Şcoala de vară 200 îşi deschide porţile pe 25 iunie

12:02

Pentru copiii bucureşteni, vacanţa poate însemna 11 săptămâni de distracţie … la şcoală. Din 25 iunie şi până pe 7 septembrie se deschide Şcoala de vară 200, un proiect de învăţare prin joacă, în cadrul a 8 ateliere pentru care poţi opta: sculptură în lemn, ceramică, pictură, informatică, comunicare şi cooperare, fotografie, podoabe, icoane pe sticlă.

“Şcoala de vară 200 nu este o şcoală obişnuită”, spune Raluca Ungureanu, trainer în comunicare şi terapie prin arte. “Vom căuta comori în situl arheologic special amenajat, apoi restaurăm ceramica găsită şi studiem artefactele din lemn, pentru a afla cum se numesc, la ce pot fi folosite şi cărei zone geografice îi aparţin. Explorăm împrejurimile, ne jucăm de-a paparazzi şi învăţăm, prin joc, cum să rezolvăm cele mai des întâlnite probleme când vine vorba de fotografiat. Aşa se întamplă lucrurile la Şcoala de vară 200. Este locul unde vacanţa copiilor devine mai frumoasă, îşi dezvoltă spontaneitatea şi spiritul de echipă”, spune Monica Popescu directoarea Şcolii 200.

Scopul acestor cursuri este, totodată, îmbogăţirea portofoliului educaţional al copiilor şi ocuparea intr-un mod cât mai util a timpului lor liber.

“Pentru o dezvoltare cât mai armonioasă a copilului este bine să avem în vedere deopotrivă atât mintea cât şi emoţiile copilului. De aceea, odata cu prima zi de vacanta, Scoala 200 îşi deschide porţile pentru o altfel de şcoală, în care copiii pot să exploreze şi să descopere, într-un mod neconvenţional, aplicaţiile practice ale diverselor lucruri pe care le învaţă pe durata educaţiei formale”, spune Monica Popescu, directorea Şcolii 200 din Bucureşti.



Şcoala de vară 200 se desfăşoară în perioada 25 iunie-7 septembrie 2012, cu un program de activităţi de luni până vineri, între orele 10.00 şi 14.00, în module de câte o săptămână.
Şcoala 200 se află în sectorul 3, strada Postăvarul nr. 13 (zona Billa Titan).

Despre atelierele şi trainerii Şcolii de vară 200

Monica Verona Popescu (49 ani)
Absolventă a Universităţii de Artă Bucureşti, Monica a predat la tabara de creaţie "Vara pe uliţa" de la Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti, la Centrul cultural Mihai Eminescu, la Şcoala Americana Internaţională din Bucureşti şi în cadrul Programului de schimb cultural din Setubal (Portugalia).
Atelierul de sculptura va fi organizat ca o şezătoare de sculptura, în cadrul careia copiii vor învata cum să transmită mesaje codate cu ajutorul modelelor încrustate în lemn, vor povesti şi vor explora situl arheologic din curtea şcolii pentru a găsi artefacte din lemn, vor afla cum se numesc aceste obiecte, la ce pot fi folosite şi cărei zone geografice îi aparţin.

Andreea Viviana Mârza (28 ani)
Fotograf profesionist, Andreea s-a axat pe fotografierea oamenilor, în special a copiilor. A participat la diferite workshopuri în ţara şi străinătate, susţinute de fotografi importanţi.
Atelierul de fotografie nu va fi un curs clasic. Copiii vor explora împrejurimile şi vor invata, prin joc,
cum să rezolve cele mai des întâlnite probleme când vine vorba de fotografiat.
Frumusetea  fotografiatului e ca amestecă într-un mod placut arta, comunicarea si informatica. Dacă alegi acest curs tot ce-ţi trebuie este un aparat foto, fie el şi cel de la telefonul mobil.

