Lăsaţi toate blogurile să vină la mine! Cele mai cele dintre bloguri

11:08

Blog de blog?
Ma dezvăţasem de superlativul ăsta. Dar orice dezvat are si un invat. Sau cum era? În sfarsit, mi-au ajuns la urechi acest clasament prin intermediul degetelor Oanei, care m-a şi nominalizat la o categorie. Inca nu-mi vine sa cred ca sunt demnă de luat in seama in asemenea competiţii. E totusi un blog mediocru; m-am luptat eu sa-l perfectionez in scurtul meu timp liber şi tot n-am reusit. Rămâne eclectic, haotic, autoironic uneori si acidulat alteori, poate amărui pentru anumite gusturi, dar rămâne un attempt mediocru de a face auzită o voce de mămică. Mediocru în sensul de mijloc. 


Nu mi-a plăcut niciodată accepţiunea peiorativă cu care a fost copleşit acest termen, parcă e o reminiscenţă comunistă, când, în ciuda conceptului egalizator de bază, toţi erau "buni". La şcoală, la serviciu, la planul cincinal. Mediocritatea era un păcat. Eh, în zilele noastre medicoritatea pare să se fi repus în drepturi. Oameni cu scaun la cap practică downshiftingul, dând o şansă realizărilor personale mai de corazon, aşa, nu doar premii peste premii, statistici peste statistici, jocuri de putere, manipulare pe toate planurile şi satisfacţia deadline-urilor indepliite. 
Din dezordinea vietii mele noi şi amestecate încerc sa fac la rândul meu o listă de propuneri. Nu este cea mai exactă lista a preferinţelor mele, mai cu seamă că în ultimele doua luni am cam tras chiulul şi la lectură, dar mă voi strădui să duc acest clasament la bun sfârsit în timp util. În ultimele două luni (sunt vreo trei, de fapt) am început sa aparţin clasei muncitoare full time şi Andei part-time (:(( si, prin urmare, am mai renunţat (încă) puţin la plăcerile mele vinovate). 

Repet, acest clasament nu se doreşte obiectiv, nu vrea să fie în trend cu majoritatea, e clasamentul meu şi cred că de fapt asta se şi vrea, un poll sincer cu ce-mi place- ce nu-mi place. 
1. Marele premiu - Pentru că-mi place ce face, cum face şi apreciez cu tot sufletul meu rezultatele (îndeaproape urmărite) merge la Rox pentru Mami, alăptează-mă.
2. Blog literar (cu trei secţiuni: critică, jurnal, creaţie) - din ce citesc eu îmi plăcea Jurnalul de gospodină ratată dar nu ştiu de ce a decis (şi ea) să se închidă (acum înţelegeţi imperfectul).
3. Blogul cu cel mai mult umor - Jurnalul de Muţunau (si Mamiţuni) - desi doamna în cauză nu se află tocmai în cea mai hilară perioada a lunii-anului-vieţii - văzui eu ieri.
4. Cel mai bun cititor/comentator - mmmmmmmmm pe blogul meu, nu ştiu. Îmi plac toţi. Pe blogul altora... mă încearcă un vid total. Probabil e şi asta o meserie, de comentator vreau să zic.
5. Cel mai bun blog de păstrarea memoriei - mămicile au neuron lăuz. Nu ştiu cine face aşa o cronică adâncă a zilelelor noastre îmbibate cu informaţie încât să-şi erijeze arhiva de blog în sursă de insiraţie istorică peste vreo 30 de ani. Blank.
6. Cel mai bun Blog politic/Blog economic - nu cetesc, ma deprimă, în plus eu ştiu să aplic cererea şi oferta doar în alăptare. În rest arunc cu banii. Ca oricine, atât cât pot.
7. Cel mai informat blogger - nu ştiu
8. Cel mai simpatic blogger/bloggeriţă - Sanuca
9. Cel mai bun blog al unui ziarist - Simona Tache. E savuroasă.
10. Cel mai bun blog de discuţii/dezbateri. Eu spăl rufele în familie. Pe bloguri doar citesc.
11. Cel mai bun blog vizual (foto, grafică) - nu cred că sunt un barometru suficient de fotosensibil să-mi dau cu părerea.
12. Cel mai bun blog de sport - no me interesa decat sportul care presupune alergarea in aer liber dupa fundul copiilor, tracţiuni la tobogan (sau ridicări de greutati), etc. Nu am gasut un blg cu asemenea specific, iar ce se discută acum pe marginea sportului aduce aşa de meschin a bârfă încât nici să fiu plătită nu aş putea citi aşa ceva. Sper doar că blogurile de sport nu seamănă cu ştirile sportive cu care am din nou contact, după mulţi ani fără TV, de când stă Buni cu noi, pentru că dumneaei apreciază televizorul şi se mai uită la o ştire şi pe Discovery channel. Iar uneori după ştirile sângeroase urmează alea sportive şi nu prea ne dăm seama când se termină unele şi încep altele.
13. Cel mai bun blog de muzică: urmăresc unul singur iar compozitorul în cauză nu e suficient de activ pe net, plus că nu scrie despre muzică neapărat, aşa că îl nominalizez la anu'. Pe Sabina am incadrat-o la mămici-fotografie-muzică şi nu ştiu unde s-o bag în acest clasament. Aşa că mă abţin şi aici.
14. Cel mai combativ blog - aoleo! n-am!
15. Cel mai activ blogger: karmapolice. Literalmente m-a ametit.
16. Cel mai bun pamfletar dintre bloggeri - citisem câteva dar nu mi-am format o părere.
17. Blogul pasiunii (profesiune, hobby). Aici vor intra blogurile culinare, de modă, de design, grădină, cîini-pisici, călătorii, colecţii. Desigur, juriul va putea să acorde mai multe premii, dacă va fi cazul. Aici includem bşlogurile de parenting? Oana are dreptate, ar fi frumoasă o categorie separată. Aici o nominalizez pe adra_bell pentru că are o pasiune pentru Eva şi pentru că o arată atât de frumos. Si voi nominaliza şi cel mai simpatic prompter pe care l-am intâlnit "în online". Edit: aici vreau sa intre si Bobul de orez cu urechiuşe. Şi acu cad pe ganduri, cate am mai uitat şi de fapt îmi plac atât de mult? Of, clasificările astea încep să mi se pară dificile, nedrepte.
18. Premiul de popularitate - aici chiar nu ma bag. 



