Feedback

13:18


Iaca am descoperit, în caz că nu bănuiam până acum, că scriu tâmpenii. Sunt un pic amuzată de toată povestea asta, îmi daus eama că ating subiectele generatoare de scandal care sunt înglobate în capitolul "creşterea copiilor" şi poate ar fi mai bine să-mi iau jucăriile şi să fug.

Nu am vrut ca seria "coşmarurilor" să sune atât de apocaliptic, e până la urmă doar o perspectivă cu care nu suntem obişnuiţí, până şi eu fac eforturi să o diger, doar am mâncat tone de margarină până acum. În loc să genereze un val cât de mic de awareess, asemenea articole nu fac, văd bine, decât să facă o anumită categorie a publicului să se simtă arătată cu degetul. Mă întreb de ce vinovăţia apare în cele mai ciudate ipostaze, de ce în general semnalele de orice fel generează mai degrabă atitudini defensive, cum este această negare violentă, în loc ca interlocutorii să vrea pur şi simplu să afle mai multe.

În fond e o ţară liberă, fiecare mănâncă ce vrea şi-şi hrăneşte familia cum poate.

You Might Also Like

11 comments

  1. mie nu imi pare apocaliptica seria... e doar o realitate.. plus ca, exact cum ai spus si tu, fiecare mananca ce vrea si ce poate. Articolele de gen, mie imi par utile, dar este alegerea fiecaruia ce face cu informatia. ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Zoozie, ma asteptam ca sub link sa fie ceva mai de scandal :D. Tot am frunzarit pana la final topicul sa gasesc ceva mai otv-ist :D. Sa stii ca Monis chiar e o tipa super super ok si isi creste copilasul cat poate de sanatos. Si cum a si scris acolo, stia si ea acele lucruri, dar le da fetelor linkul ca sa le informeze. Probabil ti se pare ca s-a exprimat asa pentru a le atentiona pe celelalte ca s-ar putea sa le supere continutul. Cu asta si eu m-am confruntat, cu faptul ca de cate ori prezentam cuiva un articol stiam ca trebuie sa cosmetizez exprimarea. Oamenii sunt mai pusi pe razboi daca te iei de mancarea lor decat daca te iei de religia lor :).

    Sau n-am inteles eu ceva? De ce sa-ti iei jucariile si sa fugi?

    Sunt pe alt cont de google deci o sa semnez ca anonim, dar sunt raluca cu Alex creste. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. mie imi place solutia gasita: inlocuirea laptelui UHT cu lapte praf. nemtesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu la Monis ma refeream Raluca, pe Monis o stiu die pe blogul ei, plus ca ea doar a pus linkul catre postarea asta. AM scris cu gandul la mama care i-a raspuns putin mai jos cu scrisul albastru (am si linkat direct catre acel comentariu, cel putin asa credeam). Si nu, nu eram pusa pe hartza iar la otv nu ma uit. De fapt la tv nu ma uit.

    Alexandra la lapte praf nu ma bag deloc. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Zoozie, linkul merge sus de tot, de aia nu stiam :D. Eu chiar credeam ca asta e concluzia ei naiva din treaba asta. Deci o fi zis-o la misto?

    Mai, eu pe DC sunt obisnuita cu chestii tip OTV unde ataci doar pentru ca poti :), de asta am zis. Oricum, am o mare recunostinta pentru efortul depus de tine! UAU!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ralu, la mine linkul merge dar trebuie sa astept 2 secunde sa se incarce toata pagina, apoi se duce la postarea respectiva. Da, a fost la misto, ddar nici raspunsul meu nu e mai breaz, desi nu a parut mucalit. Eh, am si eu chef de vorba nu vezi ca azi deja am postat de trei ori? Las' ca ajung acasa si nu mai am timp decat de bebelina.

    RăspundețiȘtergere
  7. Hahaha, si doamna mama in cauza (cea cu scris albastru) a gasit o solutie de milioane: inlocuirea cu Milumil nemtesc de la Milupa care, nu mai demult de saptamana trecuta, a provocat un scandal international cand a retras din magazine mai multe loturi de Milumil si Aptamil din cauza dozajului prea mare de vitamine si minerale. (am dat eu linkul din ziar pe Fb)

    RăspundețiȘtergere
  8. am remarcat solutia :)

    Multi oameni cred ca daca iau din informatiile disponibile o bucata se absolv de bina si sunt cumva ocoliti de consecinte. Doamne-ajuta sa fie sanatos bebelusul, cu sau fara laptele ala; in fond asta e cel mai important.

