Cu Zuzulina prin Mall-uri la o recenzie fara pic de fitze

15:08

Imediat dupa placuta interactiune de sambata am mers in cautare de haine. Am avut proasta inspiratie de a merge sa caut ceea ce aveam nevoie in AFI Palace, unde ne-am invartit pana spre 6-7 seara, am si mancat in regim de fast-food la preturi de restaurant de fite si am purtat bebelina adormita in sling. Ne-am ales doar cu dureti de spate iar eu am si o frumusete de batatura in calcai, acum calc pe varfuri :).


Cautam o pereche de pantaloni barbatesti (de-aia am gasit) si un hanorac dublat, foarte gros, pentru fetita. Nu au primit cine stie ce haine de iarna nicaieri, asa ca ori cumparam geaca de fash de-aia umflata (de care am, dar noi o folosim la minus ceva celsius, cum mai am vreo doua groase, dar nimic pentru 15-12 grade celsius), ori o bluza de trening sau de polar in cel mai bun caz, dar subtiri. Dupa doua tururi de magaine am plecat de-acolo durerile si oboseala aferenta si cam nervosi. Sotul meu are noroc ca eu nu sunt o impatimita a mersuluiprin magazine dar, chiar si asa, i-a jurat ca nu mai merge nicaieri cu mine, ca "ma plimb peste tot, ma uit cate o ora la 3-4 lucruri apoi revin dar nu cumpar niciunul". Adevarul e ca, pana acum, cel putin,ma miscam rapidissim. Dar ori eram mai putin pretentioasa, ori veam mai multi bani de aruncat ori oferta era mai buna. Nu stiu. Stiu ca am vrut sa intram in New Yorder, unde in prealabil ne placusera niste tzoale de la fishbone - deloc scumpe, concureaza fara probleme cu idm-ul in care ultima oara calcasem cand eram gravida si-mi cautam blugi cu talie elastica si m-au surprins preturile de-a dreptul mari fata de ce ma asteptam eu sa gasesc atunci. Mda, ei bine, cand te doare spatele, copilul maraie si vrea numai la tine in brate - nu in sling, in brate! si altele asemenea, nu iti mai place nimic. Sau poate prima data doar mi s-a prut ca-mi placeau. Oricum, azi nu mai merg sa vad cum era, parol. Ma simt ca dupa o noate de baut in in 3 cluburi. Nuuuu, cand s-au intamplat asemenea mizerii, ma simteam muuuult mai usoara decat m-am simtit in dimineata asta fara sa fi bauit sau mancat mare lucru - non-alcoolic, oricum.

Fauna de mall a putut observa diverse ipostaze ale alaptatului la cerere (sic!) care au adus de la zanbete si facut cu mana la priviea incruntata a unui tip fitos cu freza semi-emo (semi ca era cam cretuliu, asa, si avea o incruntatura nitel filosofica, un mic Ion Caramitru asa cum il vedeam in poze cand eram mica), care defila cu prietena aferenta in drum spre vreun KFC de fitze. Mda, in AFI gasesti absolut orice: de la persoanele intre doua varste, care au casa si masa si castiga decent si vin sa-si faca aprovizionarea, pana la studenti boemi, domnsioare de cartier dar mai bine imbracate si mici dandy in devenire (de astia-mi vine sa rad tot timpul si am facut-o cu pofta, mai ales cand a mancat Anda singura juma de borcanus Hipp cu cartofi, pui si rosii  - lucru care a durat incredibil de mult). Au niste costumatii si aere de bal mascat, ayyyy dumnezeule!

