholog Smartbox Family, despre cum copiii pot fi tratați cu respect și ajutați să își depășească propriile limite. A fost un discurs care mi-a plăcut mult, departe de ce aud și citesc prin ziare și reviste de obicei. Ia priviți: ”încrederea de a încerca lucruri noi se formează atunci când îi oferim copilului oportunităţi de a gestiona situaţii noi, inedite, care îl provoacă să îşi depăşească limitele, şi în acelaşi timp îi confirmăm sprijinul pe care poate conta din partea noastră. Cu siguranţa că suntem acolo, de aceeaşi parte a baricadei, că este în regulă să greşească, să aibă nevoie de ajutor şi să îi fie frică, copilul se simte motivat să exploreze şi să înveţe lucruri noi. Abilitatea de a-şi recunoaşte, denumi şi accepta emoţiile - de exemplu frica, nesiguranţa - îl va ajuta pe tot parcursul vieţii. Ca parinte, îi transmit copilului că este văzut, auzit şi acceptat atunci când îi permit să exprime şi emoţiile negative şi îl însoţesc în învaţarea unor mecanisme sănătoase de reglare a acestora.”.






Și da, era să uit de tiroliană (sunt mai multe). Scenariul e că-i duce de la navă la o poartă stelară. Nu știu cât își amintește Anda de poveste, dar tiroliana i=a plăcut mult, mult și acum vrea să revină cu toate prietenele ei acolo, ca să vadă cum e. Păcat că nu e și pentru adulți.



PS: cu mulțumiri amicilor de la Tupperware pentru recipiente, sunt superbe și foarte utile!

You Might Also Like

0 comments

About Me