Concurs de ucis virusuri şi bacterii - detalii în articol

20:26



Ce nume îţi vin în minte când te gandeşti la antitermic? Dar la o infecție urinară sau o enterocolită?

Ţi-ar veni să crezi că poţi scădea febra bebeluşului cu nişte supozitoare făcute doar din extracte de plante?


Şi plantele sunt medicamente. Folosite judicios, efectele lor sunt de multe ori cel puţin la fel de eficiente ca tratamentele cu substanţe de sinteză. 

În rândul mamelor tratamentele naturiste sunt o modă. O modă care a lansat chiar un mare val de protest din partea minţilor care apreciază o abordare ştiinţifică. Unele mame încearcă să recurgă la remedii naturiste sau homeopate în speranţa că vor vedea cum boala se desprinde de copil ca o piele de care nu mai are nevoie. Dar nu puţine ajung să recurgă la obişnuitul antitermic (paracetamol şi ibupofen, punctat uneori de algocalmin sau diazepam), considerând că tratezi naturist doar boli de rangul al doilea, adică acelea care nu se complică. De homeopatia care "nu merge la noi" nu mai pomenesc. Ca în cazul oricărui tratament, când optezi pentru unul alternativ trebuie să ştii ce faci. Poate experienţa te învaţă cum să foloseşti un anume extract pentru nişte rezultate bune în timp, dar nu multă lume reuşeşte să treacă de aplicarea mecanică a unor reguli de tratament, pentru a putea personaliza tratarea unei anumite boli, la un anumit individ. 

Aud multe voci care spun că, până la urmă, şi extractele din plante tot medicamente sunt, că şi ultimele s-au dezvoltat tot din substanţe extrase din plante. Uneori e adevărat. întotdeaua însă pe lângă substanţele active din medicamente se găsesc excipienţi care pot crea ei înşişi reacţii adverse, mai ales în cazul bebeluşilor.
 

Deşi în timpul alăptării putem lua aproape orice tratament medicamentos fără riscuri pentru copilul alăptat, a recurge la tratamente naturiste ale unor afecţiuni acute se poate dovedi foarte eficient, cel puţin la fel de eficient. Substanţele din plantele medicinale vin în forme pe care corpul uman ştie să le recunoască şi să le folosească. 

Un exemplu. Am înţeles, din unele lecturi, ca nu la fel de fericită este folosirea unor substanţe rupte complet din acest amalgam. De exemplu vitamina C. Vitamina C din plante este întodeauna însoţită de alte grupuri de substanţe pe care corpul le poate folosi în captarea şi fixarea acesteia, de exemplu de flavonoizi. A lua vitamina C din capsule şi nu din mâncare înseamnă că absorbţia şi metabolizarea vitaminei depinde de ce ajunge întâmplător în dieta celui tratat. Astfel, gradul de utilizare a substanţei de către organism poate fi mult mai mic. 

Am avut surpriza să găsesc la
 Fares o gamă de remedii naturale atent dezvoltate de o echipă de medici, adaptate pentru folosirea fără riscuri de către gravide, femei care alăptează şi de către bebeluşi şi copii mici. Toate produsele se pot folosi şi alături de alte tratamente recomandate de medic.  



Zuza veselă şi Fares vă invită la consurs. Parcurgeţi materialul de mai jos pentru a vedea detaliile!




"Mami și Bebe" – spun cei de la Fares – este  singura gamă de produse naturale cu acţiune blândă dar eficientă, din plante alese cu grijă, astfel încât să fie potrivite pentru bebeluşi, copii mici, femei însărcinate şi femei care alăptează. 

1. Soluția Babycalm calmează crampele şi durerile abdominale, ajută la eliminarea gazelor intestinale şi are efect antivomitiv. Se poate administra înainte de a hrăni bebeluşul, încă din primele zile de viaţă, în doză de 3 picături de 3 ori pe zi, pentru a preveni şi calma colicile, balonările, aerofagia (înghiţire de aer în timpul mesei) şi vărsăturile. 

Bine, voi ştiţi
 ce părere are subsemnata despre colici iar dacă nu ştiţi aţi face bine să vă informaţi, fiindcă încă sunt convinsă că măcar 90% din problemele care implică reflux şi gaze se rezolvă prin ataşarea corectă a bebeluşului la sân. Dacă însă sunteţi de altă părere sau, cu mintea şi trupul obosit, chiar doriţi să testaţi o soluţie third party, puteţi opta liniştite pentru Babycalm. Singura posibilă problemă în aceeaşi opinie a subsemnatei ar putea fi fructoza, care chipurile ajunge direct în sânge şi se pare că ar putea duce la rezistenţă la insulină consumată în cantităţi MARI. Dar având în vedere că doza este de 3 picături şi că nu dai mai mult de 9 (ceea ce nu înseamnă nici măcar o treime de gram) cred că se poate administra fără probleme. Eu aş fi folosit zahăr de cocos, stevia sau rapadura în loc de fructoză, dar probabil că medicii de la Fares au avut totuşi motivele lor să aleagă fructoza. 

Pe de altă parte, laptele praf dat în completare de majoritatea mamelor măcar la început, "până vine laptele", conţine pe lângă alte substanţe îndoielenice, precum grăsimile rafinate ieftine, 65%ZAHĂR, deci câteva picături de fructoză chiar nu înseamnă nimic pentru nimeni.
 

De asemenea, niciun sirop nu poate preveni aerofagia, ci doar îmblânzi efectele acesteia, în fond înghiţirea aerului este un proces complet mecanic. Deci când ştii că a existat o asemenea problemă, pe lângă corectarea asiduă a atâţării la sân, unii părinţi pot încerca să uşureze suferinţa bebeluşului cu acest sirop.
 

