De unde-mi trag eu forța vitală

13:44

Realizez că am pornit blogul ca pe un jurnal amuzant al copilului meu și am ajuns să scriu despre teme serioase, depersoalizându-l . Nu sunt și n-am fost vreodată omul planurilor, sunt impulsivă, influențabilă (nu cred că în sensul rău, ci mai degrabă adaptabilă), avidă după shimbare - de la un fel nou de mâncare până la un nou mod de viață, pot spune că aș încerca noul cu ochii închiși, de parcă noul este sursa mea de adrenalină.


Mi-e dor să spun și eu ce copil extraordinar am eu, cum se mai cațără pe canapele (deja n-o mai face), cum desenază pe și pe lângă ea (despre asta am scris totuși, dar mai mult ca să arăt ă se poate și așa în țara lui ”nu e voie”)... cum vorbește ea sau mai degrabă cum nu vorbește, cum e atrasă de puzzeluri, care mie mi-au încercat răbdarea toată viața, cum e sensibilă la muzică, despre cât de inflexibilă și egoistă este uneori, despre cât de copilul meu este, despre cât de mult mi se pare, în ciuda conceptelor mele liberale despre învățământ, că i-a priit grădinița unde o ducem (ca achioizotii în plan social și mai ales că mănâncă mai bine, e maid eschisă la capitolul ăsta), că în momentul ăsta mai bine pentru ea decât acolo nu are cum să fie în altă parte.

Și să spun cum e fascinată de culori - de dede, banghe(n), loooz, baciu (bațsssu), șușu/loșu, de i-i-oa-(l)e (verde, galben, roz, albastru, roșu, inimioare), de buzică   cu accent pe i - note muzicale, are o cariocă ștampilă cu un semiton), spre cum inversează silabele - capul e pacu - despre cum folosește doar ultimele silabe din cuvinte - ciu e picior - despre cum citește ea aproape toate literele, numindu-le în general cu cuvinte care încep cu ele (singură le-a învățat), cum citește numerele de pe autobuze, cum se contrazice cu mine pe lucruri unde evident greșește iar eu sfârșesc prin a-i da dreptate, cât de ușor încă protestează prin plâns, dezarmându-ne (abia aștept să-și dea drumul, să ne înjure odată pe limba noastră, să ardem mai repede frustrări...), despre cum iese ea cu ștrampi groși și șosete peste ei, uneori și cu mănușiîn plină vară și cum de două săptămâni nu m-a mai lăsat să îi fac baie pe cap și restul e spălat pe bucăți (eu sunt siderată că nu are deloc părul uleios, s-a adaptat așa, nu e nici prăfuit că nu a avut ocazia...), despre cum este ea convinsă că un anumit fular e un fel de jmabieră și caută să și-l bage pe picior ori de câte îl găsește și e contrariată că nu se desface. Despre cât de multe știe, comunică și arată cu limbajul ei atât de sărac, despre cât am fost de bolnavi luna asta, ca să aflăm că motivul pentru care am răcit de trei ori in 3 săptămâni era un streptococ betahemolitic...

Despre cum la grădiniță e veselă și mănâncă fără să fie îndemnată lucruri pe care acasă le scuipă (de începusem să mă gândesc că are copilul nu știu câte carențe și frustrări... o da, vezi să nu), despre cum în ultima săptămână și jumătate de stat acasă a slăbit ca un ogar, din cauză că nu o interesa mai nimic de mâncare (o bună parte din vină o are și boala, acum de exemplu cere, dar o plajă redusă de alimente și în niciun caz nu acceptă smoothies, lapte cu ou sau alte chestii în care să pot strecutra nutrienți, despre cum s-a dus aproape tot laptele din cauza sarcinii dar ea continuă să adoarmă la sân, conștiincioasă...

Despre bebele pe care îl arată punând degetul pe burta mea și zicând bebe, apoi pe a ei spnând că acolo e bebe (inițial când i-am spus de bebe a zis ca ea e bebe, apoi că are și ea, apoi că am doar eu), cred că renunță la obiceiul ăsta cu bebelușul meu și bebelușul ei. Îl chemasem pe tatăl ei să-i arăt cum mișcă și a fost geloasăăăă nevoie mare, săracul n-a prins nimic!!

Cu ocazia asta mulțumesc tuturor pentru felicitări. Bebe într-adevăr vine, e un el, e sănătos, a fost suspect de omfalocel, dar crește bine până la urmă, iar burta mea e cât toate zilele nu atât de la sarcină cât de la consecințele ei (când mi-a fost rău și nu am mancat aveam doar o burtiicuță).

