Hrană pentru corazon

19:58

Că tot se miră lumea de ce pomanagii verzi de invidie pe lumina uochilor altora suntem noi, m-am gândit să fac și o listă cu lucrurile pe care am dat sau voi da banii fără să apelez la vagile-mi cunoștințe de contabilitate primară ca să văd de ies vreodată pe minus. Kids friendly și nici foarte ieftine, exceptând ultimul entry, la care credeam că renunțasem fără mari păreri de rău.

  • cursul Lamaze - daca nu aveam voucherul l-aș fi plătit oricum. Pentru că oricum nu aveam de ce să  mă le la cap cu logistica părăsirii temporare a copilului în alte mâini adulte 
  • cursuri de comunicare empatică ținute de Monica - și mi-aș dori mult un grup unde să exersăm mereu acest fel de a relaționa între noi și cu copiii noșștri, bazat pe reconașterea nevoilor fiecăruia. 
  • cursurile Otiliei - Joc și emoții (playful parenting) și cel despre rivalitate între frați (primele au coincis cu perioada în care nășteam și a trebuit să amânăm)
  • dacă aș fi la primul bebe aș căuta un curs de (auto)diversificarea bebelușului
  • grădiniță privată pentru fiică-mea (deocamdată doar pentru ea)
  • un atelier la alegere de aici
  • scoală cu predare alternativă - waldorf, montessori, asta daca nu găsesc ceva resurse - materiale și spirituale, chiar și legale - pentru unschooling (necesită  ceva mijloace, să știți). 
  • hrană de calitate: ouă și păsări de țară din surse sigure, miere la fel, lapte, legume și pe cât posibil fructe cultivate în stilul tradițional. 
  • haine șși încălțări de calitate, nu neapărat de marcă dar din materiale prietenoase, pe cât posibil naturale.
  • baby carriers (dacă nu le fac chiar eu sau nu am nesimțirea să le câștig la loto)
  • scutece refolosibile - dacă nu ne incadrăm în câte avem deja
  • detergenți și soluții de curățat neconvenționale.
  • cosmetice din ingrediente naturale și ingrdiente naturale de combinat și folosit separat după ce inspirație am pe moment.
  • remedii homeopate și rarisim siropuri naturale (mă gândesc la un anume sirop de tuse de care a fost nevoie de vreo trei ori). 
  • asigurările medicale la clinica unde merg și acum (pentru copii, întrucât a mea si a soțului sunt din partea firmelor unde lucrăm)
  • ciocolată 
..și mai completez la comentarii când îmi mai aduc aminte de ceva sau când aflu de ceva frumos. De asemenea, dacă la rândul vostru știți ceva frumos nu ezitați să comentați, informația de calitate trebuie să circule. 

You Might Also Like

20 comments

  1. cursul "Joc si emotii" merita banii! iar daca-l face unul din soti, celalalt plateste doar 50%, indiferent daca-l face tot atunci sau mai tarziu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam toate astea misto au reduceri pentru consorti, intr-un fel sau in altul, nu?

      Ștergere
  2. Nu stiu, s-ar putea. Si cursul de CNV (comunicare non-violenta) cred ca merita, vreau neaparat sa-l fac pe-acela. E util ptr orice forma de comunicare, nu doar parinte-copil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merita, la ala am fost noi. Te reinventezi dupa ce mergi la asa ceva.

      Ștergere
    2. Azi-noapte am vazut că nu l-aminclus in lista. Culmea e ca situl lor era prima fereastra pe care am deschis-o ca sa copiez linkul direct. Am un imens respect pentru ce reusesc ei sa faca pentru ei si pentru ceilalti. Si uneori invidie ca nu am reusit sa gonesc sacalul din mine. Mi-e dor de girafa...

      Ștergere
  3. Mai am si eu, dar nu-s din Romania: clasele de muzica (clasica si nu numai) si de gimnastica la care merg cu Degetzica, in sesiuni parinte-copil. Si concertele de muzica tot pentru ea, chiar daca nu am pretentia sa iasa o Sabina din ea. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca e cu parintii, cu placere. Altfel am auzit atatea povesti cu instructori agresivi - de la parinti si de la fosti copii, plus de vreo cateva ori pe instructoarea de la gradi, incat mie imi piere pofta de socializare cu folos in medii dedicate copiilor.