Şi totuşi, am câteva bloguri care literalmente îmi plac şi pe care n-am unde să le strecor. Bunăoară pe Bogdana s-o pun la bloguri combative? Că doar exceptând două-trei postări chiar nu a fost combativă. Sau blogurile de handmade? Tot la pasiuni intră şi alea? Posibil, dar cum pun egalul între crescut copii şi un meşteşug în care pui suflet? Sau unde pot să încadrez blogul ăsta despre unschooling pe care îl citesc cu plăcere? 


Multă baftă nominalizaţilor şi, dacă vor şi pot, cei nominalizaţi aici vor scrie despre blogdeblog pe propriul blog ca să zic aşa. 

You Might Also Like

7 comments

  1. Multumesc pentru aprecieri!
    (adica pentru toate :) )

    RăspundețiȘtergere
  2. cu placere, meriti nominalizarea, fara dubii :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Zoozie ,imi pare rau sincer ca te am suparat stiam eu ca lepsele astea sunt nite prostii. Mai ales ca am scris doar pe blog unde imi permit sa nu fiu foarte atenta si mai always unde nu mi permit sa stau foarte mult. Fadica, te am.uitat ,asta e! Fiindca imi place mult cum scrii de aia te am si in blogroll. Sper sa ti treaca. Inca o data imi pare rau

    RăspundețiȘtergere
  4. Mihaela daca te referi la nominalizari eu nu ma astept sa fiu nomninalizata, adica in ochii mei nu-i concurs si nu tin la asa ceva si pot fi "uitata" fara sa mi se lezeze ego-ul vreun pic! Editul meu venea pentruc a intr-adevar voiam sa adaug si ultimul blog si (daca scriu de la serviciu, aa-mi trebuie :D:D) uitasem sa-l adaug.

    Nu stiu cum sa explic si chiar nu stiu de unde ai tras concluzia ca m-ar fi deranjat ceva, cand eu sunt mai senina ca o zi cu soare :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Scuze,probabil ca m am simtit vinovata pt ca te am omis inca de la inceput cand nici macar n am citit postul tau. Scuze

    RăspundețiȘtergere
  6. nu-i nicio problema, nu ma deranjeaza deloc. Simpatia e insa reciproca. Multumesc pentru aprecieri!

    RăspundețiȘtergere

About Me