Alăptez deci în tandem iar sarcina asta nu am luat niciun supliment alimentar până acum. O duc pe Anda în sling la grădiniță. Începutul a fost mai greu, dar am rezolvat multe inconveniente și greutăți inerente ale sarcinii cu ajutorul homeopatiei. De exemplu, grețurile au dispărut la două zile după începerea tratamentului. Grețurile sunt consecința unui surplus de estrogen căruia ficatul nu îi poate face față. Gustul metalic pe care îl simt aproape orice femeie însărcinată tot de la estrogeni vine. Eu chiar începusem să am contracții pe la 8-9 săptămâni și mi se micșorase simțitor colul (nu ecografic,ci manual și-a dat dr seama, la numai două spătămâni după un eco unde totul era în regulă). În alte două-trei săptămâni totul s-a normalizat din nou. De atunci totul e bine cu puiul2.

 Acum aștept rezultatul exsudatului meu, dar e foarte probabil că am același streptococ. Ne tratăm toți fără antibiotic și neapărat voi scrie aici care sunt rezultatele tratamentului, pentru că majoritatea e convinsă că fără un antibiotic nu se poate rezolva o asemenea infecție iar eu sunt convinsă de contrariul.

Îmi doresc să nasc acasă și sper să nu se ivească nicio complicație a sarcinii. Dar despre asta cu altă ocazie, pentru că zac câteva drafturi explicative pe care trebuie să le mai prelucrez, când voi avea timp.

Am multe proiecte pe care vreau să le demarez, o parte se adresează schimbărilor pe care simt nevoia să le fac pentru a sta mai mult cu copiii mei dar fără a renunța la surse de venit care-mi sunt absolut necesare. Din pacate la noi ștacheta se poate coborî numai cu sacrificii și renunțări enorme din partea restului familiei și nu-mi pot permite să le cer așa ceva. O altă parte decurg din activitățile pe care le fac deja. Îmi pare rău că am ratat săptămâna alăptarii, a coincis cu o furtună în mica noastră insulă și a trebuit să îmi mut atenția acolo, sper ca de acum înainte să fie totul mai ușor, mai clar, iar noi toți să ne folosim energia mai cu folos decât până acum. Și să fim sănătoși.

You Might Also Like

13 comments

  1. Ai vreo reteta minune si pentru arsuri? De greturi am scapat mai demult...

    RăspundețiȘtergere
  2. :) eu inca nu am ajuns acolo dar cunosc doua gravidute care s-au tratat homeopat si aveau arsuri enervante care nu le lasau sa doarma. Din pacate in homeopatie nu exista tratamente standard - te doare x iei y - trebuie sa vorbesti cu un medic ca sa decida ce remediu ti se potriveste si in ce dilutie. Asa generic am auzit ca sepia se potriveste in multe chestiuni legate de sarcina dar crede-ma e departe de a fi o regula si nu sfatuiesc pe nimeni sa ia de capul lui vreun remediu homeopat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ramona imi pare bine ça totul este in regula cu puiutul ; nu am stiut ça ati avut stresul cu omfalocelul.
    Si prichinduta mea a avut perioade de 2-3 saptamani fara par spalat si aceeasi uimire o aveam si eu, cum de nu se ingrasa. Problema s-a rezolvat de cand ne bagam amandoua in vana de la dus si de cand, tunsa scurt fiind, ma spal mai des pe cap. Ei, si ea se ridica din lighenus, ma ajuta sa ma spumez si apoi isi pune si in caputul propriu. Acum avem alt bai: de fiecare data cand ii zic ça facem dus, incepe sa-si frece bucuroasa parul:) si sa zica paaaa.

    Sunt curioasa si eu cu streptpcocul, musai sa ne scriu.

    Mult succes cu tot ce ti-ai propus!

    RăspundețiȘtergere
  4. O, Dana, eu sunt in mare impas pentru ca ma spal impreuna cu ea de mai bine de un an, dar acum pana o bag in cad... A facut baie inclusiv imbracata, o data a refuzat sa-si dea jos hainele, am scos-o asa si spalata doar pe picioare.

    Totul vine de la o data cand a alunecat si isi umplse cada - dopuil nostru se apasa cu piciorul. Am depasit spaima intr-o prima faza, primele dati i-am facut dus in chiuveta, apoi in bratele mele, apoi langa mine, apoi am facut si baie cu cada plina dar tot asa in bratele mele, apoi langa mine, nu mai parea speriata.

