Ce-i solid și se topește în mână?

11:45

Se vorbea undeva despre creme solide ca un biscuite și comestibile asemenea. Iar când s-a dat startul am intrat și eu in joc, desi nu sunt o castigatoare de concursuri (exceptând un altul, la care n-am participat deliberat și al cărui premiu mă așteaptă și acum pe biroul organizatoarei, dar mi-e așa de greu să plec ămai devreme de acasă deocamdată... Am încercat).


Eu căut(am) o cremă pentru dat după baie pe burtica solzoasă a Andei. Primăvara trecută a avut un punct roșu, un cerculeț, care s-a extins la un moment dat și a rezultat într-o piele extraordinar de uscată. Am crezut că este o eczemă de la căldură, dar poate fi, in acelasi timp, si o dermatita atopica, dar odată apărute, eczemele greu mai trec. Oricum, e greu de diagnosticat și pe cuvânt că n-am vrut să folosesc așa-zise produse dermatologice. Medicamentele allopate au început să mă îngrozească, în orice formă ar veni ele. 

Prin urmare, am încercat unt de shea. Pe vremea aceea, Lori avea cel mai ieftin unt, acum e mai accesibil în mai multe locuri. Deși am făcut cadou câte o parte din el și l-am folosit și ca mască de păr, tot mai am din el. Văd că acum oferă trasnportul gratuit, deci redevine cea mai ieftină variantă de care știu eu. 

Preambulul fiind făcut, voi trece la loțiunea Alexandrei cea meșteșugită la vorbe. Și, o, da, la creme. 

Cum mi-a ajuns? Pai cu viteza luminii. Atata doar ca, daca stiam ca e "consateanca" de-a mea, o scuteam de transport, mai ales ca in weekendul post pachet chiar am mers acolo sa sarbatorim o zi de nastere. 

Apart from desenele Andei din fundal, iata cum a ajuns delicioșenia. 




Odata deschisa, mi-au gadilat narile mirosul de cocos si ceara de albine, iar cu asta m-a cucerit pentru totdeauna, pentru ca e unul din mirosurile mele preferate, pe langa mirosul de piele si par curate. Deci pot in continuare sa nu ma dau cu parfum si sa fiu comestibila. Imaginati-va asadar ca publicul tinta miroase foarte pregnant a lapte; acum am o buburuza de lapte de cocos!.

La ai mei nu am putut testa lotiunea pentru ca am stat stat vreo 26 de ore foarte scurte, in care bubulina nu a mai primit baie (a adormit inopinat, iar a doua zi nu stiu cum ne-a trecut dimineata). Asa ca m-am folosit drept cobai.

Pe fata mea grasa si usor formatoare de puncte negre si alte fenomene dizgratioase, drăcia a intrat chiar repede și nu am avu senzația de piele grasă nici mcar o clipă.. Remarcasem același paradox când am folosit unt de shea simplu, dar pe ăla l-am folosit intr-o perioada când ma ustura fața sau când mă simțeam babă - pentru ca shea este un excelent antirid.

Mainile se hidrateaza imediat si asta chiar cand ai impresia ca nu ai avea neapărat nevoie de un răsfăț cu cremă. Și, spre deosebire de cremele clasice, pe care trebuie să le masezi până te ia amețeala, loțiunea solida intra in piele instantaneu. Ok, hai, in 5 secunde.

Pentru rezultate optime, nu vă ștergeți pielea când aplicați crema.


Pe buburuza, cel mai ușor e de aplicat cu săpunelul și stă liniștită pentru că i se pare amuzant: îl frec de pielea umedă și întind bine, masând pielea. Rezultatul? O bebelină delicioasă.


Și tati, mai nou responsabil cu băița, se descurcă foarte bine și-i apreciază foloasele.

