Scrisoare deschisă către redacția Ziarului Național

16:23


Caut de câteva minute un mod de a contacta redacția ziarului Național pentru a face o plângere privind articolul de aici. Pe pagina lor de Facebook nu se poate lasa un mesaj, iar situl cu pricina nu are pagina "contact" și nu m-am obosit să caut alte forme de a raporta un conținut pe care-l găsesc neadecvat. Mă voi folosi însă de alte mijloace pe care le am la îndemână.

Articol apărut pe 16 martie 2013 pe situl ziarului Național


Voi începe prin a preciza faptul că alăptarea micuților de către altă femeie decât mama lor este un obicei vechi de milenii: oamenii au trecut prin istorie ducând cu ei practica de a da copiilor lipsiți de prezența neîntreruptă a mamei naturale o doică.

Doica a fost dintotdeauna cea mai iubită femeie din viața unui copil. Multe surse istorice și romane povestesc că doicile ocupau în casa nobililor un loc de seamă chiar și după ce activitatea lor  efectivă înceta, fiind ținute la mare cinste. Există însă o domnișoară ori doamnă Alina Costache pentru care această a doua mamă este un tabu, un lucru ”scandalos”.

Organizații internaționale de renume care sprijină alăptarea oferă cu toată seriozitatea informații despre această practică. Vă rog să deschideți, de exemplu, pagina următoare: http://www.lalecheleague.org/llleaderweb/lv/lvjulaug95p53.html.

Iată și definiția alăptării ocazionale a unui copil (în engleză cross nursing), pe care am cules-o chiar dinarticolul de pe situl LLL:


Cross Nursing--the occasional nursing of another's infant while the mother continues to nurse her own child, often in a child care situation. (trad: alăptarea ocazională a copilului altei femei în timp ce mama continuă să-și alăpteze propriul copil, evenimentul apare adesea în contextul îngrijii copilului [nota mea: unui copil alăptat]).Edit: Ca (posibil) viitor consultant în alăptare dar și ca mamă care a fost pusă în fața unei situații precum cea expusă în definiția de mai sus, consider că titlul articolului dvs este ofensator și discriminator. În numele acelor puține mame care își alăptează copiii exclusiv în România zilelor noastre vă rog respectuos să vă explicați alegerea și să vă cereți scuze pe situl dumneavoastră.


***


Consider titlul articolului discriminator și ofensator și vreu să fac o sesizare organelor competente. Supravegherea presei scrise intră tot în atribuțiile CNA?

Vă rog ca, dacă la rândul vostru considerați articolul citat un ultraj la adresa bunului simț și vă simțiți la fel de jignite ca și mine să dați share articolului meu până devine suficient de vizibil. Vă mulțumesc.

You Might Also Like

3 comments

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. o mica atentionare: faceti confuzie intre Jurnalul National (mentionat in titlu) si ziarul / cotidianul / tabloidul National - sunt publicatii complet diferite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru atenționare,am modificat. A fost un act ratat.

      Ștergere

About Me