    Ce se intampla acum nu stiu dacamai are legatura cu acea trauma, inca sap si inerc sa nu o fortez, pentru ca eun copil care nu se lasa manipulat in vreun fel, greu o pacalesc uneori. Pare ca pur si simplu i se pare pierdere de vreme sa se spele, i-o fi fost odata prea frig, cald... Odata intrata in apa n-ar mai iesi, dar nu vrea sa inchida ochisorii la limpezit. Zilele trecute m-a vazut pe mine sub dus demonstrativ (hai nu vii si tu? Nuuuuu!) cu ochii inchisi si ma punea sa-i deschid, nu pricepea de ce stau asa?? Greu mai e sa fii copilas de trei ani...

    RăspundețiȘtergere
  5. Si Santiago a traversat o perioada de refuz a spalatului pe cap, de nu mai stiam ce metode sa incerc. Am reusit cu mine in cada in spatele lui si cu un burete cu care ii torn apa, ca daca aude dusul, intra in vrie.
    Oh, ce faza cu omfalocelul, bine ca s-a infirmat, tinem pumnii sa mearga totul brici. Si cu strepto la fel; sunt si eu in tratament homeopat acum, astept cu mare nerabdare efectele. Kiss!

    RăspundețiȘtergere
  6. Monis, de cat timp te tratezi? Sunt curioasa cat va dura la noi. Ma bucur ca mai sunt si alti ciudati care nu iau antibiotice :D

    RăspundețiȘtergere
  7. imi pare tare bine ca ati reusit sa depasiti si furtuna si toate micile probleme ale sarcinii. Iti doresc din toata inima sa reusesti in tot ce ti-ai propus! :)
    Sarcina usoara in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce de vesti ne dai dintr-o data, eu chiar ma gandeam ce s-a intamplat de nu mai scrii deloc pe niciunde despre voi, bebelusul2, Anda, etc. Ma bucur ca sunteti bine si de-abia astept sa aud detaliile despre nasterea acasa. Deh, fiecare cu ce-l doare, unii cu streptococul, unii cu nasterea...

    As avea o intrebare: este corect termenul de alaptat in tandem in situatia in care alaptezi doar un copil, iar al doilea este in burtica? Sau tu te referi la ce vei vrea sa faci dupa ce se naste bebelusul2? Ca altfel, mie mi se pare incorect, dar poate nu am citit eu suficient.

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitari pentru bebelul 2! Cred ca am citit din 3 in 4 patru posturile anterioare, altfel nu imi explic cum de mi-a scapat informatia :).

    Am o prietena care si-a tratat fetita de e.coli tot cu homeopate. Asa ca ai incredere, se rezolva si la voi.

    Si legat de spalatul pe cap: intr-o perioada avea si Copila spaima asta cu spalatul pe cap. S-a rezolvat cu povesti spuse pentru distragerea atentiei si cu privitul in oglinda. I se pare amuzant sa se vada plina de clabuc, ba chiar incepe sa isi frece singura parul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Hai ça si eu sunt curioasa cum este faza cu tandemul (desi, sincer, imi este indiferent daca intru intr-o catégorie sau alta); ieri cand am citit la tine mi-am zis in sinea mea, uite, nu numai ça alaptez (asociez alaptatul cu hranitul propriu zis), dar o fac si in tandem.
    Lapte nu mai am de la inceputul trim 2, insa Prichinduta suge inainte de fiecare somn si cateodata, noaptea cand se trezeste (tot mai rar, este drept).

    Eu sunt curioasa de-o treaba: oare cum va reactiona dupa nasterea Prichindelului, cand va fi lapte? Oare va mai vrea sa suga? Oare va fi speriata ça ce este cu lichidul asta?
    Vom vedea, caci sincer, nu o vad renuntand la obiceiul de a (ma) suzeta pana in noiembrie.

    Imi pare rau de patania Andei; in cazul asta cred ça tot ce poti face este sa ai rabdare (si eventual sa o tunzi cat mai scurt).

    RăspundețiȘtergere
  11. Să fiţi sanătoşi!

    Te citesc mereu cu mare admiraţie şi plăcere.

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc mult pentru aprecieri. Si voi ne sunteti dragi!!

    RăspundețiȘtergere
  13. hmm imi place stilul tau, blogul si chiar pana si numele blogului. e foarte intersanta idea. uite as vrea si eu sa deschid un blog pe tema pariuri sportive live, dar tot mi-o frica ca voi esua. te admir ca ai avut curajul sa incepi asa un proiect intersant) bravo!!

    RăspundețiȘtergere

About Me