Între 5 şi 11 Octombrie sărbătorim Săptămâna internațională a bebeluşilor purtaţi

13:21



În perioada 5-11 Octombrie 2014 se desfășoară la nivel mondial Săptămâna internațională a bebeluşilor purtaţi, iar cu acest prilej Grupul Babywearing București va organiza o serie de evenimente în vederea promovării modului corect şi sănătos de a-ţi purta copilul în sisteme de purtat ergonomice.


Vom realiza în fiecare zi activități pentru membrii grupului, activități prin intermediul cărora dorim să promovăm purtarea sănătoasă și beneficiile aduse familiilor atunci când aleg să utilizeze sisteme ergonomice.



Detalii activităţi:

Duminică, 5 octombrie

1.     Inaugurarea activităților derulate în cadrul Săptămânii internaționale a bebeluşilor purtaţi

Duminică, 5 Octombrie invităm toate mămicile cu bebeluşi purtaţi să ne întâlnim la ora 17.00 la intrarea în Afi Palace Cotroceni din strada Vasile Milea pentru a primi toate detaliile despre activităţile ce urmează să se deruleze în Săptămâna internațională a bebelușilor purtaţi. Cu această ocazie vom împarti fluturaşi cu descrierea evenimentelor, locaţiile şi orele la care se vor întâmpla dar şi fluturaşi cu informaţii despre modul sănătos de a-ţi purta bebeluşul.


Pe 5 Octombrie la ora 17.30 în Afi Palace Cotroceni, în fata magazinului Zara vom da startul public al Săptămânii Internaţionale a bebeluşilor purtaţi cu un flash mob care să atragă atenţia tuturor celor prezenţi asupra modului sănătos de a-ţi purta copilul.

Coregrafia a fost realizata de catre şcoala de dans Let’s Dance  pe melodia lui Pharell Williams, Happy pentru că atunci când iţi porţi copilul aproape, toată lumea este fericită!  

Parteneri:
Let’s Dance- www.letsdance.ro
Omedia:  www.omedia.ro
Afi Palace Cotroceni: http://www.aficotroceni.ro/
Luni, 6 octombrie

Atelier de Babywearing  

Luni 6 octombrie, începând cu ora 10.30 vă invităm să înavăţăm împreună despre sitemele de purtat cu ajutorul prietenilor de la Poartă-mă. Vom avea ocazia să intrăm în lumea materialelor  şi a culorilor şi să aflăm cum putem face chiar noi un sistem de purtare, ce materiale sunt potrivite pentru acestea, toate după nevoile noastre şi ale copiilor.

Aşadar vă aşteptăm la showroom-ul Poartă-mă din Bdul. Mihail Kogalniceanu nr 29, interfon 007 (în diagonala Petromului din intersecţia M.Kogalniceanu cu Vasile Pârvan) la un atelier practic despre sistemele de purtat în cadrul căruia vom învăţa de la specialişti:
        Avantajele sistemelor de purtare
        Cum să îți faci propriul sistem de purtare
        Cum îți poți personaliza acasă sistemul de purtare

Numărul de participanţi este limitat şi persoanele participante vor fi trase la sorţi din participanţii la flash mob


Parteneri:
Poartă-mă: www.poarta-ma.ro


Marţi, 7 octombrie

Marţi, 7 Octombrie de la ora 11, Baby Wearing Group București alături de Pas Pitic organizează un tur gratuit prin Bucureşti

Punctul de plecare va fi la Piața Universității, în fața statuii lui Mihai Viteazu. Ne vom plimba pe jos până în Piața Unirii de unde vom începe turul oficial cu urmatoarele destinaţii:
-Tur parc Unirii- Hanul Manuc- Curtea Veche-Șelari-Sf.Dumitru- Stavropoleos- Caru cu Bere- Muzeul de Istorie

Centrul Vechi al Bucureștiului va fi animat de informațiile istorice presărate cu detalii picante despre Elena Ceaușescu, soțiile lui Vlad Țepeș, frumoasa Zaraza și fostul district roșu al Capitalei. Vom afla cum arăta Bucureștiul în perioada interbelică și ce schimbări a adus regimul comunist.

