O lume colorata

11:24

Pe langa ciorbe, Zuzulina a descoperit cateva feluri de mancare interesante. Toate sintetice. Adica nu mom-made, of course.

Pasta ham si spanacul cu branza si taitei (Hipp) sunt de departe preferatele, au detronat orezul cu merluciu (nestle, ca se gaseste cel mai usor) de ceva vreme. 

Pe cine intereseaza? Pe nimeni, presupun.

Ieri bebelina a mancat pasta ham si a refuzat spanacul. Pasta ham se mananca foarte bine la doua lingurite: cu una ii dam pisicii si pictam genunchiul mamei, cu cealalta mancam efectiv jumatate de borcan - niciodata mai mult, Zuzulina s-a ingrasat si vrea la dieta. (serios, arata ca un purcel umflat cu pompa de cateva zile; semn ca s-a oprit cresterea in inaltime - traiasca laptele de mama, ca nu cred ca un bebe se ingrasa cu 100 de grame de piure zilnic). 

Surpriza mea a venit undeva acum cateva minute, cand am fost sa spal curul bebelinei, tot portocaliu de la pasta ham si in ciuda servetelelor umede sterge-tot pe care le-am folosit in prealabil. (in ultimele zile s-au inmultit post-urile ecologice pe blogul asta:)); e doar o faza, toate trece). Mi-am amintit ca genunchiul meu s-a desportocalizat numai in urma baii temeinice din ziua respectiva si m-a strafulgerat ideea unor campuri intregi de morcovi si rosii din care muncitori necalificati extrageau pigmenti prin fabricarea asidua a bulionului in niste megatuciuri de fonta asezate pe niste trepieduri la focuri naturale in aer liber  (pentru ca sunt coloranti BIO si pentru ca o linite tehnologica robotizata e mult prea scumpa si strica imaginea de "omul prieten cu natura" iar jurnalistii trebuie sa fie lasati sa vada adevarata fata a lucrurilor). 

In timp ce amesteca in tuciuri, muncitori innegriti de fum intoneaza usor Cu surubu' si mai iau o dusca de rachiu de morcov rezultat din fermentarea resturilor ramase de la "productie" si mutate pe sustache in antice butoaie de lemn in care fermenta boasca de prune pe vremea cand terenurile erau acoperite de livezi de pomi fructiferi. Acum terenurile sunt cumparate de multinationale, care ne-au transformat in refublica morcoviera si au desfiintat orice culturi care nu mai cresc productia de coloranti pe cap de locuitor, sub pretextul mariri productivitatii pe timp de criza.

Va imaginati: tatuaj rosu-portocaliu facut astfel cu vopsea permanenta de morcov. Hainele care nu mai ies si se mentin ca noi rosu-portocalii pentru ca au fost fierte in suc natural de rosie. Vopseaua de par care acopera 250% firele albe care inca nu ti-au iesit gratie combinatiei de morcov- broccoli plus putine nuci verzi, scotand la iveala cel mai cald si natural saten existent pe piata... de la M'omreal..

You Might Also Like

0 comments

About Me