Placandu-i Andei sa mearga cu mijloace de transport in comun (sa vedeti cum chiuie cand coboram la metrou!) si nedandu-ne noi in laturi in general de la atari sporturi, am luat un tramvai spre casa. Stateam sa ma gandesc ca in drumul ala spre casa strabatem numai malluri. Impreuna cu cel de la care pornisem, erau 3. Pe aceeasi linie de tramvai mai e si Plaza. Sa nu mai zica te-miri-cine ca nu-i adevarat ca cine se aseaman se aduna, soatza mea mi-a propus sa coboram la Liberty. Cu copchila atarnata de-o tzatza, de fapt destarnata si cu tzatza-n vant, sub privirea mirata a doua dudui tinerele, satenutze, cam sterse dar curatele, femei obisnuite care merg a job deluni pana vineri, ca noi toti, care susoteau langa bara de langa usa din fata am zburat din tramvai, am trecut strada si am intrat la Mall. La liberty Center. Aici, in primul rand, mai liniste. Mai putina lume. Imbracata mai altfel. Unele din Europa, lucru care nu mi se pare ceva aiurea pentru ca si acolo gasesti lucruri bine facute - am avut treaba acolo si va spun cu mana pe inima ca multe magazine din mall aduc haine de acolo. Dar junele din mall le purtau alese prost, cu o marime prea mica, sau combinate in asa fel incat lipsea aromonia in tinuta. Altele erau imbracate de-a dreptul fantezist, la bratul cate unui june cam timorat, care se gandea deja ca filmul, sucul si florile i-au mancat jumatate de chenzina si daca duamna o vrea ddata aviatoare prin parc. Sau altii care erau stresati nu neaparat la gandul banilor, dar de chestiuni intens existentiale: sa mai ies cu tip asta? Sigur nu vrea mai mult. Sau ah, ce ma dor picioarele (aici subscriu). Sau: nu e locul meu aici (nici al meu; erau atatea terase misto prin oras...). Sau pur si simplu lume de gen masculin in trenning, tunsa la 1 in spate, la 2 in fata. Sau pur si simplu normal. Dar mult mai putina lume. Ora o fi fost de vina? Marketingul mai putin agresiv? Lipsa vreunui Real fara egal?

Acolo la Kenvelo am gasit blugi de copii, marimea 2-4 ani, ultrareglabili pe latime (lungimea insa e unica) si ultra-ieftini: 45 de lei perechea. Material chiar bun, am grab-uit doua perechi: albastru clasic si un fel de negru-gri-albastrui, precum cerneala, cred (neagra). Modele relativ clasiveAcasa ne-am felicitat pentru rabdare. Ii vin frumos si, daca nu-i rupe, ii vin si la anul. Super alegere, lucruri facute cu cap.

In rest nu am gasot mare lucru. Poate un hanorac subtire la Adidas captusit cu un fel de puf care aducea a polar, arata relativ frumos si costa decat 170 de lei. Am zis ca ma mai gandesc. Daca era ce cautam eu il luam si la 270. Acum am inteles de ce malls si nu magazine in galerie sau la sosea, dragii mei. In mall ajungi sa cumperi orice, de epuizare si nervi.Nu mai conteaza daca ai sau nu standarde de calitate. Acolo totul e bun ca e de la mall. Chiar si chinezismele merita cumparate pentru ca poarta marca.


Ultimul magazin vizitat a fost Next, unde am gasit putine lucruri interesante fata de ce suprafata are. Nu ma intelegeti gresit, arata bine mai toate, frumos lucrate, majoritatea de calitate si materiale bune. Nu am chef sa ma uit pe situl lor sa vad daca sunt de acum 3 sau 5 colectii si daca in Romania costa cumva duclu. Pe multe schie cat casa made in china dar si China e OK daca impui standarde de calitate.

Acolo lumea lucreaza mult, bine si ieftin, stiu de la sefii mei straini. Ne povesteau acum 2-3 ani mirati si amuzati ca au avut o greva la fabrica "noastra" chineza care asambleaza gadgeturi vandute cu brand prin Europa, America si Australia din cand in cand. Cat de uimiti au fost ei ca s-au confrutntat cu greva in preajma Anului Nou chinezesc. Vezi doamne, le ceruseranevinovat  o zi de lucru in plus. Acolo oamenii au nevoie de doua saptamni de calatorit cu trenul ca s ajunga acasa din sudul industrailizat in Nordul de bastina! Acea zi, desi well ahead inainte, ar fi insemnat ca ajung acasa de echivalentul sfantului Vasile pe la noi. :))