Pas Pitic a apărut la inițiativa a două mămici care sunt și ghizi de turism. Proiectul se vrea a fi o modalitate de socializare și eliberare de sentimentul de izolare care apare atunci când ești proaspătă mămică, intr-un București cu mari lipsuri în ceea ce privește accesibilitatea urbană.
Simona și Mihaela au dezvoltat o serie de tururi speciale pentru mămici și tătici cu bebeluși, în care se îmbină poveștile despre istoria Bucureștiului cu plimbările în aer liber și vizite în locuri mai mult sau mai puțin cunoscute.

Parteneri:
Foto- Mircea Ciuca: ttps://www.facebook.com/pages/MVPhotography/494189170604991

Miercuri, 8 octombrie


Miercuri 8 octombrie, de la ora 10 vă aşteptăm la salonul Yummy Mummy, un salon dedicat mamelor, având un spaţiu special amenajat pentru copii. Timp de două ore ne răsfăţăm şi invăţăm despre ingrijire şi fashion.

Ca mamă, poate fi foarte greu să găseşti timp pentru tine. Să ai grijă de copii este până la urmă o ocupaţie mai mult decât full time, în ciuda zicalei "stai acasă cu copiii". Aici la Salonul Yummy Mummy încercăm să iţi facem viaţa un pic mai uşoară, scăpându-te de stresul unei vizite la salon când ai copiii după tine sau găsirea unei persoane să stea cu ei. La noi în salon veţi găsi persoane certificate în îngrijirea copilului şi în acordarea de prim-ajutor, jucării potrivite chiar şi pentru copii foarte mici, cărţi şi dvd-uri pentru copii mai mari, spaţiu de alăptat şi de schimbat copilul, scoică pentru copiii care vor să tragă un pui de somn cât mămica se rasfaţă.

Ca şi servicii înglobăm o gamă largă, de la tuns copii şi bineînţeles mămici, vopsea cu şi fără amoniac, pentru a nu afecta fătul în sarcină sau bebeluşul alăptat, mani-pedi cu ojă clasică, semipermanentă sau construcţie cu gel, epilat, tratamente faciale adaptate nevoilor mămicilor şi masaj, atât de relaxare cât şi anticelulitic clasic sau cu beţe de bambus, foarte eficient şi indicat mămicilor care alăptează. În tot timpul răsfăţului, copiii sunt îngrijiţi şi distraţi de personal calificat!

La acest eveniment numarul de participanţi este limitat la 22 din motive de spaţiu. Vor putea participa 10 mămici la coafat, 4 la manichiură si 8 la masaj/ machiaj. Din acest motiv participantele vor fi trase la sorţi din rândul celor ce vor lua parte la flashmob.

Parteneri:
 Foto: Nicolae Busca Photography, https://www.facebook.com/BuscaNicolaePhotography


Joi, 9 octombrie


Joi 9 octombrie aventura ne poartă paşii către munte.
Începem o zi plină de aventuri pentru bebeluşi cu o călătorie inedită cu trenul.
Vom petrece o zi în Buşteni, ne plimbăm, ne bucurăm de culorile toamnei pe drumul către cabana Gura Diham, bem un ceai cu rom şi apoi ne întoarcem în aglomeraţia oraşului cu sufletul plin de munte.

Întâlnirea are loc la ora 8 în Gara de Nord, la Informaţii.
Vom pleca cu trenul Regiotrans de la ora 8.50 şi ne întoarcem cu trenul Regiotrans de la ora 16.47
Preţul unui bilet este de 19 lei.

Vineri, 10 octombrie

Aventuri în lumea animalelor domestice: https://www.facebook.com/events/1535708939980499/?ref=4
Vineri 10 Octombrie vă invitam să împărtăşim aventura în lumea animalelor. Ferma din oraşul Pantelimon va fi asaltată de mamicile purtareţe.

Întâlnirea are loc la ora 10.30 la Magazinul Obor, de unde începe aventura. De acolo luăm autobuzul catre Fermă. Acolo ne aşteaptă iepuraşii, mieluşeii, măgăruşii, puii de găină şi boboceii  de raţă împreună cu alţi prieteni de-ai lor dornici să cunoască mămicile canguriţe şi puii lor. Animaluţele pot fi mângâiate şi hrănite. dacă aveţi pe acasă mere şi morcovi sau varză sigur se vor bucura.

La finalul vizitei vom avea o tombolă cu premii multe şi frumoase mulţumită partenerilor noştri care ne susţin.

