Curat poveste!

16:51

Salut întemeierea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private indiferent când a avut ea loc, cu situl aferent aici şi sediul strălucitor şi în concordanţă cu criza interminabilă prin care trecem de sute de ani înoace.


Acest sediu se poate admira în toată splendoarea lui pe Calea Şerban Vodă. Pozele - ah, pozele! - sunt prea sărace în a explica pompozitatea sa. Câtă strălucire! Ce tineri funcţionari cu alură intelectual-far-nientistă (fără dolce...) stăteau la ţigară aşezaţi pe trepte! Ce doamnă blondă şi grăsuţă, tipul 100%autentic de funcţionară din domeniul public care lucrează printre hârtiuţe şi foloseşte intrastructura informatică să-şi updateze baza de date de combinaţi de Solitaire între două cafele! Asta când nu e închidere de lună, să fie clar, că atunci se munceşte.

Mi-i şi imaginez pe toţi cum ajung la dosarul meu şi şi-l trec din mână-n mână căutând disperaţi vreo virgulă greşită şi bârfindu-mă pe la colţuri. Ia uite-a dracului, cat câştigă  şi nouă nu ne-au mai mărit salariile de două luni... Şi îmi şi imaginez ce sinecură e să lucrezi într-o institutie de-asta fantomă (Murphy spunea că o titulatură e cu atât mai lungă cu câ e mai inutilă şi ridicolă). Pacă văd că au salarii de peste 3000 de lei pe statul ăla degeaba.

Şi iată, în ţara lui Papură-Vodă, unde pensiile private puteau fi supravegheate din două biroaşe din Casa de Pensii, e nevoie de ditamai clădiroiul impunător şi neimpozabil ca să suplinească lipsa unui sistem informatic decent pus la punct.

Voi vă imaginaţi câte firmuliţe au trăit câţiva ani de pe urma construcţiei şi amenajării aceste clădiri? Iar secţia de pediatrie Fundeni se amenjează din donaţii...

Pozele sunt prea sărace, pentru că m-am îndepărat cât am putut de repede de locul groazei, mi se făcuse scârbă... aşa că vă cam lipseşte vederea de ansablu. Dar coşmelia nu pleacă e acolo: dacă aveţi drum prin zonă puteţi s-o scuipaţi liniştiţi. Sau să vă depuneţi CV-ul, de ce nu? :))) Tanti aia pleca destul de devreme, era 5 dupa+amiaya, când eu nici nu visez să îmi imaginez cum arată soarele (pentru escapada aia mi-am luat două ore libere că altfel nu pupam eu....).








Voi ce instituţii inutile cu sedii pompoase şi salarii pe măsură cunoaşteţi?






You Might Also Like

2 comments

  1. CAS. Cu sedii mari si "aratoase" in orice judet. Cu functionari acri si suparati ca i-ai deranjat, care nu vor sa-ti spuna numele unui medic de familie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai sunt inrudite casa de pensii cu oficiul asta :)

    RăspundețiȘtergere

About Me