Corpul meu, sănătatea mea

16:47

Am ajuns aseară cu copiii la Orășelul Cunoașterii la lansarea Secompedia, eveniment găzduit de Secom și Mămica Urbană și mă gândeam să scriu despre eveniment cât încă am lucrurile proaspete în minte.


Secompedia e o culegere de 5 cărți de buzunar cu o temă îndrăgită de copii - corpul uman - astfel împărțită încât să fie și un instrument eficient de marketing. Lucru deloc rău, avand în vedea calitatea produselor lor, pe care le-am folosit deja de câțiva ani. La achiziționarea oricărui produs din gama pediatrică Secom primiți și aceste mini enciclopedii cu care vă puteți ține copilul ocupat în mașină, autobuz sau când vă beți cafeaua - și de unde puteți și voi învăța multe lucruri noi. Copiilor mei le plac.

Evenimentul de aseară a avut doi invitați - unul pentru corp, altul pentru... suflet să zicem - doamna dr. Valeria Herdea și Gaspar Gyorgy, psiholog. Ambii buni vorbitori și carismatici, ne-au transmis fiecare informații interesante și mai mult decât folositoare. Am rămas, probabil ca multe alte invitate, blocată pe ideea că fără o relație bună cu propriul corp nu-mi pot responsabiliza copiii să se cunoască și să aibă grijă de sănătatea lor. Și mi-am dat seama că stau destul de bine la capitolul ăsta - recunosc ce mi se întâmplă, îmi cunosc bine semnalele corpului. Dar chiar și așa, relația mea cu corpul meu e una love-hate. Trenez de ceva vreme niște probleme de sănătate de care nu mă ocup constant sau până la capăt, iar acest lucru este in relație strânsă cu mai noua mea spaima de a mă apuca de lucru, de a duce lucruri la bun sfârșit și-mi dau seama că sunt departe de a fi rezolvat eternul feminin ”nu ești destul de bună/ ce-o să zică lumea despre tine [dacă faci doar ce te taie capul]”.

La fel de plin de inspirație mi s-a părut sfatul doamnei doctor Herdea de a nu ne cumpăra copiii/ liniștea cu alimente potențial nesănătoase dar pline de recompense sau cu alte chestiuni materiale. Cum este si ea om, discursul său a pornit de la experiența personală cu astfel de obiceiuri (care nu i-au lipsit).

Filmul de mai jos este o compilație unde vedeți, pe lângă ce am făcut noi aseară (selfies cu prietena mea Roxana, zgârieturi în timp ce meșteream roboți, ascultat povești) și câtă energie degajă de fapt o bomoană. Ocazie cu care am aflat că, în ciuda acestui fapt, bomboanele NU ȚIN DE FOAME NICIODATĂ și că șuncile se ard ultimele, după glucide și muschi.





 Individul de mai jos e un animăluț australian care zâmbește mereu și de acum încolo va fi mascota Secom. Îl cheamă Zeko.



Nu in ultimul rând, mi-a plăcut mult felul cum a fost prezentat bufetul, au scris și unde gasesti calciu si magneziu :))) Genial, de-a dreptul. Pe lângă faptul ca mă declar fan declarat al fetei care găteste cu flori.

You Might Also Like

0 comments

About Me