      Ștergere
  4. Maria :D

    Ramona, mai merita sa dai bani ca sa stai cat mai mult la aer curat, mers pe munte, inotat in locuri cat mai nepopulate de la mare samd plus cand or fi mai mari bicicleta, role, si altele sportive.
    Dar mai discutam cand cresc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da, asemenea locuri isi fac toti banii. Am si eu un plan in sensul asta si poate ii indeplinesc visul cabotinului care tot comenteaza la postul anterior si ma mut in padure. Nu chiar la latiudinea recomandata de el, dar what da hell, facem si noi ce putem...

      Ștergere
  5. Zoozie, asa am ras cand am vazut inceputul articolului. :) Nu stiu, ma simt asa aproape de tine. Cu tot "extremismul" tau si modul direct in care iti scrii parerile (informate), eu te admir si ma bucur ca te-am cunoscut :)

    (A)ndreea I :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca e sa fiu absolut sincera si incerc sa vad ce-mi amintesc din copilarie, tot ce tine de spiritual e pe primul loc. Toate cartile pe care mi le-a selectat tatal meu, filmele, concertele la care m-a dus, excursiile pe care le-am facut, plimbarile cu sau fara tinta, discutiile interminabile, rasul impreuna pana nu ne mai puteam manca supa fara sa varsam jumatate din ea pe masa si-asa mai departe... Daca ma chinui tare, imi aduc aminte ca material nu aveam mare lucru, mancam carne poate odata la o saptamana-doua, stiam ca daca pierd cartela nu mai avem paine o saptamana, intelegeam sacrificiul pe care il faceau ai mei sa-mi dea mie litrul ala de lapte pe care il primeau saptamanal pentru ca lucrau in mediu toxic (amandoi au murit de cancer, poate trebuia totusi sa impartim laptele ala...) si-asa mai departe. Nu-mi amintesc sa ma fi durut vreodata ca eram saraci, in schimb mi se parea ca am copilaria cea mai frumoasa, iubita si cu parintii alaturi, tata avea intotdeauna o surpriza pentru mine (intotdeauna de natura spirituala dupa cum am spus mai sus)... Eu sunt de parere ca partea materiala investita in copiii nostri poate sau nu sa dea rezultatele scontate. In schimb ceea ce investim spiritual in copii, ne revine insutit. Din pacate, si reversul e la fel de valabil, de aia sunt atatia copii "dezechilibrati" pentru ca le lipseste caldura, iubirea si TIMPUL acordat de catre parinti si familie. Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  7. ei uite asta numesc eu o lista utila, ca tot vorbim de liste :).
    cat despre hrana spirituala de care vorbea simona, jos palaria! asta incerc si eu cu hunii si toata lumea ma intreaba de ce-i duc la muzeu de mici, (ca nu pricep nimic) si in tot soiul de locuri, uite de-asta, fix asta am in cap si judecand dupa reactia lor, zic ca sunt pe drumul cel bun.
    zoozie, mai vroiam sa zic ca la noi unschooling-ul nu e legal, din pacate. homeschooling-ul este, cu oarecare dificultati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, stiu, tocmai de-asta ziceam de ferestre legale :)

      In Romania unschoolingul legal e risc, poarta pentru abuz si privarea copilului de educatie, din pacate. Ii inteleg si pe astia cu legea lor... dar noi nu am fi astfel de parinti ci am incuraja educatia libera, autoeducatia. Pare apetisanta la prima vedere dupa ce citesti ce oameni deschisi la minte ies din asemenea procedee...

      Ștergere
  8. imi pare rau ca ai simtit nevoia sa faci precizarea legata de banii pe care ii cheltuiti... Dar lista e foarte utila. Dar m-as fi bucurat sa o citesc ca informare fara iz de aparare la "atac" ... Imi pare rau ca un link informativ a explodat in asa fel....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie si mai rau, G. Dar noi chiar nu facem economie cand vine vorba de copii. Doar am incetat sa mai fim niste victime ale publiciotatii si sa facem alegeri constiente si asumate. Pentru unii asta nseamna a trebui sa emigram in Africa.

      Ștergere
    2. Initial vroiam sa scriu pret la fiecare dar informatia mea putea fi outdated, uneori se fac reduceri, etc, nu am vrut sa influentez pe partea asta - si era si mai prost gust decat aducerea banilor in discutie asa cum am facut-o deja :))

      Ștergere

About Me