Chimicale prietenoase cu nume neprietenoase

16:09

În inocenţa de-a dreptul contagioasă ce mă caracterizeză în ultima vreme, m-am ntrebat uneori ce doamne iartă-mă sunt Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate sau Polyglyceryl-3 Diisostearate.



Am luat aceste două ingrediente la nimereală, din lista de componente a unei creme de protecţie solara cu ingrediente naturale. Well, sunt doi emulsificatori de origine naturală, despre care nu se ştie nici de rău nici de bine, care n-au iesit in pişul nimănui dus spre analize şi, cel puţin până acum, nu au cauzat moartea nimănui. Cel puţin aşa zice situl acesta.

Cum nu mă sperie chimia organică, dar totusi n-o să pot asocia niciodată denumiri ca acestea de mai sus cu nume obişnuite precum amidon de porumb (nume luat la fel de aleator), vă postez întru eternitate un pdf pe care l-am gasit pe Sfântul Internet şi care mă ajută să fac această abstractă şi, prin urmare, dificilă asociere între alfabetatrigliceride şi untul de cacao sau de cocos.

Enjoy, sper să vă folosească, eu una ştiu că o sa-mi printez o copie, deşi nu mai cumpăr produse cosmetice din supermaketuri de vreun an şi mai bine, asa că e puţin probabil să am nevoie să confrunt ceva cu lista neagră.

Aaaaaa.... dacă mergeţi la magazin nu uitaţi să vă luaţi şi o lupă, mai ales dacă purtati ceva dioptrii. Nu de-alta, dar lista de inrgediente din produsele convenţionale e atât de lungă încât s-ar dubla costurile de producţie ale etichetelor dacă ar îndrăzni să le tipărească folosind fonturi de dimensiuni normale sau, hai să zicem, decente. Oricum, nu 2 sau 3...? Mă rog, unde nu mai pui că jumătate din clienţi ar pune produsele înapoi pe raft. Unde nu mai pui că acum înţeleg de ce majoritatea îşi tipăreşte listele cu ingrediente cu majuscule. PĂI E AŞA DE GREU SĂ CITEŞTI UN PARAGRAF DE MĂCAR 4 RÂNDURI SCRIS CU MAJUSCULE, ÎNCÂT TE LAŞI PĂGUBAŞ ŞI IEI NAIBII ODATĂ CEVA NUMAI SĂ SCAPI DE ACOLO.


 ingrediente

You Might Also Like

3 comments

  1. Este foarte utila lista, am sa o printez cat de curand!
    Intre timp, ce ai zice de un concurs cu premii un wrap si mai multe scutecele textile? Concursul incepe luni, detaliile sunt la noi pe blog :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ecomami, multumesc pentru vizita. In masura timpului disponibil voi incerca sa scriu o postare sau mai multe despre produsele bio sau naturale pe care le-am folosit. Pana acum nu am avut onoarea sa colaboram, dar va voi directiona vizitatori cu mare placere. Nu atat din spirit de competitie cat din dorinta de a ajuta. :)

    RăspundețiȘtergere

About Me