Ce facem când nu mai putem?

08:49



Cum e să te trezeşti sub geam cu un copil plângând şi cu mă-sa urlând şi mai tare să tacă?



Ar trebui să existe o linie de suport pentru părinţi, o maşină de salvare care să vină să le dea o vorbă buna, o îmbrăţişare şi să le calmeze copilul aşa cum scrie pe handinhand parenting.

Şi pe bune că nu sunt suficiente cursuri de parenting. Mi-aş dori să ştiu ce o obosise atât de tare pe săraca femeie încât să ajungă la o criză - ea şi implicit copilul - la 8 dimineaţa?

Eu nu pot condamna astfel de oameni fiindcă ştiu că sunt chinuiţi, că au relaţii disfuncţionale, că vin din familii defecte. Dar mi-ar plăcea să existe la tot pasul cursuri de fericire, de cum să te doară-n fund, de cum să-ţi construieşti intimitatea, spaţiul tău securizat, în aşa fel încât propriul copil să nu te mai facă să urlii, fiindcă pun pariu că e ultimul lucru pe care şi-l doreşte cineva. Sunt cu sufletul alături de ea si-i doresc să-şi găsească liniştea.


PS: Cursuri există dar nu li dă suficient credit. Poate nişte grupuri de lucru ar funcţiona mai bine în cazul unora.


sursa

You Might Also Like

4 comments

  1. Poate uneori tb sa urlam si atat. Nu e nimic rau in asta. Prea mult parenting strica.
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  2. undeva in valtoarea: serviciu, casa, facturi, gatit etc. uitam sa fim si parinti. Am inceput sa reduc din astea (gatesc maxim 2 ori pe sapt, facturi mai putine, lucruri mai putine deci curat mai putin in casa ) si ... pac, am timp pt mine si copil. Dar greeeu.

    Si eu simt ca nu mai pot. Din ce in ce mai des. Recunosc ca nu am nici suport acasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand te gandesti sa faci copii, trebuie sa fii suficient de pregatita.. sa stii la ce sa te astepti din partea acestora. Chit ca la un moment dat o sa ajungi la un punct in care nu mai rezisti, dar e bine sa previ asta intr-un fel.

    RăspundețiȘtergere

About Me