Ce ar mai trebui să știm :)

14:18


Preambul

- pentru mame și pentru tați -

Nașterea doare, dar femeile sunt echipate fizic și psihic să facă față cu brio experienței - cu condiția ca demnitatea și intimitatea să le fie respectate. O femeie care a ”supraviețuit” unei nașteri naturale capătă o forță și o încredere în sine (și în cei apropiați) greu de descris. Nașterea e vindecătoare, e frumoasă, e next level  în devenirea oricărei femei. Doamnelor, nu vă răpiți această șansă. Aflați cum funcționează corpul și cum vă ajută, aflați care vă sunt drepturile când nașteți în spital și nu vă feriți să spuneți NU. Citiți, ascultați, mergeți la cursuri și seminarii, nu traiți în semi-informare și în mijlocul ideilor folcloristice care învăluie nașterea în zilele noastre.

Dacă vă e frică de naștere și de ce urmează vă propun câteva lecturi pe care le consider utile: 

Ghid pentru o naștere naturală - descrie pe scurt și într-o manieră accesibilă cum decurge o naștere medicalizată și cum ar decurge firesc fiecare etapa din naștere dacă percepția generală ar fi mai puțin orientată spre evitarea riscurilor folosnd manevre standardizate. 

Despre naștere scris frumos de Sanda - un articol-răspuns la două materiale înțesate până la refuz de folclorisme și false premise

O prezentare a unei cărți revelatoare - dar eu vă rezomand și cartea, e micuță, se citește repede înn drum spre și dinspre muncă. 

Pe acest blog despre naștere. Puteți oricum folosi taburile să selectați articole în funcție de tematică. Nu recomand articolele în sine cât sursele la care de multe ori trimit în ele. 


Și câteva cărți mai ales pentru ”după”






.... pentru asta .... 

Nașterea este un eveniment major în viața oricărei femei. Sau ar trebui să fie. Cum orice om nu prea ajunge să înțeleagă cum se simte altul decât când ajunge în pielea lui, doi bărbați au fost de acord să participe la un experiment unde se simulau contracții precum cele trăite de femei în timpul nașterii.

Mi-aș dori ca acest experiment să fie încercat de către misogini și de cei care minimizează nașterea și importanța ei în viața femeilor.  Trebuie, dar trebuie să vedeți asta, am râs în hohote.


You Might Also Like

0 comments

About Me