Alternativa naturala

10:54

O avem încă în jurul nostru şi am face bine să ţinem cont de ea. Suntem mai murdari, mai bolnavi, ne hrănim mai prost, devenim mai urâţi, mai depresivi şi asta pentru că am îndrăznit să luăm în mâini o bucată de dumnezeire, să ne transformăm în atotputernicii planetei şi să ne modificăm hrana şi mediul, crezând că e un joc de copil fără consecinţe mai grave decât o muştruluială în caz că o dăm în bară.


Populaţia noastră multă arată că nsă o dăm în bară sistematic şi că plătim greşeala cu pedepse capitale. sUnde nu cade o bombă, te loveşte o boală, iar forurile noastre înalte nu fac decât să susţină aceste nenorociri nedând nicio şansă alternativei naturale. Ni se bagă pe gât plante ameliorate genetic, animale crescute cu hormoni, din care se produce lapte artificial care provoacă pubertate timpurie la un an, ni se dau medicamente de sinteyă cu efecte secundare scrise mărunt pe 3 pagini de prospect, suntem luaţi drept cretini şi ni se spune că poţi foarte bine să iei o pastilă stând pe canapea şi să slăbeşti, dar în realitate eşti transformat într+o legumă. În sfârşit, există pe lumea asta mulţi oameni fără scrupule dispusă să soată bani din naivitatea şi lenea altora.

Părem să uităm că de fapt lucrurile stau mult mai simplu: ca specie nu am fost croiţi să stăm între 4 pereţi, să mâncăm până nu mai putem respira şi să căutam zilnic plăcerea maximă nefăcând nimic s-o ŢmeritămŢ. În general lucrul de gata nu-ţi aduce nicio satisfacţie - mai ţine cineva minte povestea din manualul de română de clasa a doua? Aia cu banul muncit? Cam aşa cred că stau lucrurile cu orice din viaţa unui om. Televiyorul nu înseamnă viaţă. O ieşire între oameni însă da. La televizor nu poţi decoda semnale non-verbale, nu simţi feromoni, nu te îmbeţi cu aerul mulţimii, nu poţi deveni una cu mulţimea cum ai păţi dacă ai merge la un concert.

Dacă aş putea călători în timp, m-aş duce în Agora grecească şi i-aş strânge pe toţi de gât, pentru că din conceptul de piaţă publică a degenerat a ieşit şi noţiunea de demagog, iar în zilele noastre avem mulţi,  pentru că suntem şi mai mulţi. Descoperim câte unul la colţ  de stradă. Nu bag mâna-n foc că ne-ar fi fost mai bine împărțiți pe caste sau sacrificând copii în vârful unei piramide, însă deplâng faptul că mai bine de 100 de ani de educație în masă a maselor nu a avut drept rezultat creșterea simțului civic și ființele de rând sunt încă măcinate de tendințe ieftine: o burtă plină, un ego satisfăcut de cât mai multe posibile perechi, jocuri de putere care practic nu-ți aduc nimic.

Soluțiile sunt de fapt simple: nu-i nevoie să folosesti seruri anti-acneice ca să nu mai ai coșuri, astea nu fac decat să/ți dea alte inflamații ale pielii. Dar daca renunți la jumptatae din hrana procesata și îți cureți pielea cu ceva naturalȘ un spun făcut cu mâinile sau o apa termala, sau puțin ceai de plante, vei descoperi o îmbunătățire - cel mai probabil incredibil de repede.

Vei descoperi că așa-yisele tale probleme cu fierea se răresc - sunt pe cale de dispariție - de când nu mai mănânci cremwursti și pariyer, deși ai mâncat chiar mai puțin dietetic decât înainte.

Vei descoperi că, de când mergi zilnic 10-15 minute până la metrou în loc să iei mașina 3 stații, te simți mai plin de energie și pară nici cafeaua de dimineață nu mai e decât un moft, nu o necesitate ca să te trezesți.

Descoperi că o mamă poate relacta  iar laptele praf poate deveni un moft.

Vei descoperi că poți să/ți faci în casă un deodorant eficient pentru întreaga zi, iar copilul tău nu se mai irită la fund  de când nu mai folosești revoluționarele scutece umplute cu sare care se transformă în gel.

Descoperi că nici măcar tonele de detergenți nu/ți sunt neapărat necesare și că frigiderul tau e ca nou cu un amărât de plic de bicarbonat de sodiu.

Descoperi că, dacă răceșți, o mixtură homeopată sau un ceai cu lămâie au același efect ca o aspirină. Poate chiar trece mai repede.

Descoperi ca ai învățat să faci iaurt în casă din lapte integral și smântână și nu scrie pe ambalaj proteină din lapte.

Descoperi că nu ai nevoie de prăjituri înroșite cu zeamă de insecte (carmin).

Descoperi că untul e mai bun ca margarina.

Descoperi că oțetul pun in cutia pentru balsam lasă rufele mi și mirosind a proaspăt.

Descoperi nuci de săpun.

Surprinzător, nici Axion sau magicul Fairy nu-ți mai trebuie. Vasele se spală cu lămâie, nuci și bicarbonat și surpriză, scârțâie și se limpezesc instant.

Descoperi becuri economice și power management scheme la calculator.

Descoperi că televizorul e tembelizor. Că limitează, că-și bate joc de tine, că te reduce la un ghem de prostie și naivitate și că reclamele mint.



Urmează pe larg ce-am descoperit noi între micii noștri patru pereți.