Oana Alexandra Popescu (24 ani)
Absolventă a Universităţii de Artă Bucureşti şi premiată la concursuri naţionale de ceramica,  Oana a predat la tabăra de creatie "Vara pe ulita" de la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, la Centrul cultural Mihai Eminescu şi la Şcoala Americana Internaţională din Bucureşti.
Activităţi desfăşurate în cadrul atelierului:  Modelarea vaselor de lut la roata olarului, modelarea figurinelor si a medalioanelor; descoperirea de "comori" în curtea şcolii, în situl arheologic special amenajat şi apoi restaurarea ceramicii gasite.

Adina Elena Mocanu (22 ani)
Premiată la concursuri naţionale şi internaţionale de icoane pictate pe sticla şi absolventă a Universităţii de Arta Bucureşti, Adina a predat la tabăra de creaţie "Vara pe uliţă" de la Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti, la Centrul cultural Mihai Eminescu, la Şcoala Americana Internaţională din Bucuresti şi in cadrul Programului de schimb cultural din Setubal (Portugalia).
Atelierul de icoane pe sticlă este un curs în cadrul căruia copiii vor  folosi tehnica tradiţională românească: pictarea conturului cu tuş, aplicarea culorilor amestecate cu ou, apoi îmbogăţirea icoanei cu foiţă de aur.

Teodor Mircea Popescu (17 ani)
Este premiat la concursuri şi olimpiade şcolare de informatică şi elev al liceului "Alexandru Ioan Cuza" - intensiv informatică.
În cadrul cursului de informatică, copiii vor putea învăţa elemente de baza în utilizarea calculatorului şi programarea jocurilor pentru computer.


Mara Popescu (26 ani)
Premiată la concursuri naţionale şi internaţionale de artă, Mara este absolventă a Şcolii de Muzică şi Arte Plastice (Sectia Pictura). A predat la tabăra de creaţie "Vara pe uliţă" de la Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti, la Centrul cultural Mihai Eminescu, la Şcoala Americană Internaţionala din Bucureşti şi în cadrul Programului de schimb cultural din Setubal (Portugalia).
In cadrul cursului de pictură, copiii vor învăţa noţiuni de bază despre culori şi tehnici de pictură şi vor picta pe hârtie, pânză sau ceramică, în funcţie de tema propusă în fiecare săptămână. Vor observa lucrurile care îi înconjoară şi le vor picta într-un mod distractiv, care să îi apropie de această arta.


Andreea Carmen Mitranu (17 ani)
Premiată la concursuri naţionale de podoabe şi absolventă a cursurilor de artă ale Centrului cultural Mihai Eminescu.
Activităţi desfaşurate în cadrul cursului de podoabe: copiii învata să confecţioneze accesorii, fiecare in
funcţie de stilul său personal.
Folosind mărgele, paiete, saten sau catifea, acestia vor face brăţări, coliere sau bentiţe în culorile preferate.


Raluca Ungureanu (31 ani)
Absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei. A participat la numeroase workshopuri şi cursuri de comunicare nonviolentă, terapie prin arte combinate, cu practica în lucrul cu copiii. A susţinut ateliere în tabere şcolare pe teme de comunicare, dezbateri şi  joaca - ca instrument de învatare.  Activităţi desfăşurate în cadrul atelierului: sesiuni de comunicare eficientă, recunoasterea nevoilor şi sentimentelor, managementul timpului, prin metode alternative, multe jocuri şi exerciţii practice, jocuri de rol. In cadrul cursului se urmăreşte dezvoltarea capacităţilor de autocunoaştere, de autocontrol,  dezvoltarea abilităţilor de relaţionare şi comunicare eficientă cu cei din jur, deoarece aceştia sunt principalii factori de predicţie ai reuşitei în viaţă.




Sunt prietenele mele, sunt deosebite, atente, sensibile și iubesc copiii. Mi-s dragi și cu mare drag vi le recomand și vouă. 

You Might Also Like

0 comments

About Me