Sondaj de opinie

16:40


Dragele mele,

Votati si apelati la toate canalale disponibile pentru a inclina balanta in favoarea NORMALITATII.

http://www.libertatea.ro/stire/sondaj-i-se-pare-indecent-alaptatul-in-public-312057.html

Vedem zilnic sute de sani artificiali, expusi in scop comercial si nu ne scandalizam insa cand vedem o data la 2 luni un san natural, folosit in scopul pentru care a fost creat ni se pare INDECENT! Stop ipocriziei! 

Votati! sondajul e valabil pana la noapte la schimbarea editiei! Hai sa demonstram ca luptam pentru normalitate!




Cumva, nici nu se putea găsi un moment mai potrivit, o pritenă virtuală a postat acest citat din Jack Newman. 


"De multe ori ne fortam copii sa devina independenti.Sa doarma singuri curand, sa-i intarcam curand, sa stea fara parintii lor, sa faca totul curand. Nu trebuie fortati, copiii vor deveni independenti destul de curand. De ce graba aceasta? Curand ei vor pleca de acasa.Vrei sa plece de acasa la 14?
Daca o nevoie este satisfacuta, va merge mai departe. Daca o nevoie e nesatisfacuta (de ex., sa fie alaptat sau sa fie aproape de mama) aceasta ramane o nevoie in copilarie si chiar in adolescenta.
Desigur, alaptarea poate fi folosita, in unele situatii, pentru a favoriza o relatie de dependenta. E vorba de alimentatie si de antrenamentul la toaleta. Problema nu este alaptatul la san. Aceasta tine de alta problema.
Altceva?Este posibil ca cel mai important aspect al alaptarii unui copil sa nu fie beneficiile imunologice si nutritionale, dar este important ca exista si acestea. Cred ca cel mai important aspect este relatia creata intre mama si copil. Alaptatul este un act de iubire. Care continua si dupa ce bebelusul devine copil. Oricine, lipsit de prejudecati, care si-a observat copilul alaptat poate spune ca exista ceva aproape magic, ceva special, ceva mai mult decat hrana.
Un copil va deveni uneori spontan, fara nici un motiv evident, va izbucni in ras in timp ce e la san, incantat ca sanul nu e numai o sursa de hrana. Iar in cazul in care mama va permite, alaptatul la san devine o sursa de placere, de incantare si pentru ea, dincolo de placerea de a oferi hrana. Bineinteles, nu intotdeauna e nemaipomenit, dar si cand este face ca totul sa merite din plin.Si daca copilul se imbolnaveste sau se loveste, ce alt mod mai usor de alinare pentru copil decat alaptarea?[...] Mama alina boala copilului prin alaptare, iar copilul alina mama prin prezenta lui langa ea, la san.”



*** nu am timp acum să editez diacriticele...

You Might Also Like

6 comments

  1. Ramona, io am votat, dar, sincer-sincer, pentru mine Libertatea e un gunoi de ziar, nu-l citesc niciodata si dau de el numai accidental, cum a fost acum, cand am intrat la songaj si am citit un minut la comentarii. Nu sunt pudica, nu ma sperie cuvintele, oricat de neaose ar fi, dar ma feresc de vulgaritate si de prostie. Adica un sondaj serios intr-o albie de porci

    RăspundețiȘtergere
  2. Adra_bell, asa cum e el cotat ziarul asta ,e foarte citit si are ca target fix categoriile sociale care au nevoie de educatie pentru a invata sa tolereze alaptarea bebelusilor. Asa ca... na, nici eu nu citesc Libertatea in general dar nu ma deranjeaza sa votez aici, ba chiar e o actiune care le face cinste.

    RăspundețiȘtergere
  3. 53% nu considera alaptatul indecent... e bine, mai ales ca vorbim de Libertatea :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Unele aleg sa se dezbrace in Libertatea sau in alte mizerii de fituici, altele aleg sa se dezbrace pe strada, sub pretextul alaptarii. Tot exhibitionism se numeste in ambele cazuri.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru creiere atat de obosite incat nu reusesc sa citeasca decat despre versiunea lor, da, se cheama exhibitionism. Dar tot ce ne dorim e sa fim lasate IN PACE, sa nu ni se dea lectii de puericultura si sa ne crestem copiii intr-o atmosfera civilizata, nu sa fim reduse la o ceata de dezaxate asa cum ne categorisesti tu. Si ai macar buna-cuviinta si prezinta-te.Din umbra anonimatului toti se dau mari viteji. Mergi sanatos,du-ti tu viata aia curata pe care ti-ai ales-osi lasa-ne pe noi pacatosii sa ne dam singuri in cap, ok?

    Incep sa ma satur de discutiile astea, sunt sterile si discriminatoare si nu-mi convin absolut deloc. V-as ramane datoare daca ati combate ideile astea despre alaptare in public ca fiind indecent pe propriile bloguri sau in propriile minti odihnite.

    RăspundețiȘtergere

About Me