Intrarea la fermă costă 7 lei de mămica, bebeii sunt doar invitaţi şi purtaţi

Ferma Animalelor s-a deschis în luna Iunie 2009, în proximitatea Fermei de Lapte Pantelimon, investiţia fiind desfăşurată pe o suprafaţă iniţială de circa 1 ha, în oraşul Pantelimon, la numai 12km de Piaţa Universităţii(4,5 km de Cora Pantelimon). În prezent suprafaţa totală a depăşit cca. 2.5 ha.

Pentru început, activităţile au loc exclusiv în aer liber, urmând ca în fazele ulterioare de dezvoltare să construim şi zone acoperite în care copiii vor putea să cunoască animalele noastre domestice pe tot parcursul anului.

Ideea ne-a venit în urmă cu caţiva ani când copiii noştri luau pentru prima oară contact cu animalele din ferma fiind fascinaţi de interacţiunea cu acestea. După călătorii de documentare (în Marea Britanie) am ajuns să punem în practică conceptul de "farm park" şi la noi.
Încrederea pe care am căpătat-o de-a lungul primelor luni de existenţă ne-a convins să dezvoltăm în continuare acest loc unic în Romania, în care copiii cu vârste între 0-8 ani să petreacă momente fericite alături de familie, colegi şi prieteni.

Foarte multe grădiniţe şi şcoli ne vizitează, oferindu-le celor mici o alternativă exclusivă la programele educaţionale existente.

Ferma Animalelor este o afacere de familie, aparţinând familiilor Petcu şi Manea. Aceasta se găseşte în imediata proximitate a Fermei de Lapte Pantelimon (
www.fermadelapte.ro), fiind o nouă latură a activităţii acesteia. Ferma de Lapte funcţionează de mai mult de 35 ani, fiind una din fermele de elită ale Romaniei.

Parteneri:
Foto: Nicolae Busca Photography, https://www.facebook.com/BuscaNicolaePhotography





Sâmbătă, 11 octombrie


Sâmbătă, 11 Octombrie 2014, la Viva Sport, între orele 11 si 13 va avea loc evenimentul "BabyWearing sănătos", unde vor susţine prezentări:
- kinetoterapeut Georgiana Mirela Ivanciu - Gimnastică şi masajul bebeluşilor
- kinetoterapeut Ana Valentina Rosulescu - Postura corectă, tonifierea musculaturii şi recuperare medicală pentru mame
- consultant în alăptare Mihaela Timofte - Importanţa contactului piele pe piele dintre mamă şi bebeluş
- nutriţionist Eugenia Dobrescu - Diversificarea bebeluşilor

La finalul întâlnirii, va avea loc  o tombolă cu premii pentru participanţi.

Parteneri:
Viva Sport Club www.vivasportclub.ro
Foto: Nicolae Busca Photography, https://www.facebook.com/BuscaNicolaePhotography

--------------------------------------------------------------------------------------------

Informţii Generale

Babywearing (purtatul bebeluşului) înseamnă să îţi porţi bebeluşul sau copilul folosind o bucată de pânză, mai simplă sau mai complexă, mai nou într-un sistem de purtare ergonomic. Această metodă este naturală şi practică în același timp din ce în ce mai mult.
International Babywearing Week se sărbătoreşte anual în toată lumea, în luna
octombrie. Este un prilej de a promova şi prezenta beneficiile purtării bebeluşilor.

De ce să ne purtăm bebelușul?

Avantaje pentru copil:
          Bebeluşii purtaţi plâng mai puţin: Acest lucru este confirmat de studiu din 1981 al lui Hunziker şi Barr: copiii purtaţi doar 2 ore în plus pe zi plâng, în medie, cu 43% mai puţin în timpul unei zile, şi cu 52% mai puțin la orele serii.
          Soluție miraculoasă pentru colici: Poziţia cangur (lipit de pieptul mamei) într-un mediu cald, sigur şi liniştit, ajută bebeluşul să se relaxeze.
          Dezvoltarea emoţională: Odată ce sunt siguri de prezenţa (fizică, emoţională) continuă şi necondiţionată a mamei, copii devin mai încrezatori şi se desprind singuri de părinţi pentru a explora lumea înconjurătoare.
          Dezvoltarea mentală: Bebeluşii petrec mai mult timp într-o stare de relaxare, ideală pentru a învăţa. Siguranța conferită de prezenţa mamei şi de contactul permanent cu ea fac bebelușul mai relaxat şi mai deschis la stimulii din jurul lui.
          Dezvoltarea fizică: Poziţionate corect, sistemele de purtare nu impiedică fluxul de aer necesar copilului şi nici nu au efecte negative asupra coloanei vertebrale, fapt confirmat de studii ştiinţifice. Mai mult decât atât, mijloacele de purtare ergonomice menţin picioarele copilului flectate şi depărtate, poziţie recomandată în prevenirea şi tratarea displaziei de şold.

