Lucrurile se întâmplă cu un motiv

16:20

Acum 1540 de ani, mai precis pe 12 iulie a.c. (aer condiționat era să scriu) am fost la un eveniment drăguț organizat de Ana și prietena ei - aka Parenting PR, denumit drăgălaș Sănătate de-o vară.
Și de-o vară ma tot chinui să scriu despre el - și-mi cam crapă falca de rușine. Adevărul e că am urmat motto-ul ei de pe blog și mi-am remodelat viața, ceea ce într-o primă fază a dus la o dezorganizare de zile mari cu nervi.

Oh well, cred că a trecut iar acum mă pot relaxa scriind, cu o ceașcă cu cafea cu lapte BIO în față, un soi de frappe de casă.




Au fost discuții plăcute, întreținute de Claudia Buneci, nutriționist pe gustul meu, de Dr Ruxandra Constantina, un medic pe care mi-ar plăcea să-l vizitez la nevoie. Ambele mi-au validat multe idei pe care le regăsiți pe blog în diverse articole - atât despre nutriție, cât și despre sănătatea pielii și expunerea la soare. Am aflat de exemplu că vitamina D se face în orele cele mai fierbinți ale zilei, că nu e nevoie să ne ardem, ci fiecare, în funcție de piele poate sta un număr de minute fără protecție, că există diverse riscuri la care ne putem supune mergând la piscine și în alte locuri specifice vacanțelor, dar că nu e nevoie să le lăsăm să ne întunece viața.




În stilul meu caracteristic, am fost cu copiii după mine. Iar când se discuta mai abitir despre alimentația sănătoasă, eu le-am comandat niște înghețate cât toate zilele, astfel am reușit să și aud ceva din discuțiile din față. Neșansa a făcut să stau pe un leagăn al celor de la Serendipity și ba trebuia să-i legăn, ba le cădeau jucăriile, ba, ba, ba. Ai senzația că pe măsură ce cresc sunt mai năstrușnici.

Eu m-am prezentat în chip de butoi umblător, eu dădeam vina pe un sindrom premenstrual foarte acut. Am senzația că nimic nu e întâmplător în viața asta, fiindcă printre cei care au sprijinit evenimentul au fost Lactacare - producători de probiotice, o formulă eficientă și ieftină, după cum am văzut mai târziu. Lactacare au fost dezvoltate de medicii dintr-un spital din Copenhaga (mă cirectați dacă am greșit).

Eu eram cel puțin sceptică în privința probioticelor în general. Adică dacă beau kvas, mănânc lactate fermentate și murături și alte visuri de-astea de ce aș mai vrea probiotice??? De asemenea, știam că e o adevărată modă să administrezi bebelușilor probiotice. Încă nu o sprijin, DAR. Am plecat de acolo cu o sacoșă cu bunătăți (mulțumesc, plecăciuni) printre care am avut: comprimate masticabile cu probiotice Lactacare,o cutie cu multe pliculete cu pulbere cu probiotice de aceeași marcă și un pachet de test cu doze pentru adulți, care ținea trei zile.

Copiii nu s-au obișnuit cu bomboanele masticabile.
Eu am luat în prima zi doza dublă, apoi am continuat cu doza recomandată pe cutie și, fiindcă erau 6 plicuri, am furat doua bomboane de la ei în a treia zi.


Și minune!!!

Marea mea surpriza se numeste probiotice. Am fost saptamana trecuta la un eveniment organizat de Ana Nicolescu...
Posted by Ramona Bunescu on Friday, June 19, 2015


Acum două zile le-am dat și copiilor plicuri pulbere pentru copii - le plac, au gustd e zhaar vanilinat, continuăm un tratament de trei zile, că parcă nu mai mâncau deloc și cine știe...

Între timp le-am mâncat eu tubul de comprimate. Mie îmi plăceau. Au gust de vanilie și sunt dulci.


Claudia Buneci, nutriționist 
Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie,
competenţă apifitoterapie, reflexoterapie, biorezonanță, iridiologie





















Sper să am timp să povestesc mai pe larg despre probiotice în general, într-un context mai larg, cum îmi propusesem prin iunie.

***Evenimentul Sănătate de(-o) vară, sprijinit de Actavis, Biologistic, Vavian Pharma şi Sian Books, face parte din seria de evenimente dedicate femeilor şi familiei, care au ca punct de plecare campania  “Eşti unică, alege personalizat!”, prin care se dorește îmbunătăţirea viaţii mamelor din România.

You Might Also Like

0 comments

About Me