Junk baby food, milestones și povestea pe scurt a unei alăptări cu succes

02:45

Cu o mână mirosind a clor, cu părul prins aiurea și fetița în sling, am ajuns la ziua nepoțelei mele care stă la vreo 20 de minute de plimbare de noi. Și cu altă mână undeva că m-a anunțat cu câteva ore înainte :D și din piața regresului puteam să iau niște chinezării și cam atât... O fi bună piața asta la mâncare dar ne cam oprim aici.


Bubulina mică a împlinit un an, dă să meargă (ieri parcă mai avea puțin și făcea și un pas singură dacă nu-i atrăgea atenția altceva - adică sertarul), e sociabilă, ”vorbește” întruna și e genul de copil care vrea ce mănânci tu. E micuță, alăptată și gurmandă și eu mor după ea deși ne-am văzut cam rar.

Anda, pe de altă parte n-a vrut joi să mănânce nimic, dar acolo a dat peste o felie de salam afumat care stătea liniștită la mine în mână și a devorat-o, a mâncat tort de ciocolată în neștire (cu fructe n-a vrut!!) și a furat șpriț din paharul tatălui ei. Și ar mai fi vrut! Mi-am dat seama că  de fapt îi plăceau bulele de apă minerală, nu că am copil bețiv (și sper că doar a pus limba pe vin n-a și înghițit!). A băut apoi jumătate de pahar de apă minerală cu un nesaț care n-o caracterizează. Concluzionez că am un copil addicted de junk food... aoleo, s-a urcat pe birooou! Am certat-o să nu-mi mai ia mâna de pe mouse când scriu și a început să plângă așa că a ajuns unde-și dorea, în brațele mele. De acolo la birou mai e decât un pas :). Acum mai scriu, mai pup un picior...

milestones:(cu tastatura pe genunchi că d-ra vrea masaj la tălpi acum și o joacă în picioare). 

1. A socializat cu vară-sa incredibil de bine, spre plecare se jucau de-a binelea (e drept că plecase cam toată lumea). Ba chiar, mai devreme de joacă, i-a dat o jucărie din proprie inițiativă. Atracția serii a fost cablul de silicon de la pompa nazală gazdei celei mici. Ei bine, când a văzut că bebelina vrea chestia aia, Anda s-a dus la ea și i-a întins-o deși mai devreme mai că i-o smulsese din mână. A propos de smuls, s-a oprit când i-am spus că să nu o supărăm pe fetiță, ca e și ea mică... și că o iubesc mult (pe Anda). M-a marcat felul în care i-a dat jucăria,, nu mă așteptam fiindcă în parc nu vrea să se joace cu nimeni, nu vrea să ofere nimic. Cu vară-sa avea o atitudine protectoare. Drept e că aia mică nu țipa, nu se îmbulzea,  nu trăgea de haine :))

2. Anda are preferințe la îmbrăcăminte. Știam că e moartă după căciuli dar acum, vineri dimineață, pot spune că îi plac și sosetele. Când am spălat-o după schimbat i-am udat perechea din picioare și mi-a făcut scandal până am ales o pereche de șosete frumos colorate! (cred că nu-i place movul). Și se admiră deja de multă veme în oglindă. De câteva săptămâni face și grimase, se apleacă într-o parte, scoate limba, râde și nu spun că într-o zi n-a mai deschis gura săi dau să mănânce că i s-a părut domnule ei inestetic Nici vârful lingurii nu încăpea in deschizătura aia delicată.

Revin la petrecere să spun că am avut și o bebelină de patru luni a cărei mămici a alăptat în ciuda pediatrei care i-a venit cu laptele praf acasă și surpriză, a recuperat excelent greutatea mică de la începuturi. În realitate a luat destul de bine încă de atunci deoarece scăderea fiziologică fusese mai mare decât cea trecută pe fișa de externare. În sfârșit, mama ei zice că am avut și eu un cuvânt de spus acolo dar eu cred că mi-aș fi răcit gura de pomană dacă ea nu ar fi avut determinarea să continue alăptarea în asemena condiții vitrege.

You Might Also Like

6 comments

  1. Aoleu,pediatra asta cu laptele praf e un personaj universal valabil,e ciuma alaptarii,umbla pe la toate mamele?!?Oare cine o plateste?Cred ca are un bonus serios !Una din asta am intalnit si eu prima data...Oare ce au cu laptele matern,parca era cel mai bun pentru bebelusi.
    Felicitari pentru aniversare!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim, multumim!

    Da si mai e si aia cu diversificarea timpurile. Numa buni cand ai copii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow, multumim ca ne-ai mentionat pe noi ca exemplu de alaptare cu succes. Ai tu dreptate in felul tau ca ai fi putut sa-ti racesti gura de pomana, dar pentru noi, tu si nasica ati fost persoanele de care aveam nevoie. Faptul ca ne-ati dat mura in gura articolele de care aveam nevoie, graficele de crestere si ne-ati fost alaturi cand era tentatia mai mare...pentru noi a contat enorm.
    Tin sa mentionez ca aveam 4 luni si 3 sapt, fix (atunci cand ne-ati vazut) si spun asta pentru ca fiecare saptamana de alaptare reprezinta o mare implinire si o mare bucurie.
    Am avut de luptat, caci nu ma numar printre mamicile care fac stocuri de lapte, dar am avut aliati de nadejde in voi si in buburuza mea :)
    Multumim mult! Pupa nazdravana din partea noastra!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pupam dulceata mica si foarte vioaie. Acum nu-ti ramane decat sa dai exemplul tau si incurajarile mai departe. E mare nevoie de ele in primele zile cu un bebelus, asa ca e bine sa nu ratam ocazia.

    Eu am avut suport pe... un forum dar ce bine mi-ar fi prins niste sfaturi mai personale... Am recitit niste postari din perioaa aia pentru ca vreau sa fac o dare de seama despre primele zile si mi-am adus aminte cum mi-am blestemat zilele ca nu aveam cu cine sa discut despre pusul corect la san fata in fata. Eu eram in provincie atunci, la ai mei, si nu aveam nicio moasa saua sistenta la care sa apelez, oricum nu cred ca mi-ar fi fost de vreun ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tu, Zoozie, da' noi pana cand mai alaptam toddlerii astia? Ca deja sunt intrebata tot mai des si mai cu indignare de treaba asta... :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Când ma intreaba cineva asa ceva, fac cum fac si o pun pe zuzulina la san :)).

    Asa de natural imi vine sa alaptez oriunde, incat am ajuns sa uit ca sunt in public. Era un 10 seara, veneam din Tineretului si stateam sa astept un autobuz ca nu stam chiar peste strada de parc. Sa revin, am facut ce stim noi mai bine, deodata se vede autobuzul venind in tromba, ne-am adunat copil, carut, sling, pe mine si ... si am uitat sa-mi trag topul cu elastic inapoi peste bustiera. Am urcat asa in autobuz, norocul meu ca m-am uitat la fata si am vazut ceva rosu pe mine :)).

    Partea mai hazile e ca era si husband cu noi si nici el nu vazuse... Deh, eram partial ascunsa si de un pieptar de salopeta. Asta m-a facut sa ma gandesc la cat se mai uita el la mine zilele astea :)) (ca sa fiu rea). Asa ca in familia noastra sprijinim alaptatul oricunde, oricat...

    Ca sa vezi cat de natural intarc eu. Pupam baietii si pe mamica lor!

    RăspundețiȘtergere

About Me