Avantaje pentru părinţi:
*Purtatul copilului favorizează o legătura mai strânsă mama-copil pe plan afectiv şi ajută mama în creşterea încrederii în capaciţătile sale de părinte.
*Folosit corect, e mult mai confortabil decat ţinutul în braţe sau folosirea unui marsupiu, greutatea copilului distribuindu-se uniform pe umeri/spate şi nu doar pe braţe sau în zona bretelelor (cum e cazul marsupiului).
*Multe mame acuză dureri de spate în timpul sarcinii şi după nastere. În cazul mamelor care folosesc un sistem de purtare ergonomic, presiunea exercitată de greutatea copilului se distribuie uniform (mai mulţi muschi ai spatelui şi umerilor colaborează pentru a purta copilul) iar durerile apar mai rar.
*Purtatul bebeluşului îi oferă parintelui libertatea de a-şi continua o mare parte din activităţile obişnuite, fară a se izola de copil. Purtatul copilului oferă o libertate mai mare decat dusul in cărucior (scări, trasee montane, plimbări pe malul mării) sau în braţe (aveţi mainile libere).
*Într-un sistem ergonomic de purtare ales corect, vă puteţi purta bebelușul încă de la naştere şi ulterior atât timp cât acesta doreşte.
*În cazul părinţilor cu mai mulţi copii, purtatul le oferă posibilitatea de a fi aproape de cel mic şi in acelaşi timp de a satisface nevoile celui mare, fără a fi nevoit să stabilească priorităţi.

Sistem de purtare ergonomic:
Acesta poate fi un wrap, sling, mei tai, wrap tai sau SSC (soft structured carrier). Sunt ergonomice deoarece copilul își păstrează forma naturală a colonei (forma de C) și picioarele sunt poziționate în forma literei M (fundulețul vine mai jos de genunchi), greutatea copilului este distribuită uniform pe umerii, spatele si talia purtatorului. Pozitia M a picioarelor este totodată un tratament mult mai simplu si mai plăcut pentru displazia de șold.

Pentru detalii:
Ada Chindea,
Tel. 0723 544 111, E-mail : ada@go-big.ro



You Might Also Like

1 comments

  1. Buna.Am si eu un bebeluș "nou-nout" de 1 LUNA si chiar daca mi-am dorit foarte mult sa folosesc cat mai putin carutul si sa il port intr-un sling/wrap/ SSC tocmai pentru avantajele enumerate, mai am 2 nazdravani si cand ne plimbam cărările bătătorite nu sunt niciodată prima optiune, am încercat inca din primele zile si sling si wrap ( tesut si elastic) insa nu au avut niciunul succes.Slingul nu mi-a placut mie....restul nu i-au placut lui.Chiar daca sta destul de mult in brațele mele si uneori chiar si doarme pe pieptul meu in wrapuri nu pare sa fie deloc confortabil, se foieste si se inversează, isi lasa capul pe spate foarte mult ( hiperextensie) si se inroseste tot.Acum am luat pentru proba o Manduca si am reusit sa o si purtam vre-o 20 de minute si sa adoarmă in ea insa cand sa trezit a inceput sa plângă brusc foarte insistent, ca si cum ar fi supărat ca se afla acolo.Ce ma sfătuieste sa fac: sa mai astept, sa mai incerc si altceva ( si daca ce anume), sa cer ajutorul cuiva sa ma ajute cu pozitionarealui si a sistemelor/wrapurile.Tare mult mi-ar place a sa găsim curand o solutie si sa ne putem bucura si noi de mai multe plimbări impreuna.Multumim.

    RăspundețiȘtergere

About Me