Despre mâncare

22:12

S-a cam dus sezonul de bebeluşi mâncăcioşi. E drept că nu mai avem nici borcănelele magice la noi (şi nici nu au mai găsit tentaculele noastre prin Bucuresti). Daaaar nici nu a facut vreo criză de nervi de ieri. I-am dat teething tablets  de doua-trei ori pe zi. Ieri şi azi stătea cu mânuţele în gură deci e clar. Atâtea încercări pentru un pui mic! Cât mă felicit că am reuşit să rezist până la capăt!

Am rezolvat şi misterul cu tatiiiii! Nu e atât tatăl ei cât tataie pe care îl strigă Raluca toată ziua: tati în sus, tati în jos... S-au împrietenit de minune, se joacă, se strâmbă unul la altul, Anda se urcă pe masa din bucătărie, tropăie şi tataie bate tam-tam cu mâinile, fetiţa râde, Raluca se urcă şi ea pe masă...

În continuare sunt geloase una pe alta, Ralu cere tot felul de mărunţişuri ca să ne capteze atenţia. Azi a adormit la pieptul meu, stând ca Anda, numai că nu sugea, desigur. A adormit dusă şi într-un sfert de oră s-a trezit că-i era foame.

Ieri îi dădeam borş Andei şi a vruut şi Raluca. Uite-aşa au mâncat o lingură una, o lingură cealaltă un castronel jumatate, Raluca. La un moment dat îmi trăgea Anda de lingură să-i dau numai ei. Până i s-a luat, mă gândesc că o fi găsi un os mic, că tata a tăiat aripile de curcan şi oasele erau sparte cu satârul, a scuipat u morcovel şi gata, s-a terminat cu masa. În orice caz, azi n-a mai vrut (era alt borş). Ralu a balotat două catsronele ieri şi spunea fericită că ei îi place. Ai mei nu pun borş si leuştean, fac numai ciorbe dulci, eu nici nu le mai suport, au fost teroarea copilăriei mele.

Anda a mâncat în schimb îngheţată, este la noi la colţ îngheţată producţie proprie a gelateriei Sandro.  Nu ştiu cât de sintetice sunt îngheţatele astea dar sunt buuune, mult mai bune la gust ca alea Nestle de la lăzi frigorifice.,a  mea avea bucăţele de ciocolată şi zahăr caramel şi cred că era de nuci. Mi-a luat tata (deşi îi spusesem să nu) şi mi--a răpit Anda cornetul.

Am învâţat-o să lingă, a fost super-încântată când a reuşit să ia mai mult pe limbă. Iar până am ajuns acasăi-am sorbit eu ce mai rămăsese în cărnet şi m-a certat, aşa ca am luat cornetul tatălui meu să sompenseze. Îi plac şi vafele :)

So, azi a mâncat gălbenuş de ou, pâine şi îngheţată. Şi o jumătate de banană.

În general mănâncă destul de multă pâine, spre disperarea mea. Că e albă, normală şi în ochii mei pâinea nu e mâncare. Dar îi place teribil că e pufoasă, La fel cum i-a placut si cornul cumpărat alaltăieri. Ar pune mâna numai pe chestii afânate, cum e ud, alunecos, unsuros (de ex. o roşie din salată), ei bine nu, alea o jignesc. Cum o jigneşte şi gestul de a-i oferi ceva de mâncare. E foarte independentă zuzulina mea, e în stare să stea nemâncată dacă se simte puţin forţată să mănânce şi vai ce uşor e să cross the line.

You Might Also Like

2 comments

  1. Parca ai fi scris de Degetzica cand povesteai despre paine. Si ea la fel: nu pune mana pe nimic din ce este ud, umed, neted, dar painea, covrigii, biscuitii sunt placerea ei cea mai mare. Si eu incerc sa nu exagerez, dar cateodata ma ingrijoreaza. Ma ingrijorez ca ii place atat de mult si ca eu profit cateodata de asta: daca suntem in oras si am treburi de rezolvat la ghiseu ca sa stea cuminte ii mai dau cate un covrig.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu te invinovati prea tare, era mai raud aca- dadeai o acadea sau un biberon cu cola. Si noua ne mai place uneori sa rontaim...

    Pe mine ma deprima pufuletii si cartofii prajiti; pe Anda o entuziasmeaza, chiraie cand ii vede! Noroc ca nu-i vede prea des!

    RăspundețiȘtergere

About Me