Cujăt II

09:57


Dacă m-ar fi întrebat cineva acum două luni daca m-aș apuca
de EC cu copiii
aș fi răspuns că nu mă țin nervii
să fac așa ceva.
Acum aș spune că nu mă țin nervii să mă întorc la scutece. E prea simplu.



You Might Also Like

9 comments

  1. Ma faci tot mai curioasa cu EC. Am inceput sa il pun si eu pe bb meu inainte de schimbat scutecul sau cand cred ca vrea sa faca kk.
    Cat de simplu e la voi? Adica de cate ori il pui sa faca, cate scutece folosesti pe zi, cate accidente ai, noaptea cum procedezi? Dar cand iesi pe afara?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu pot spune ca nu mai folosesc deloc scutece cu bebe. De cand m-am apucat am folosit vreo 4-5. De luni am pus doua: unul pe drumul cu autocarul (eram singura cu amandoi) si unul cand am mers intr-un kaufland dar nu era chiar necesar.

      Am mai scris cum procedez si mai este si guest post-ul ala "bebelusii se nasc in fundul gol" care explica modul de abordare destul de bine zic eu. Util este sa-l tii o perioada dezbracat. Daca ti-e peste mana sa il tii toata ziua, atunci o parte din zi. Iar cand vezi ca face sa-i soptesti semnalul. La noi e pișșșș pentru ambele nevoi. Incet-incet va calibrati unul la celalalt, important cred eu ca e sa ai timp sa fii atenta numai la el o vreme. Dar merita "efortul".

      Ștergere
  2. Ca veni vorba, ce zici de asta

    http://desprejesperjuul.blogspot.co.at/2012/06/de-la-scutec-la-olita-interviu-cu.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana la urma ce te-a determinat sa faci EC?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma tenta ceva de genul dar credeam ca e mai greu de facut. A fost o discutie, un context favorabil, xemplul pozitiv al unei amice vrtuale, toae aparute la momenul oportun.

      Ștergere
    2. Da, cred ca greu e pana incepi.

      Ștergere
    3. sa stii! ca altfel e atat de usor, decurge atat de lin daca nu iti setezi tu asteptari ca parinte... accidente mai sunt si la noi, dar le luam ca atare si mergem mai departe, nu face nimeni caz de ele. Mama si sora mea deja reusesc sa-l duca si ele pe Dla chiuveta cand cere.

      Ștergere
  4. Daca doresti, poate imi explici si mie mai exact perspectiva din care EC e mai usor. Eu vad lucrurile ceva de genul, cu pampers pun 4 pe zi si am terminat, cu EC tre sa am grije si noaptea, chiar daca bb mai suge doar 1 data pe noapte, pipi sigur face mai mult. Ziua daca are un accident trebuie sa schimb de la mijloc in jos toate hainele, iar unde stau eu nu e chiar asa de cald incat sa pot sa tin copilul gol. Plus ca trebuie sa fii disponibil la momentul potrivit...
    Inteleg EC-ul din multe alte puncte de vedere, si pe mine de ce ma tenteaza cel mai tare este ca mi se pare igienic, mi se pare o dovada de respect si incredere fata de copil, si pe langa asta mi se pare ceva "tare" sa zic asa. Dar in acelasi timp mi se pare mai greu decat cu pampers, cel putin pe moment. Si ma impiedic putin si de rezistenta sotului... asa ca poate mai desfiintezi putin din temerile mele si pui putina lumina si asupra altor aspecte.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

About Me