Într-o zi Anda a avut scaun acid și s-a iritat. La iritații usoare o tratez acum doar cu crema asta si expunere la aer. Înainte dădeam cu shea sau în cazuri mai grave - la noi extrem de rare, iar grav inseamnă doar piele usor roz dar in cantitate redusă - foloseam propoderm. Cu galbenele nu i-a trecut extraordinar de repede.

Preconizez că vom folosi cremă solidă pe post de aftershave si mască de păr pentru mami. Spre deosebire de măștile clasice, cele pe bază de unturi naturale se aplica pe părul umezit înainte de spălare și se lasă să acționeze măcar o oră. Eu am dormit cu shea pe păr. Acum nu folosesc mască pentru că încerc să-mi scot rozul din păr și nu mai pleacă, dar dejaștiu că părul meu ars și degradat va fi bine hidratat de acest amestec.

Ce trebuie să mai știti despre untul de shea si cel de cocos:


  • shea este un bun hidratant, anti-inflamator al pielii, bagat in grasimi naturale si antioxidanți, cu puteri reparatoare excepționale. Mai multe despre shea, tot din mânuțele mele, aici



  • uleiul de cocos, de consistenta unui unt, el, de fapt, este un excelent antiinflamator si antifungic, are proprietati vindecatoare (repara foarte bine arsurile) si... mai multe am scris aici. Dupa ce am citit despre el pe un site strain, am tot vrut sa-mi cumpăr dar când să finalizez o comandă interveniea câte ceva. 


Iar acum, părerea specialistului. Pe degustate, mângâiate, masate piciorus și năsoi de mami, declarăm că da, a trecut testul de calitate. Nu dă nici dureri de burtică. Poate fata are nevoie de acizi grași, pentru că se dă în vânt și după crema de shea. Acum avem un săpunel cu o gaură lăsata de degețele dulci. De câte ori îl văd, îmi vine să zâmbesc, s-o caut prin casă și s-o musc de dragă ce-mi e.













You Might Also Like

7 comments

  1. Ce simpatica e ,cum unge ea cu degetelul.Papam degetelele..ne e foame...Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai ce frumos ai scris mamico roz.Tare mult imi place, mai ales partea cu gaurica din crema care este valabila si la noi. Mi s-a parut asa poetic cum ai descris-o. Pupam bebela dulce cu gust de cacao

    RăspundețiȘtergere
  3. hahaha si lotiunea liei (cea cu galbenele) e plina de gaurele de degetele. de fiecare daca cand o prinde o mangaine, o miroase si fuge cu ea prin casa ca nu cumva sa i-o iau din mana ;))

    zoozie m-ai dat gata cu recenzia asta! mii de multumiri

    RăspundețiȘtergere
  4. Alina, a cocos miroase, "salveaza-mi pielea" are unt de cocos, de shea si ceara de albine.

    Beatrice, intoarcem pupicul.

    Alexanda, va fi si mai bine cand voi reusi sa bag toate diacriicele, acums e trezise Anda si riscam sa pierd tot dar n-am mai avut rabdare. Si asa intarziasem nesperat de mult. Alte postari vor dezvolta pataniile din ultimele saptamani, nu iert nimic :D

    RăspundețiȘtergere
  5. pe mine m-ai convins! :) Foarte buna recenzia!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si pe mine m-ai convins :). Chiar vroiam sa-i iau lui bebe pt fundulet, ne luptam cu o iritatie care nu vrea sa treaca. Si bineinteles sa ma mai rasfat si eu...O scumpica dulce, dulce e Anda si cu motul ala, ce mai...

    RăspundețiȘtergere
  7. multumesc de reclama!!! :) ma bucur mult cand aud ca untul de shea vandut de noi multumeste lumea. azi am trimis 3 cutii unei doamne care are o fetita cu probleme ale pielii, a zis ca o sa-l foloseasca inlcusiv ca balsam pentru buze. sper sa fie un bebe fericit dupa folosirea untului :)

    RăspundețiȘtergere

About Me