Multitasking - tipic feminin

11:15

Cred că toate femeile care alăptează a la long și vor să-și păstreze sănătatea mentală ajung să facă și altceva în timp ce alaptează.


Știu că multă lume face afirmații destul de siropoase despre alăptare - un lucru intim, înălțător, etc - dar părerea mea este că alăptarea nu este decât un act - obișnuit, esențial, desigur și plăcut, dar asta nu înseamnă ca trebuie să fim mereu în al 9-lea cer alăptând pe un norisor roz.

Probabil că există atâtea eșecuri in alăptare tocmai din cauză că oamenii care nu știu despre ce e vorba o idealizează și o exclud din restul ocupațiilor femeii... și sub masca amabilă a intimității o scot și din viața comunității.




Eu la o primă amintire:

- am citit
- am văzut filme
- am vorbit la telefon - inclusiv cu mame care căutau ajutor în rezolvarea problemelor în alăptare
- am scris articole 
- am scris noaptea întreagă proiecte pe bani pentru studenți leneși
- m-am plimbat
- am făcut cumpărături
- m-am spălat pe dinți
- am folosit baia
- am mâncat/băut inclusiv la restaurant
- am dormit


Voi ce ați făcut în timp ce alăptați?

You Might Also Like

5 comments

  1. si eu am facut si inca fac aceleasi activitati ca si tine, mai putin spalatul pe dinti. Si nu activitati casnice, niciodata, pentru ca alaptarea este si pentru mine, un moment in care ma odihnesc mai mult sau mai putin activ

    RăspundețiȘtergere
  2. dupa baie il usuc pe par, il imbrac iar el sta mufat in tot acest timp. Iar de cand pot intra pe net de pe telefon aproape ca ma trezesc noaptea cu placere la un alaptat :)

    RăspundețiȘtergere
  3. am invatat pt examene la greu :))
    si, cel mai misto, am avut timp sa ma gandesc :) (asta la bb2, la Sofia, cum ziceam, in afara de o mie de altele, am invatat la greu pt examene. si le-am luat cu 10, sic :D)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cind era mic mic (pina pe la 2 luni): citit, vazut filme, mincat, baut apa, navigat pe internet;
    Dupa aia, televizorul ii atragea atentia din ce in ce mai mult, asa ca am renuntat la filme; acum la 6 luni, imi apuca sticla de apa, vrea sa traga de pagini, si e atit de curios incit se demufeaza la orice zgomot din casa, se intoarce sa vada ce si cum, si daca mai are chef... continua sa suga...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ohoo.aproape tot ce ai facut si tu :) (in afara de proiectele pt studenti) recunosc ca fara un smartphone si internet lucrurile nu ar fi decurs asa lin timp de 15luni.aproape non stop butonez la el,ma uit la seriale,citesc,ma joc joculete cretine :)))

    RăspundețiȘtergere

About Me