Pași necesari pentru înființarea unui magazin online

17:19

Tor în weekendul de pomină, dar duminică, am fost la un curs organizat de Asociația Work at Home Moms România despre ceea ce presupune înfințarea unui magazin online.


Poate știți poate nu, m-am tot jucat cu producția de produse cosmetice de vreo doi ani și cred că daca e continuu această activitate ar trebui să mă reorganizez cumva. Oscilez între un site de prezentare și un magazin online, Dar merită - având în vedere hachizele birocratice care nu-mi dau voie să fac cosmetice artizanale?


În sfârșit, dacă deznod firul ăsta cu organizarea afacerii, va trebui totusi să fac un magazin online și să mă ocup de el. Și, deși nu vin chiar din țara tuturor atehnicilor, sunt multe detalii de care nu m-am lovit sau la care nu m-am gândit. Asta în condițiile în care m-am implicat la un moment dat în proiectele www.relaxashop.ro sau www.evachic.ro.

Deși cu caracter introductiv, cursul s-a dovedit suficient de tehnic încât să-mi răspundă unor întrebări care mă măcinau - și pe această cale vreau să le mulumesc vorbitoarelor - Daniela Burac (specialistă în e-commerce) și Gabriela Ciocan (cu competente în marketing și formator, am pus link catre compania ei, Ergalamedia)

În mare, ca să vă faceți o idee, s-a discutat despre legislație, flux de produse, ce ții /nu ții pe stoc, monetar, alegerea unei platforme online, cum discutți cu programatorul, dacă și când îți faci un plan de afaceri și cum ceri dezvoltatorilor web să îți livreze produsul pe care ți-l dorești, adecvat nevoilor tale, diverse aspecte tehnice.

Toate evnimentele organizate de WAHM România presupun un anumit grad de networking, e ca și cum ai ajunge într-o familie, unde ți se dă atât feedback la ce faci, cât și o mână de ajutor când nu mai știi încpotro s-o apuci. În plus, mamele antreprenor pot ajunge mai ușor la târguri de profil cu ajutorulasociației, există și o platformă de joburi pentru mame, multe acțiuni în derulare. Dacă doriți, WAHM România s-ar bucura să primească acel celebru formular 2% de la voi.

You Might Also Like

0 comments

About Me