La mulţi ani de 8 Martie!

15:51

... zic femeile pe care le cunosc.

Bărbaţii spun că "şi ziua bărbatului e, pe 9 martie e!". Ba mi-am auzit şi: "da, voi femeile aveţi tot felul de zile".

8 Martie a devenit ziua femeii celebrată de femei. Oriunde mă uit: în jurul meu: plecând fără să vreau urechea la ce vorbeşte mama cu te miri cine ("şi dumneavoastră, doamnă, la mulţi ani şi tot binele din lume!"), pe Internet (forumuri, commenturi, messenger), pe propriul mobil, văd urări de la femei pentru femei. Urările de la berbanţi ocupă mult mai puţin spaţiu real sau byţi virtuali. Mie-mi stă în gât sa urez de 8 martie. Credeam că e ziua când sunt primită cu flori, răsfaţată şi iubită la fel de mult ca în restul zilelor dar... mai special. Ma rog, persoana asta I e mai degrabă o generalizare, un preambul, mwahahaaa!

S-a dus povestea aia cu femeile care au şi ele 8 martie şi bărbaţii care au tot restul anului. Eu zic să facem invers: luăm noi doamnelor tot restul anului, că şi-aşa plata facturilor, deciziile legate de casă, masă, sex (femeia ia iniţiativa, masculul comod stă pe scaunul din bar - e imposibil, dar imposibil sa nu fi observat tendinţa asta la din ce în ce mai multi masculi feroce) şi în general munca executivă e lăsată pe seama muierimii mai mult sau mai puţin studioase si le dăm lor, bărbaţilor, pe 8 martie. Şi, personal, as dori o funcţie care să nu se limiteze la executiv, aş prelua ceva legislativ, măcar puţin pe-colo să simt ca impun mai mult respect şi că emit reguli demne de a fi respectate.

A propos de funcţiile executive, priviţi modelul partidului politic. Fuste peste tot, suntem mai egali (sic!) decât acum juma de secol, insă cea mai înaltă funcţie deţinută de femei (grup, la greu, in totalitate, etc) e secretar executiv. Puii mei, poate o fustă şi-o fi pus o pereche de pantaloni mai stranşi pe fund şi-o fi răzbit mai sus, dar aceste excepţii sunt atât de puţine... Ma intreb uneori dacă pur şi simplu femeile nu vor mai mult sau doar nu sunt luate in serios. Cum ar reacţiona o sedinţă de masculi feroce dacă m-as prezenta cu ultimul plod turnat acum două luni legat în jurul mijlocului intr-un wrap confortabil... cum ar reactiona dacă as veni acolo în calitate de sefă să le prezidez amărâta aia de şedinţă?

Haha, eu ma gândesc la plozi pe bandă rulantă şi iată că abia primul e gata făcut, nici unul pe rol deocamdată şi cariera mea s-a rupt in bucăţi şi s-a împrăştiat în cele patru vânturi. Sau poate nu, întotdeauna e loc pentru un nou început. Femeile sunt incurajate să spere în asemenea noi începuturi la fel de fervent cum se încurajau pe vremuri creştinii care trăiau sub limita subzistenţei să creadă în viaţa de apoi şi să accepte fără crâcnire taxele, impozitele, copiii luaţi la război şi restul datoriilor cetăţeneşti. Când femeia devine o mamă bună, se vorbeşte de femeia mamă, care are tot timpul copiii îmbrăcaţi la 16 ace cu haine potrivite la culoare şi mărime, fără pete, care stă zilnic cu ei să deseneze, să facă teme si seara poate şi e megadornica de sex de categorie grea cu consortul ăla care vine şi el obosit de amantă şi ar vrea şi el un masaj la tălpi.

Hai la mulţi ani, duamnelor. De ziua bărbatului.

You Might Also Like

0 comments

About Me