You Might Also Like

20 comments

  1. Toate se invata sau invata sa descoperi...Pupam fetita frumos mirositoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Descoperi cat de putin iti trebuie pentru a fi fericit. Si te sperii cat timp ai pierdut cu lucruri inutile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place stilul tau de a scrie si imi place ca ai coloana vertebrala (mai greu gasesti intr-o lume de fatarnici un om atat de direct). Felicitari si citesc cu drag articolele tale.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc frumos, ma bucur ca va place. N-ar fir aus a citim mai des asemenea marturii - normalul se construieste prin repetitie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Zoozie, imi place tare de tot cum scrii!
    Vreau si eu sa stiu cum faci deodorant in casa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos, astept continuarea.
    Iti urmaresc postarile, multe mi-au fost de folos, unele m-au pus pe ganduri, altele m-au impresionat, oricum m-ai ajutat sa "vad" si sa fac schimbari.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte misto. daca vreti mai multe info pe aceasta tema, aici un material f bine facut http://www.youtube.com/watch?v=gLBE5QAYXp8
    iulia

    RăspundețiȘtergere
  8. :) corect.daca ar fi dup[ mine televiziunile ar fi dat faliment de mult, la fel si firmele de lactate, masina nu am :D, in schimb ma dau cu bicicleta - in speranta ca n-o sa dea vreun dement in mine - , "mezelurile" sunt disparute din casa noastra de vreo 3 ani, praji doar in casa...

    :)
    e asa de reconfortant sa stii ca mai sunt si altii ca tine :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Mihaela, iata o reteta de deodorant bio, ar trebui sa ma mobilizez sa fac si eu.

    http://doarinbrate.blogspot.com/2010/05/primul-meu-deodorant-bio-facut-cu.html

    eu nu am renuntat chiar la toate lucrurile de mai sus, de exemplu, luthien, mezeluri mai mananc din cand in cand, am gasit unele de casa in piata la noi, intr-un magazin si nu sunt nici scumpe. Pisica le mananca deci chiar nu sunt chimice. Probabil au un mic abator pe undeva.

    Va pup pe toate cu mare drag.

    RăspundețiȘtergere
  10. Excelent, foarte bine scris! Este asa cum spui tu si sunt de acord cu tine, dar ce te faci cu oamenii care-ti spun ca rufele tale limpezite cu otet miros urat? Mie asa mi-a spus cineva, desi le-am mirosit si nu miroseau a mai nimic, poate scapasem putin otet in plus.

    Pentru cei/cele mai comode nu-i neaparat nevoie sa faci totul in casa, ci esential este sa citesti: etichete, articole, pareri avizate. Sa cumperi un deodorant fara saruri de aluminiu, mezeluri facute in serie mica si de catre producatori, sa mergi cu masina doar la cumparaturi, in rest pe jos sau cu RATB-ul, etc. Cheia este echilibrul, zic eu!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu siguranta exista cale de mijloc in absolut orice. Nici noi nu suntem 100%eco-handmade, cum spuneam,d ar intentionam sa folosim lucruri cat mai aproape de natural. Uneori cand le faci tu descoperi si cat de mult te inseala unii producatori diluand produse active intr-o mare de aditivi care nici nu par prea uili, avand in vedere ca si materia prima de baza e ieftina.

    Dar facand lucruri acasa scapi si de conservanti. O4rice produs din comert trebuie sa contina ceva sa previna degradarea inainte ca produsul sa ajunga la client. Conservantii au revolutionat industria alimentara si cosmetica si... am un client asa ca fug!

    RăspundețiȘtergere
  12. asa, au revolutionat industriile astea usoare si ne-au dat multa vreme impresia ca ne fac un mare serviciu si pana la un punct chiar asa este. Dar parca simplu e mai bun. Intre timp s-au inventat frigidere iar o parte din ingredientele naturale tin enorm de mult fara sa fie ajutate, de ex. untul de shea tine doi ani in cutie (nigilat si expus din cand in cand aerului) daca nu e tinut la soare.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mie nu mi se pare ca otetul lasa vreun miros la limpezire

    RăspundețiȘtergere
  14. Am folosit si eu otet la clatire si nu miroase decat a proaspat.Pupam.

    RăspundețiȘtergere
  15. Adevarul e ca unele balsamuri de rufe miros chiar gretos :D si nu suport mirosurile alea de rufe spalate pe care le emana unele persoane care urca in mijloacele de transport. Mirosul ala de Ariel cum ii zic eu :D Bine, oricum e mult mai ok decat sa miroase a te miri ce dar zic si eu asa :))

    Tocmai mi-am limpezit parul cu otet si mirosul dispare pe masura ce se usuca. N-am folosit chiar putin. Maria, ce nas avea interlocutorul tau??

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  17. Da, mai toate balsamurile de rufe miros gretos, nici mie nu-mi plac. Mirosul de detergent din rufe este mult mai ok decat orice alt miros.

    Iar nasul... Era un nas ok spre fin, era al fratelui meu. Si cand spun fin ma gandesc ca si eu simt multe mirosuri pe care altii nici nu le banuiesc. Cum am spus, cred ca am pus cam mult otet si miroseau putin a otet, dar nicidecum sa fie deranjant.

    RăspundețiȘtergere
  18. Maria, azi am vorbit cu mama si mi-a dat o idee super: sa pun cateva picaturi de ulei esential in otetul din compartimentul de balsam. Revin cu rezultatele. Unele din rufe totusi miros putin a lavanda chiar si asa, am bagat nasul la control dupa ce-ati scris pe-aici :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Televizorul dauneaza grav copiilor - vedeti aici:
    http://nazone.ro/2013/07/copiii-si-televizorul.html

    RăspundețiȘtergere

About Me