La Next insa ori aveau doar cateva marimi, ori hainele nu erau adecvate sezonului - ce mama ma-sii sa fac acum cu tricouri, noi nu mergem cu masina decat foarte rar! De fapt ne intrebam, eu si L: parintii care cumpara de-aici nu isi scot copiii pe-afara? I-am explicat ca, de la scaunul de masina pana la locul de joaca indoors nu ai nevoie de cine stie ce... Si merge si un pardesiu frumos, si o gecuta de blugi captusita cu blanita (dar manecile nu...), pe care Anda o mangaia spunand suav: beeeei, beeeei (cum ii face pisicii), dar fara cine stie ce aparatoare la gat sau fara gluga.

Daca n-as preconiza o trece brusca de la toamna calduta la iara impaunata cu crivat cum numai in Bucuresti se poate gasi, mi-ar fi facut cu ochiul, desi era cam 170 de lei. Eu nu ma mai imbrac, oricum :). La fete, dupa indelungi cautari (nu au hainele puse pe tipuri, gasesti bluze langa paltoane), am gasit o jacheta gri. Nici subtire nici grosa, pufoasa, numai buna pentru 4-5 grade. Gar se incheia in 3 nasturi si nu avea guler-aparatoare. Eu as fi atasat niste capete de esarfa la gat sa poata fi impaturite, legate, spanzurate din mers...

Sa-mi spuna si mie cineva ce fetita de 2 ani sta sa fie infitzosata in asemenea hal: cu bluzita, vestutza, esharfutza, bascutza, in puii mei, ca a mea abia sta sa arunci un pantalon dublat, niste sosete si adidasii cu scai, jacheta o punem afara dupa ce inghetam. Deci not for me.

La baieti in schimb, am gasit un hanorac de 6-9 luni exact cum cautam. Chit ca negru, l-as fi luat oricum dar fata mea chiar s-a lungit. Daca vara trecuta inca mai parea mica-mica, acum e doar mica . Si motzata. (Azi i-a facut tati 3 moatze, e adorabila, revin cu poze).

La Next au doar ce e expus, hiperamestecat. Poate mai trecem, oricum, pe la ei. In aceasta perioada batuta de soarta, dintre sezoane, ei au fost cei mai bine aprovizionati. Desi nu tocmai ieftini, nu pot spune ca e atat de mare diferenta de pret intre ce gasesc acolo si ce gasesc vis-avis la magazinutul nostru de cartier. Designul insa difera destul de mult. Desi si la noi gasesti lucruri de bun-gust, dar si chestii mai kitsch (probabil e de vina cererea).

Anda s-a incotosmaat cu un hanorac dungat, gri-cafe-au-lait cu maron, de la raionul de baieti, evidemment. A, mai m ceva de comentat: si Andei ii place rozul, e o culoare magnetica, dar la raioanele de fete te cam dor ochii de ciclam, fucsia, roz pal, gri-pal, coraille, movuletz, bulinute si fundite mai putin, dar mai existadomnilor rosu (de-asta era putin totusi...), verde, galben, portocaliu, bleu-turcoaz si infinite nuante.

A fost singurul magazin cu un loc de joaca micut amenajat pentru copii. A fost salvatorul meu; la cat de haotic era asezata rufaraia, as fi trecut pe langa hanorace, pe care le-am descoperit abia dupa 20 de minute de holbat primprejur.

Pe urma am luat-o spre casa cu copil obosit, stresat si infometat. Si suparat ca nu am lasat-o sa-mi riice tricoul de pe celalalt san, sa-l poata mangaia ea in liniste in mijlocul mall-ului. I-am povestit cate ceva despre expunerea diversor lucruri in publicdar n-a prut sa ma inteleaga. A plans cu ofoc. Afara i-am dat hanoracul celnou si avea o mutra tare dragalasa, cum sugea ea in refugiul de tramvai cu gluga pusa la misto pe-o juma de cap :).  Asteptan tranca-tranca-tramvaiul, m-am uitat pe prompterul ala afisat la mall si am descoperit ca era targ de produse ecologice. Unde exact nu siu ca n-am gasit un singur exponat pe cele 3 etaje. S-o fi inchis deja... Sau era vreo stire out-dated.

