Povestim povești adevărate

14:59

Întrerupem orice făceam azi ...


...ca să vă anunțăm că a început goana contra cronometru pentru Ștefan, băiețelul suferind de sindromul Apert care acum are 4 luni. Vizionați reportajul Antenei și prezentarea cazului său aici.

Cum am aflat de el? Printr-o prietenă virtuală care-i cunoaște direct pe părinți și a intuit cât de mult au ei nevoie de ajutpor material dar și de suport moral.E tare greu să aștepți un copi sănătos și să fii pus în gfața spectrului morții sau a unei vieți în întuneric. Ștefan are fontanelele închise iar creșterea, un lucru pe care-l dorim tuturor copiilor noștri, îl poate orbi din pricina presiunii asupra nervului optic. Acesta însă e numai unul din multele riscurile pe care le întâmpin. Să știți că stă în puterea noastră să îi asigurăm o existență lipsită de chinuri, cât mai aproape de normal, acel normal care presupune lipsa dificultăților de exprimare, de manevrare a obiectelor, lipsa durerii. Ștefan are nevoie de intervenții chirurgicale și plastice până pe la 23 de ani. Acum se strâng fonduri pentru el, dar și după aceea el va trăi și va avea desigur nevoie de prieteni, de oameni care să-i ofere șansa să își atingă maximul potențialului său.

Înainte să migrez la ai mei vara asta am întânitîn autobuz un om care avea Apert. Avea ochii apropiați și acea formă inconfundabilă a maxilarului și mandibulei. Un om blând, care ne-a ajutat pe mine și pe copii să avem mai mult loc în aglomerație. Un om perfect normal, care probabil a fost și el ajutat în copilărie și a ajunsă ajute în diverse situații, cum îi doresc și lui Ștefan. 

Ștefan are o pagină de Facebook și un blog unde puteți vedea mereu ce mai face și cum se simte. Eu voi fi întotdeauna alături de el de-a lungul acestor ani.



O îmbrățisare și trimiteți SMS la 848!


(și știu că sună stupid să dați clic pe ”îmi place” la o postare cu conotații triste, totuși, însă făcând asta popularizați inițiativa celor de la Mereu aproape)

You Might Also Like

1 comments

  1. Currently it seems like Expression Engine is the preferred blogging platform available right now.
    (from what I've read) Is that what you're using on your blog?


    Here is my site; love quotes
    Also see my page > love quotes

    RăspundețiȘtergere

About Me