2. Supozitoarele Fitofebril pentru sugari şi copii mici scad temperatura celor mici, având efect antiinflamator şi antimicrobian. Pot fi administrate începând cu vârsta de 3 luni, timp de 2 până la 4 zile. 

Această combinaţie este foarte fericită şi chiar merită încercată. Pe de altă parte, să nu uităm că febră se consideră 38 de grade Celsius intrarectal. În familia noastră noi am decis să folosim febra pentru a ajuta corpul să se vindece şi am observat că, cel puţin în cazul copiilor noştri, nu a existat vreodată pericolul unor convulsii, fiindcă niciodată febra nu stă ridicată mai mult decât este nevoie. Daca se întâ
mplă să creasca peste o valoare pe care o consider confortabilă, acest lucru se întâmplă pentru un timp limitat. Pe de altă parte, cadrele medicale ne atenţionează de pericolul convulsiilor la copiii până în doi ani. De asemenea, unii copii pot suferi de anumite afecţiuni neurologice, caz în care ţinerea sub control a febrei este esenţială. Indiferent cum ar fi, aştept feedback-ul vostru privind aceste supozitoare. 
3. Siropul Biosept cu fructoză pentru sugari şi copii mici este o alternativă naturală pentru tratarea infecţiilor respiratorii, digestive şi urinare. Fiind sub formă lichidă, este uşor acceptat de copii şi acţionează repede. Starea copilului se ameliorează, folosind un singur produs natural şi nu mai multe medicamente cu substanţe de sinteză.

Testat, plăcut. Am observat un uşor efect vermifug, cel mai probabil datorat turmericului, un condiment cu efect antiseptic al sistemului digestiv. Cum copiii mei nu vor sa mănânce deloc turmeric, pe mine m-a coafat mult siropul cu pricina. Are un gust uşor (copiii nu suportă gusturile foarte accentuate, e unul din motivele pentru care n-am reuşit niciodată să le dau siropuri la nevoie), este dulce dar suportabil. Menţionez acest aspect fiindcă alte siropuri sunt efectiv insuportabil de dulci. 
 




Iar acum pentru voi, doamnelor.

 
1. Biosept, capsule pentru femei însărcinate şi mămici care alăptează tratează infecţiile respiratorii, digestive şi uro-genitale. Administrarea repetată nu produce rezistenţa germenilor, aşa cum se petrece în cazul antibioticelor de sinteză şi nici nu afectează flora intestinală. 

Să ştiţi că merge. Avându-l la îndemână acum câteva zile, când am prins cea mai ciudată şi virulentă boală, care m-a atacat pe toate părţile, prima dată după muult timp. Ce e foarte mulţumitor la aceste capsule este spectrul foarte larg de acţiune. Chiar ajută la afecţiuni entero, ale tractului genital dar şi al celui respirator. Merită testate, deşi mamele se lasă pe sine ultimele în cazul unor boli.
 
 
2. Comprimatele Emetofit sunt obţinute dintr-o asociere de plante medicinale cu gust plăcut şi reconfortant. Acestea combat stările de greaţă şi vărsăturile în timpul sarcinii, precum şi  răul de mişcare. 

Sincer, citind compoziţia, aş putea băga mâna în foc că merg folosite şi când răceşti. Au şi gust plăcut. Eu personal nu reacţionez bine la ghimbir când mi-e greaţă, ci la ceva amar, precum anghinarea (şi mai sunt câteva persoane ca mine) dar majoritatea oamenilor reacţionează foarte bine la ghimbir.
 
Puteţi găsi mai multe informaţii despre gama de produse şi modul de administrare pe www.fares.ro. 

 



Dacă vrei să câştigi unul din cele trei seturi Fares - Mami şi bebe, tot ce trebuie să faci este: 

1. să dai LIKE
 paginii de Facebook FARES 
3. să dai un share public pe Facebook acestei postari de blog 
4. să laşi un comentariu mai jos cu linkul catre postarea ta de pe Facebook. 

Concursul este valabil până în data de 15 aprilie 2015.
Rezultatele se vor anunţa pe blog şi pe pagina de Facebook a blogului în data de 16 aprilie 2015. Extragerea se va face cu ajutorul Random.org.

You Might Also Like

14 comments

  1. Ultimul pas habar n-am sa-l fac. Cont pe goagal n-am. Oricum am facut tot ce trebuie si chiar avem nevoie de suplimente ca suntem bolnavi cu mirifica gripa/viroza. Veronica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.facebook.com/veronica.pana.81/posts/10202818127048023?pnref=story

      :) Nu uita sa-l faci public.

      Ștergere
  2. Buna. Am urmat toti pasii, mai putin ultimul. Nu reusesc deloc sa pun link la postare. User de facebook e Elena Alina Serban.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite, Elena

      https://www.facebook.com/elena.militaru/posts/10204150628666089

      Ștergere
  3. https://www.facebook.com/GainaTeodora. is pe telefon si nu pot lua linkul de share

    RăspundețiȘtergere
  4. Incantata sa descopar acest blog! Multumesc si pentru sansa de a ma inscrie in concurs, asa, pe ultima suta de metri!!!
    https://www.facebook.com/nadiaalina.candrea/posts/983696634983679?pnref=story
    <3

    RăspundețiȘtergere
  5. https://www.facebook.com/nicollesays/posts/831006776971006

    RăspundețiȘtergere
  6. https://www.facebook.com/victoria.tanase Apare share-ul pe profil, nu stiu cum sa copiez exact linkul la postare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu scuzele de rigare, voi face tragerea la sorti in cursul zilei de maine, intrucat am cazut din nou racta. Deci doua raceli la interval de o luna dupa 3 ani de pauza. Uau...

    RăspundețiȘtergere

About Me