You Might Also Like

10 comments

  1. nu am mai calcat intr-un mall de cand eram gravida... si atunci pt a merge la film.
    Astept cu nerabdare plecarile din tara pentru a imi face plinul la haine. iau din afara exact aceleasi produse la preturi cu peste 50% mai mici (nu toate produsele - doar cele la reduceri)

    RăspundețiȘtergere
  2. si la noi gasesti preturi rezonabile, trebuie doar sa cauti. Noi nu avem iesiri din tara programate prea curand. Cred ca urmatoarea este oricum definitiva. Nici noi nu suntem fauna de mall de obicei si din principiu; ne-a mancat in fund sa incalcam reguula...

    RăspundețiȘtergere
  3. nu am rabdare sa caut la noi. Chiar nu am ... cu ceva ani in urma o faceam... dar acum nu mai rezist.
    Vorbeai serios ca vreti sa va luati zborul spre mai bine?

    RăspundețiȘtergere
  4. cam da... nu prea-ti vine sa-i cresti copiii pe-aici.

    RăspundețiȘtergere
  5. Noi i-am luat o jacheta de la Zara, putin-peste-un-milion-bani-vechi, cu un polar pe dedesubt. Nu este pentru frigul crancen, este pentru 10-15 grade, cum sunt acum. I-am luat bleumarin, ca asta mi-a placut cel mai mult.

    Nici eu nu inteleg de ce nu se captusesc bine si manecile, mai ales ca pe acolo se pierde caldura. Geaca este captusita cu polar, dar manecile nu.

    Si noi preferam sa-i cumparam din afara, sunt mai frumoase si calitatea este mai buna. Dar gasesti si la noi lucruri frumoase la C&A, la Okaidi (aici sunt foarte scumpe, cumparam mai mult la reduceri), la Zara (astea sunt mai accesibile) sau la Kiabi (lucruri foarte frumoase pentru copii, iar preturile sunt mai mult decat decente). Noi acum ii cautam Degetzicii un combinezon de iarna, ati vazut pe undeva?

    N-am mai intrat intr-un Kenvelo de ani buni, de cand un tricou de la ei s-a decolorat la prima spalare, desi am respectat instructiunile de pe eticheta.

    RăspundețiȘtergere
  6. am vazut intr-un magazin de articole sportive combinezon. revin, monstrul imi vrea mobilul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da chiar asa, aveai C&A si Kiabi aproape, ai avut curaj sa te aventurezi tocmai pana la AFI :). 170lei pentru orice haina de copil mi se pare enorm, cel mai mult am dat 100ron pe o geaca de la Marks&Spencer dar pe care a purtat-o anul trecut, o poarta acum si sigur ii vine si la anul. La astea trei magazine (M&S daca cauti bine) am gasit haine ieftine si bune, mai ales la reduceri. Mai e si Z(et) dar tot asa, la reduceri.
    Andreea A.

    RăspundețiȘtergere
  8. Andreea la Kiabi am vrut sa mergem , dar ala pe care il stam era f. departe. Noi nu eram asa departe de AFI. am mers acolo dupa ce ne-am vazut cu lumea in Izvor.

    C&A am gasit, dar haine pt copii nu, erau de vara... :(Restul magazinelor nu erau prezente. si mie mi se pare mult 170 lei.

    RăspundețiȘtergere
  9. Dar nu-i mai aproape de voi Kiabi de la Grand Arena? Si daca da si ajungi pe acolo imi spui si mie daca a deschis Decathlon?

    RăspundețiȘtergere
  10. este, dar noi eram in izvor cand am plecat spre AFI. Iti spun, cu mare placere.

    RăspundețiȘtergere

About Me