    RăspundețiȘtergere
  9. si vinovatia ne face defensivi; ce nu stim nu ne omoara, mai bine ignoram si poate trece peste noi fara sa ne afecteze (comportament de strut)...in loc sa generez un val de gandire in capsorul nostru, ne produce revolta... macar te mai uiti si prin alte parti, te mai interesezi inainte sa tragi o concluzie definitiva intr-o directia sau alta....
    recunosc ca in sinea mea simt lucrurile astea despre UHT, dar la cum se beau litri de lapte pe zi, n-as face fata...vorba sotului: ar fi mai ieftin sa luam o vaca :)))...probabil noi sutnem bucuria producatrorilor si comerciantilor de lapte UHT....
    laptele praf...cica e bucuria oricarui sistem imunitar...am fost cu mariuta la un doctor homeopat pe la 2 ani pentru niste episoade alergice...mi-a zis clar sa ii scot laptele praf urgent...nu are nimic natural in el, doar chimicale...de asta i-am multumit lui doamne-doamne ca la ceilalti doi am avut laptic si au "prizat" prafuiala doar in cazuri de urgenta...dar in cazul mariei nici n-am avut alternativa...
    la cat mai multe tampenii de genul asta...pot s aiti sugerez una?!: ia la ochi vaccinurile...eu inca am parul ridicat pe ceafa de acum un an cand mi-am azvarlit ochisorii mai mult in directia asta... pana la urma fiecare e liber sa creada ce vrea si cum vrea, nu?!...
    ps1: ti-am trimis mail la adresa indicata de tine, dar mi-a zis ca nu o gaseste...asta e a mea marirux@yahoo.com
    ps2: azi dimineata am plecat in aventura: una in marsupiu si doi de mana...tare fain a fost, ca pe vremurile cand era numai una, chiar daca spatele meu a zis altceva :))))

    RăspundețiȘtergere
  10. In vremuri foarte indepartate am "activat" si eu pe deja celebrul forum...pana in ziua in care, la capitolul diversificare a venit o mamica foarte senina si a intrebat pe toata lumea de ce naiba ne isterizam atata cu mancarea copiilor pentru micul dejun cand ea ii da fiicei ei de 11 luni doi cremvursti si o rosie....dupa multiple chestii de acest gen...asta mi-a pus capac asa ca acum eu sunt cea care nu mai citesc "tampenia" aia de forum. E ca la TV...nu-ti place schimbi programul...nu-ti place ce scrie blogul...schimba blogul! Raman la parerea ca discutiile generate de articole de genul celui scris de tine sunt bune daca sunt abordate cum trebuie si de o parte si de alta. Daca "respondentii" sunt dorinici sa evalueze si sa traga concluzii atunci e bine...daca vor doar harta...ignoreee!

    RăspundețiȘtergere
  11. Oana pe orice forum de genul asta exista tot felul de oameni. Datorita faptului ca am urmatrit apoi am activat pe un thread DC mi-am gasit prietene de nadejde, poate in viata reala nu as fi gasit atattea surse pro-alaptare de exemplu si as fi fcut la fel de multe greseli ca alte prietene de-ale mele. Dar ce imi place este ca acum tinem legatura si in offline, din cand in cand parte din nois e vad, ne-am ajutat in momente de cumpana (si nu exagerez, erau de cumpana), am avut parte de informatie de ultima ora - pentru ca eram 50-60 de maini si creiere care scormoneau dupa ea. Datorita lor stiu multe din lucrurile pe care le spun acum altora.

    Am totusi impresia ca mai rar s-a intamplat sa se ajunga la un grad atat de mare de compatibilitate intr-o comunitate fie ea si online. Suntem cam de aceeasi factura, ca si nivel de studii, stil de viata, etc. Mergand insa pe alte topicuri am vazut si ce povestesti tu si da, m-as fi ingrozit si eu.

    Acum nu mai am timp sa activez pe vreun forum, inainte imi faceam. Noi tinem legatura altfel si ma bucur ca timpul nu ne-a indepartat deocamdata, cum am patit cu alte persoane dragi.

    Nu m-a contrariat atitudinea negarii violente d care scriam mai sus dar m-am gandit ca e util s-o arat cu degetul pentru ca, asa cum spunea sic cineva mai sus, faptul ca tu alegi sa inchizi un ochi nu te protejeaza. Nicis a stai cu sabia deasupra capului dar, stiind la ce s-a ajuns de dragul banului nebun trebuie sa fii sa nu devii macar putin circumspect.

    De cand cu filmele si reclamele la teveu oamenii au renuntat sa isi puna intrebari. Initial se credea ca intrebarile s-au mutat pe alt plan, mai cum sa-i spun, ideatic, dar impresia mea e ca multa lume pur si simplu nu-si mai pune capul la contributie, are impresia ca diversitatea de orice fel e un lucru extraordinar si a uitat ca exista si mere gaunoase :) Ma gandesc mai ales la persoanele pentru care iaurt e sinonim cu Danone (hai ca acum ar mai fi milli si tnuva dar tot pe-acolo suntem) iar scutece inseamna pampers si orice mancare e mai gustoasa cu secretul gustul iar cola se consuma pe post de salata. Astea sunt doar cateva exemple care-mi vin acum

    Nici eu nu ma exclud de la curentul asta, e mult prea multa informatie, nu ai timp sa procesezi, dar in ce priveste lucrurile pe care le mancam sau imbracam (unde am alt cui, brandurile extrascumpe dar facut in china) prefer sa ma uit de doua ori si sa reinvat sa fie sceptica.

    RăspundețiȘtergere

About Me