Birocraţia

19:20

M-a cuprins o letargie teribilă. Nu-i pot spune lene pentru că nu mă complac în ea, nici neputinţă pentru că e prea mult şi prea... tragic.

Zilele astea am fost în Bucureşti cu Zuzulina şi cu soră-mea să-mi iau diploma care zacea de sase ani la Universitate. Mi-a fost de un real ajutor faptul că nu am plecat cu mândra după mine în această excursie birocratică, intrucât:

- pe holul Rectoratului e foarte cald
- a trebuit să aştept cam jumătate de oră să-mi vină rândul la ghiseu
- programul cu publicul e numai de luni pana joi de la 12 şlla 14
- probabil Anda ar fi alergat si ar fi sfarsit prin a plange din cauza caldurii si a plictiselii.
- imi lipsea foiaa de lichidare din dosar (am luat-o tot eu cu ani in urma si am pierdut-o in decursul mutarilor repetate). Prin urmare, a trebuit sa dau o fuga pana la facultate  cu mijloace de transport de suprafata si contra-acronometru.

Una  peste alta, eu avusesem impresia ca deschid ghiseul la 9 si ca programul e inclusiv vinerea pentru că artista mea nu a fost atenta la detalii cand am rugat-o să se intereszye daca am ceva de dus sau de plătit să-mi pot ridica diploma. Norocul a fost ca bebelina a vrut somn şi am adormit-o pe la 11. Ca niciodată, ne-am trezit la 8 fără 10!!!

Am plecat cu autocarul după-amiaza şi a dormit tot drumul, cam 2 ore din 3. Ne-am întors cu Dacia familionului, fără scaun de maşină. Intenţia a fost să-l montăm dar... aveam centuri însă nu mecanismele de prindere în spate şi am optat să mizăm pe abilităţile de conducere (de altfel de mare angajament) ale fratelui meu i pe faptul ca oricum urma sa rulam cu viteza mica. Acum am o dilemă, oare va mai sta in scaun după atâta vreme? Sper că da... pentru că vom remedia problema centurilor şi eu nu vreau să mai fac rabat la capitolul siguranţa în trafic.

Legat de birocraţia universitară: doamnele de la ghişeu sunt realmente nişte doamne, cu condiţia sp nu vii acolo pus pe fapte mari şi cu jalban proţap. Adică vorbeşti frumos, ţi se vorbeşte frumos. Ba mai mult, sunt extrem de permisive în ce priveşte rezolvarea unor probleme care implică deplasarea solicitantului în alte locaţii. Dacă ai bafta chioară să nu te încadrezi în miniprogramul cu publicul, te primesc şi în afara lui. N-a fost cazul la mine dar mi-au dat de înţeles că mă aşteaptă cu diploma scoasă până la sfârşitul programului.

La mine a fost o situaţie puţin atipică şi iniţial mă expediaseră în altă parte iniţial. Mi-am dat seama însă că nu era yazul şi m-am întors şi, în graba mea de a mă uita după funcţionara cu care vorbisem, am schimbat ghişeul iar funcţionara de acolo ma ascultat rbătoare şi chiar m-a ajutat enorm. O mare bilă albă. Deja rulam cu ochii minţii povesti horror cu mine pendulând între două instituţii.

You Might Also Like

3 comments

  1. si eu mi-am scos diploma de master de la buc dupa 2 ani si doamnele de la ghiseu au fost cu adevarat doamne: rabdatoare, comunicative, lamureau pe toata lumea. am pornit de la 8 sa imi fac fisa de lichidare si apoi fuga la fac de drept pentru diploma.
    ma intreb cand o sa ajung eu la galati sa iau si diploma de facultate...

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna! Sper ca la Galati sa fie la fel de amabile :)

    RăspundețiȘtergere
  3. hehe, cu speranta ramai, daca or fi tot alea pe care le stiu eu :))

    RăspundețiȘtergere

About Me